reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Jestem dziewczyny. Wszystko ok z maluszkiem. Lekarz nie wie od czego te plamienia, ale dostałam duphaston na 10 dni. Jeżeli się nie poprawi to znowu na wizytę, jeśli będzie ok to mam przełożona z 21. 09 na 5.10.

p19ucsqvyg9mlpha.png
Super - bardzo się cieszę - śliczna fasolka[emoji4]
Witam Was. Ja ostatnio senna i brzuch mnie pobolewa. Nie wiem co nam jesc bo na nic nie mam ochoty. Gotowac tez nie mogę. Ehhh...
Spodnie muszę kupić. Najlepiej ciążowe . Jak u Was z włosami? Wypadają????

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Też już się rozglądam za spodniami ciazowymi bo wszystkie rano jeszcze ok - takie na styk, ale po południu już się wrzynają w brzuch[emoji15]

Co do włosów - niestety mi też garściami wypadają do tego mam wrażenie że się ciężej układają.

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nasze dwa centymetry szczęścia [emoji173]️
1504808706-aaaaaa.jpeg

p19ucsqvyg9mlpha.png
super :) ale chyba niesmiale ...bo fotka od tylu? ;) czy mnie oczy zawodza...?

a pytanie techniczne ...czy to zdjecie zdjecia zrobione telefonem i prosto tu wklejone? bo ja tak chcialam ale mi nie pozwolilo bo plik za duzy!!!!

Hehe ja już w ciazowe spodnie się zaopatrzylam:) A z włosami u mnie narazie spokój, nawet jakby się zdrowsze stały, ale za to jakiś Pryszcz co trochę wyskoczy ....a do tej pory nic mi nie wyskakiwalo...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
ha ha a mi o dziwo sie cera poprawila :)

To ja chyba jedyna jestem że mnie te ciuszki i inne rzeczy nie zachwycają? W ogóle do mnie nie dociera że coś we mnie rośnie w sumie nie wiem czemu. Może to taki podświadomy system obronny przed złymi wieściami na prenatalnych. A tak przy okazji, któraś z mamuś wie ile się czeka na wyniki?
Co do włosów to był jeden z pierwszych objawów ciąży u mnie. Leciały garściami ( a nie mam ich za dużo ;p ) Do tego straszny trądzik (ale z tym w jakimś stopniu się całe życie borykałam prawdopodobnie przez zły balans hormonów).
I na koniec spytam.. jakieś kremy polecacie? Aktualnie nic nie mam bo trądzik po oleju kokosowym mi wyskoczył (na dekolcie i brzuchu nawet), a reszta to chyba nie jest zdatna dla ciężarnych :) Muszę zamówić w necie bo do sklepu nie jest po drodze z ręką w gipsie ;P
ja od czasu do czasu uzywam zineryt w sztyfcie do twarzy..ale to na recepte :(

To ja chyba jedyna jestem że mnie te ciuszki i inne rzeczy nie zachwycają? W ogóle do mnie nie dociera że coś we mnie rośnie w sumie nie wiem czemu. Może to taki podświadomy system obronny przed złymi wieściami na prenatalnych. A tak przy okazji, któraś z mamuś wie ile się czeka na wyniki?
Co do włosów to był jeden z pierwszych objawów ciąży u mnie. Leciały garściami ( a nie mam ich za dużo ;p ) Do tego straszny trądzik (ale z tym w jakimś stopniu się całe życie borykałam prawdopodobnie przez zły balans hormonów).
I na koniec spytam.. jakieś kremy polecacie? Aktualnie nic nie mam bo trądzik po oleju kokosowym mi wyskoczył (na dekolcie i brzuchu nawet), a reszta to chyba nie jest zdatna dla ciężarnych :) Muszę zamówić w necie bo do sklepu nie jest po drodze z ręką w gipsie ;P
ciuszki raczej tez mnie nie kreca ...raczej usiluje wybrac jak najbardziej praktyczny wozek , kolyske etc. bo juz wiem po pierwszej ciazy czego nie chce i co sie nie sprawdzilo dla mnie :)

