reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Jestem dziewczyny. Wszystko ok z maluszkiem. Lekarz nie wie od czego te plamienia, ale dostałam duphaston na 10 dni. Jeżeli się nie poprawi to znowu na wizytę, jeśli będzie ok to mam przełożona z 21. 09 na 5.10.

p19ucsqvyg9mlpha.png
Super - bardzo się cieszę - śliczna fasolka[emoji4]
Witam Was. Ja ostatnio senna i brzuch mnie pobolewa. Nie wiem co nam jesc bo na nic nie mam ochoty. Gotowac tez nie mogę. Ehhh...
Spodnie muszę kupić. Najlepiej ciążowe . Jak u Was z włosami? Wypadają????

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Też już się rozglądam za spodniami ciazowymi bo wszystkie rano jeszcze ok - takie na styk, ale po południu już się wrzynają w brzuch[emoji15]

Co do włosów - niestety mi też garściami wypadają do tego mam wrażenie że się ciężej układają.

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nasze dwa centymetry szczęścia [emoji173]️
1504808706-aaaaaa.jpeg

p19ucsqvyg9mlpha.png
super :) ale chyba niesmiale ...bo fotka od tylu? ;) czy mnie oczy zawodza...?

a pytanie techniczne ...czy to zdjecie zdjecia zrobione telefonem i prosto tu wklejone? bo ja tak chcialam ale mi nie pozwolilo bo plik za duzy!!!!

Hehe ja już w ciazowe spodnie się zaopatrzylam:) A z włosami u mnie narazie spokój, nawet jakby się zdrowsze stały, ale za to jakiś Pryszcz co trochę wyskoczy ....a do tej pory nic mi nie wyskakiwalo...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
ha ha a mi o dziwo sie cera poprawila :)

To ja chyba jedyna jestem że mnie te ciuszki i inne rzeczy nie zachwycają? W ogóle do mnie nie dociera że coś we mnie rośnie w sumie nie wiem czemu. Może to taki podświadomy system obronny przed złymi wieściami na prenatalnych. A tak przy okazji, któraś z mamuś wie ile się czeka na wyniki?
Co do włosów to był jeden z pierwszych objawów ciąży u mnie. Leciały garściami ( a nie mam ich za dużo ;p ) Do tego straszny trądzik (ale z tym w jakimś stopniu się całe życie borykałam prawdopodobnie przez zły balans hormonów).
I na koniec spytam.. jakieś kremy polecacie? Aktualnie nic nie mam bo trądzik po oleju kokosowym mi wyskoczył (na dekolcie i brzuchu nawet), a reszta to chyba nie jest zdatna dla ciężarnych :) Muszę zamówić w necie bo do sklepu nie jest po drodze z ręką w gipsie ;P
ja od czasu do czasu uzywam zineryt w sztyfcie do twarzy..ale to na recepte :(

To ja chyba jedyna jestem że mnie te ciuszki i inne rzeczy nie zachwycają? W ogóle do mnie nie dociera że coś we mnie rośnie w sumie nie wiem czemu. Może to taki podświadomy system obronny przed złymi wieściami na prenatalnych. A tak przy okazji, któraś z mamuś wie ile się czeka na wyniki?
Co do włosów to był jeden z pierwszych objawów ciąży u mnie. Leciały garściami ( a nie mam ich za dużo ;p ) Do tego straszny trądzik (ale z tym w jakimś stopniu się całe życie borykałam prawdopodobnie przez zły balans hormonów).
I na koniec spytam.. jakieś kremy polecacie? Aktualnie nic nie mam bo trądzik po oleju kokosowym mi wyskoczył (na dekolcie i brzuchu nawet), a reszta to chyba nie jest zdatna dla ciężarnych :) Muszę zamówić w necie bo do sklepu nie jest po drodze z ręką w gipsie ;P
ciuszki raczej tez mnie nie kreca ...raczej usiluje wybrac jak najbardziej praktyczny wozek , kolyske etc. bo juz wiem po pierwszej ciazy czego nie chce i co sie nie sprawdzilo dla mnie :)

