reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Pewnie tak ;) A niektóre wyglądają na kasiaste... Z resztą przestałam je oglądać jak jedna coś gadała że ona nie ubrała by dziecka w używane ciuszki bo ona CHCE nowe kupić bo to tak fajnie (kupować) :D Dzieciak pewnie ponosi pierwsze body z 5 razy i wyrośnie. Nie rozumiem takiego podejścia :) Wózki też jakieś w cenie auta i inne akcesoria w tysiącach złotych które są NIEZBĘDNE oczywiście i z najwyższej półki. No ale cóż.. mam taką koleżankę która dla drugiego dziecka inny wózek kupowała bo chciała taki wypasiony angielski. Jak spytałam, czy ten stary jest zły to stwierdziła że nie, ale jej się nie podoba :D
No niestety niektorzy ludzie zyja na pokaz...

reklama
Youtuberki tez ogladam ale z rezerwą właśnie do takich rzeczy. Dystans. Ja zamierzam kupować używane, w dyskontach czesto sa ladne i to wcale nie zniszczone ciuszki, duzo tez dostane od rodziny. Lozeczko i przewijak kuzynka mi odda. Wozek tez bym chciala z olx po co przepłacać, zwłaszcza ze siostry cioteczna mówiły ze gondola szybko wychodzi z uzytku, max 6 ms. Jedynie nowe planuje kupić jakieś pluszaki, kocyki i fotelik samochodowy.

Jak ktoś ma być szczesliwszy, że kupi sobie wózek jak się podoba to mnie to nie razi ;) tym bardziej jak ma na to kasę, nie mój cyrk nie moje małpy :). W sumie nawet jestem w stanie zrozumieć. Sama jak patrzę na wózki bliźniacze to mnie ogarnia panika, bo większość wygląda jak do wożenia puszek do skupu, a te co są bardziej wygledne i praktyczne mają bardzo niepraktyczna cene :/
Pewnie jakbym miała tyle kasy, że byłoby mnie stać na kupienie nowych ciuchów co kilka tyg dla noworodka pewnie bym kupowała ;)

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom

Jak ktoś ma być szczesliwszy, że kupi sobie wózek jak się podoba to mnie to nie razi ;) tym bardziej jak ma na to kasę, nie mój cyrk nie moje małpy :). W sumie nawet jestem w stanie zrozumieć. Sama jak patrzę na wózki bliźniacze to mnie ogarnia panika, bo większość wygląda jak do wożenia puszek do skupu, a te co są bardziej wygledne i praktyczne mają bardzo niepraktyczna cene :/
Pewnie jakbym miała tyle kasy, że byłoby mnie stać na kupienie nowych ciuchów co kilka tyg dla noworodka pewnie bym kupowała ;)

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom
Zobacz sobie bebetto czy jakos tak. Ktoras dziewczyna na watku ivf o nim mowila kiedys i tak mi utkwilo w pamieci

Co do ciuszkow to z tego co wiem to u nas w ciucholandach sa nieraz po 50centow i wiem ze wszystkie znajome tam kupuja bo przeciez takie male ubranka to nawet nie maja sie kiedy zniszczyc bo dziecko wyrasta.
Oczywiscie ze pewno wiekszosc z nas gdyby spala na kasie i nie miala nic lepszego do roboty to by caly czas wymyslala co by jeszcze kupic no ale.. chyba wole ten swoj zwykly swiat[emoji6]