Ja tez juz kupiłam sobie getry ciążowe :) i musze pomyśleć o jakiś jeansach tylko wszystkie co widziałam to mają gruba gumkę na pasie. Może dziewczyny mieszkające w UK wiedzą gdzie kupie spodnie z gumka tylko na brzuchu a nie dookoła? :)
ja takich nie widzialam... :(

Ja smaruje się zwykłymi kremami nawilżającym do ciała, brzuch, piersi i uda. Wlosy na szczescie jeszcze ok, wypadaja w tej samej czestotliwosci jak zwykle. Co do twarzy to mi mega wyskoczyły pryszcze, normalnie trądzik mlodzienczy i do tego mam taka śmieszna plamę na twarzy od tygodnia , która jest różowa i strasznie sucha, aż skórka schodzi i żaden krem nie pomaga. Trochę masło shea ale mimo wszystko nie znika. Zaczynam podejrzewać, że maleństwo będzie dziewczynką bo mi urodę kradnie hehe
uups a ja sie wogole nie smaruje -pare razy piersi nawilzajaca emulsja na eczeme...wogole nie cierpie smarowania ani nawilzanie ciala ani nawet kremu do rak. jedyne co jestem w stanie akceptowac od wiekiego dzwonu to nawilzacze w sprayu /mgielki np E45....

Wzrok Cie nie zawodzi, maleństwo jest tyłem. Nie chciało się mamusi pokazać.
Tak robię zdjęcie telefonem. I później pisząc post dodaje je z galerii.

p19ucsqvyg9mlpha.png
ha ha ale troche sie musialam wpatrywac ;)
ok dzieki to sprobuje z innym zdjeciem jeszcze raz....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Przerzuc sie na kosmetyki z Avene. Ja od lat uzywam i skora duzo lepsza. Nikt mnie nie namowi zeby czegos innego uzywac.

A czym smarujecie brzuchy? Bo ja na wieczor brzuch i piersi jade bio oil ale dzis kupilam jeszcze maslo do ciala z sanctuary dla ciezarnych i super jest i ladnie pachnie[emoji4]

Ja smaruje się zwykłymi kremami nawilżającym do ciała, brzuch, piersi i uda. Wlosy na szczescie jeszcze ok, wypadaja w tej samej czestotliwosci jak zwykle. Co do twarzy to mi mega wyskoczyły pryszcze, normalnie trądzik mlodzienczy i do tego mam taka śmieszna plamę na twarzy od tygodnia , która jest różowa i strasznie sucha, aż skórka schodzi i żaden krem nie pomaga. Trochę masło shea ale mimo wszystko nie znika. Zaczynam podejrzewać, że maleństwo będzie dziewczynką bo mi urodę kradnie hehe

Ja tez juz kupiłam sobie getry ciążowe :) i musze pomyśleć o jakiś jeansach tylko wszystkie co widziałam to mają gruba gumkę na pasie. Może dziewczyny mieszkające w UK wiedzą gdzie kupie spodnie z gumka tylko na brzuchu a nie dookoła? :)

New look chyba ma najfajniejszy wybor

A bio oil można w ciąży? On nie ma przypadkiem witaminy A? Chciałam go kupić bo kiedyś używałam tak po prostu do ciała ale gdzieś czytałam, że go nie można.. że dopiero po ciąży.
Serio? A ja myslalam ze taki super.. uzywam go juz dawno bo lubie i myslalam ze wlasnie w ciazy bedzie dobry

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wzrok Cie nie zawodzi, maleństwo jest tyłem. Nie chciało się mamusi pokazać.
Tak robię zdjęcie telefonem. I później pisząc post dodaje je z galerii.

p19ucsqvyg9mlpha.png

reklama
Do góry