Ja tez juz kupiłam sobie getry ciążowe :) i musze pomyśleć o jakiś jeansach tylko wszystkie co widziałam to mają gruba gumkę na pasie. Może dziewczyny mieszkające w UK wiedzą gdzie kupie spodnie z gumka tylko na brzuchu a nie dookoła? :)
ja takich nie widzialam... :(

Ja smaruje się zwykłymi kremami nawilżającym do ciała, brzuch, piersi i uda. Wlosy na szczescie jeszcze ok, wypadaja w tej samej czestotliwosci jak zwykle. Co do twarzy to mi mega wyskoczyły pryszcze, normalnie trądzik mlodzienczy i do tego mam taka śmieszna plamę na twarzy od tygodnia , która jest różowa i strasznie sucha, aż skórka schodzi i żaden krem nie pomaga. Trochę masło shea ale mimo wszystko nie znika. Zaczynam podejrzewać, że maleństwo będzie dziewczynką bo mi urodę kradnie hehe
uups a ja sie wogole nie smaruje -pare razy piersi nawilzajaca emulsja na eczeme...wogole nie cierpie smarowania ani nawilzanie ciala ani nawet kremu do rak. jedyne co jestem w stanie akceptowac od wiekiego dzwonu to nawilzacze w sprayu /mgielki np E45....

Wzrok Cie nie zawodzi, maleństwo jest tyłem. Nie chciało się mamusi pokazać.
Tak robię zdjęcie telefonem. I później pisząc post dodaje je z galerii.

p19ucsqvyg9mlpha.png
ha ha ale troche sie musialam wpatrywac ;)
ok dzieki to sprobuje z innym zdjeciem jeszcze raz....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Przerzuc sie na kosmetyki z Avene. Ja od lat uzywam i skora duzo lepsza. Nikt mnie nie namowi zeby czegos innego uzywac.

A czym smarujecie brzuchy? Bo ja na wieczor brzuch i piersi jade bio oil ale dzis kupilam jeszcze maslo do ciala z sanctuary dla ciezarnych i super jest i ladnie pachnie[emoji4]

Ja smaruje się zwykłymi kremami nawilżającym do ciała, brzuch, piersi i uda. Wlosy na szczescie jeszcze ok, wypadaja w tej samej czestotliwosci jak zwykle. Co do twarzy to mi mega wyskoczyły pryszcze, normalnie trądzik mlodzienczy i do tego mam taka śmieszna plamę na twarzy od tygodnia , która jest różowa i strasznie sucha, aż skórka schodzi i żaden krem nie pomaga. Trochę masło shea ale mimo wszystko nie znika. Zaczynam podejrzewać, że maleństwo będzie dziewczynką bo mi urodę kradnie hehe

Ja tez juz kupiłam sobie getry ciążowe :) i musze pomyśleć o jakiś jeansach tylko wszystkie co widziałam to mają gruba gumkę na pasie. Może dziewczyny mieszkające w UK wiedzą gdzie kupie spodnie z gumka tylko na brzuchu a nie dookoła? :)

New look chyba ma najfajniejszy wybor

A bio oil można w ciąży? On nie ma przypadkiem witaminy A? Chciałam go kupić bo kiedyś używałam tak po prostu do ciała ale gdzieś czytałam, że go nie można.. że dopiero po ciąży.
Serio? A ja myslalam ze taki super.. uzywam go juz dawno bo lubie i myslalam ze wlasnie w ciazy bedzie dobry

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wzrok Cie nie zawodzi, maleństwo jest tyłem. Nie chciało się mamusi pokazać.
Tak robię zdjęcie telefonem. I później pisząc post dodaje je z galerii.

p19ucsqvyg9mlpha.png

reklama
Do góry