Ja smaruje się zwykłymi kremami nawilżającym do ciała, brzuch, piersi i uda. Wlosy na szczescie jeszcze ok, wypadaja w tej samej czestotliwosci jak zwykle. Co do twarzy to mi mega wyskoczyły pryszcze, normalnie trądzik mlodzienczy i do tego mam taka śmieszna plamę na twarzy od tygodnia , która jest różowa i strasznie sucha, aż skórka schodzi i żaden krem nie pomaga. Trochę masło shea ale mimo wszystko nie znika. Zaczynam podejrzewać, że maleństwo będzie dziewczynką bo mi urodę kradnie hehe
Wbrew temu co sie mowi w pierwszej ciazy dzidzius zabral mi urode, a urodzil sie Olivier, a w drugiej kazdy mi mowil, ze bardzo ladnie wygladam i ciaza daje mi uroku no a urodzila sie Sarah. Mowi sie, ze chlopak daje urode, a dziewczynka zabiera, a u mnie bylo calkiem odwrotnie [emoji5]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez juz kupiłam sobie getry ciążowe :) i musze pomyśleć o jakiś jeansach tylko wszystkie co widziałam to mają gruba gumkę na pasie. Może dziewczyny mieszkające w UK wiedzą gdzie kupie spodnie z gumka tylko na brzuchu a nie dookoła? :)
Sprobuj na ebay albo w peacocks [emoji4]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wbrew temu co sie mowi w pierwszej ciazy dzidzius zabral mi urode, a urodzil sie Olivier, a w drugiej kazdy mi mowil, ze bardzo ladnie wygladam i ciaza daje mi uroku no a urodzila sie Sarah. Mowi sie, ze chlopak daje urode, a dziewczynka zabiera, a u mnie bylo calkiem odwrotnie [emoji5]

Czyli jest jeszcze nadzieja na chłopaka [emoji14]

Szukam info o bio oilu i trafilam na takie cos:

"Jest strona gdzie producent wypowiada się na temat tych oto składników

Witamina A
Witamina A znajduje się w centrum uwagi jako potencjalne zagrożenie dla zdrowia płodu jeśli jest spożywana doustnie w bardzo dużych ilościach przez matkę. Ponieważ jest to niezwykle trudne, żeby wysokie stężenie witaminy A wniknęło do organizmu przez skórę, miejscowe stosowanie witaminy A (i jego pochodne) jest mniej ważne. Poziom witaminy A (palmitynian Retinolu na etykiecie) w Bio-Oil jest bezpieczny dla zdrowia, a jego stężenie zbyt niskie by stosowane miejscowo mogło przynieść jakiekolwiek zagrożenie.

Rozmaryn
W ostatnich latach nastąpił wielki rozgłos wokół bezpieczeństwa nadmiernego stosowania oleju Rosemary w czasie ciąży. Jednak zawarty w oleju Bio-Oil rozmaryn (Rosemarinus Officinalis na etykiecie) nie ma większego znaczenia, ponieważ trudno uzyskać jego wysokie stężenie gdy jest stosowany miejscowo w czasie aplikacji kosmetyku. Dlatego też poziom Rosemary w Bio-Oil jest zbyt niski, żeby mógł przynieść jakiekolwiek zagrożenie."

reklama
Dziewczyny a macie jakieś doświadczenia z leczeniem zębów w ciąży? Chodzi mi głównie o znieczulenie...podaja czy Nie????

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry[emoji4] jak zwykle nie mogę dosypać... to strasznie frustrujące jak o 13 prawie śpię w pracy przy biurku[emoji12]

Jeżeli chodzi o dentystę mi w pierwszej ciąży - w drugim trymestrze sam, bez niczyjej pomocy ukruszyl mi się ząb. I to tak solidnie bo aż pół odpadło i trzeba było tam trochę przeczyscic. Moja dentystka powiedziała że mogłaby mi dać znieczulenie gdyby coś poważniejszego ale mimo wszystko zawsze poleca spróbować bez.
A zdrowe zęby są w ciąży bardzo ważne - w październiku jak już zacznę ten 2trymestr szykuje się właśnie na przegląd[emoji15]

Dziewczyny mam pytanie odnośnie tego kiedy dowiedzialyscie się o pluci dziecka[emoji2] ja w pierwszej ciąży koło 20t bo mała obracają się tyłem i nie chciała pokazać[emoji6] a teraz tak sobie myślę 20.09 mam prenatalne i to będzie 13tc czy już mam szanse coś zobaczyć[emoji2] jest mi naprawdę bez różnicy czy chłopiec czy dziewczynka byle by było zdrowe ale kurcze ciekawość zżera[emoji23]

Tak jak Wy już myślicie o ciuszkach wózkach itp ja myślę nad imieniem[emoji6] już parę typów mam[emoji2]

Miłego dnia dziewczyny - idę szykować się do pracy[emoji48]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry