reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

1505223330-aaaaaa.jpeg

Tak wyglądamy [emoji4]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Super:) ksztaltny fasolkowy brzuszek. ja w 10 tyg to bede wygladac jak niedzwiedz ;)

reklama
ja nie mydle zeby to byla planiwana ciaza :( a fakt jesli pielegniarka byla sama to szanse miala zadne z pijanym facetem. ochrony nie ma w tym szpitalu ?
Planowana, bo mi mówiła, że poroniła w 4 miesiącu i szpital ja chciał oskarżyć,że to była jej wina.Bo do 4 miesiąca nie wiedziała o ciąży.To na bank planowali, ale mam wrażenie, że ona do końca nawet nie wie w którym jest tygodniu ciąży.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

@lucky789 jak na moje to ta dziewczyna ma 29 lat, a jest tak nie dojrzała psychicznie, że z rozumowania na 18 nie obrażając 18 latków.Planowanie rodziny z kimś kto ma ewidentnie problem z alkoholem to skrajna nie odpowiedzialność i egoizm.Nie skazała bym swojego dziecka na taki los.Dziecko powinno się wychowywać w zdrowej rodzinie.Pozniej niestety słyszy się o tragediach.Pielegniarka go widziała przed przyjściem na salę.Moim zdaniem nie da się przeoczyć takiej osoby.Bo ewidentnie zalatuje alkoholem i widać po takiej osobie, że jest wypita.Pewnie nie chciała się z nim szarpać.

Kurcze no... prZecież ona powinna wezwać ochronę z dyzurki i oni powinni go wyprosić. Ja absolutnie nie jestem za tym aby pielęgniarka się z nim szarpala - moja mam jest pielęgniarka i jak pracowała w szpitalu to nawet do agresywnego pacjenta wzywala ochronę bo wiadomo co takiemu do głowy strzeli a ona sama na cały oddział była. A dziewczyna po prostu głupia i naprawdę żal takiego dzieciątka.[emoji17]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja znajoma pracuje w służbie celnej i przeswietlała samochody rengenem. Dowiedziała się dopiero w 12 tygodniu że jest w ciąży i dziecko zdrowe a bala sie przez całą ciążę

Kurcze no... prZecież ona powinna wezwać ochronę z dyzurki i oni powinni go wyprosić. Ja absolutnie nie jestem za tym aby pielęgniarka się z nim szarpala - moja mam jest pielęgniarka i jak pracowała w szpitalu to nawet do agresywnego pacjenta wzywala ochronę bo wiadomo co takiemu do głowy strzeli a ona sama na cały oddział była. A dziewczyna po prostu głupia i naprawdę żal takiego dzieciątka.[emoji17]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom
Zastanawiam się czy dziś tez przyjdzie po 21 na wizytę zalany.Ja dziś ogólnie powiedziałam mężowi żeby nie przychodził.Nawet by się nie wyrobił dziś, bo późno kończy prace, a jeszcze mieszkanie musi ogarnąć i zakupy.I jak wyjdę ze szpitala to nie wiem czy dam radę przez chociaż tydzień nic nie robić w domu.Ja nie lubię jak jest bałagan [emoji21],bo źle mi się odpoczywa.Chciala bym bez problemowo ciążę przechodzić, a tu więcej pochodzę i juz brzuch boli.

reklama
Ja to mam masakre w domu. Bałagan totalny. Mąż wczoraj odkurzył i zmył podloge ale nie wszedzie (faceci....). Troszkę mnie to już drażni, ale mówię sobie, że on też po pracy jest zmeczony i musi odpocząć. Czasem coś tam próbuję zamieść czy zmyć, ale lewą ręka ciężko a potem mnie brzuch boli. Się też martwię bo nawet nie mam nic przygotowanego pod dziecko. Pewnie po prenatalnych zacznę szukać a po zdjeciu gipsu kupować i szykować dom (jeśli ręka będzie na tyle sprawna)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Najgorsza ta bezsilnosc [emoji17].Wiadomo facet się stara, ale i tak nie zrobi tego jak trzeba.Moj jeszcze w weekendy dorabia, żeby było więcej na wyprawkę dla dziecka.Na szczęście większość ciuchów będę miała od siostry.Tylko kosmetyki do kupie,jakieś pieluchy i akcesoria dla dziecka.Z większych wydatków wózek, fotelik i może łóżeczko zależy w jakim stanie jest to po synku mojej siostry.Dobrze by było jeszcze mieszkanie odświeżyć i kupić więcej szafek do przechowywania.

Do góry