reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Witajcie dziewczyny, gratuluję nowym mamusiom. Ja czuję się ok, ja przechodzę ciążę książkowo chyba, mam poranne mdłości, na szczęście jak zjem to przechodzą, więc nie narzekam, ogólnie nie mogę dopuścić do uczucia głodu, bo zaraz mnie mdli i ból piersi,a najbardziej bolą sutki ale wygodny stanik i da się zyc, a poza tym czuje się super. Mam przeczucie na chłopca, z moimi dziewczynkami ciążę przechodziłam na początku koszmarnie. Ogólnie wczoraj moja mama miała urodziny więc telefonicznie poinformowałam ja ze zostanie po raz kolejny babcia, była szczęśliwa, no więc ja też. Byliśmy także na obiedzie u moich dziadków, zawsze do obiadu wypijalam lampkę wina, wczoraj gdy odmówiłam i wina i kawy i jeszcze powiedziałam że rzuciłam palenie, to babcia z tekstem, a to w ciąży jesteś? Obruciłam to w żart, była tam też moja siostra, nie chciałam psuć atmosfery więc narazie nic nie powiedziałam. Zresztą mój brat wiedział już od początku i podobno już coś się roznioslo poczta pantoflowa więc może tak i lepiej. Dla mnie mniej stresu związanego z informowaniem każdego z osobna.
Co do radzenia sobie z obowiązkami i dziećmi, ja nie pracuje wiec cały czas i energię poświęcam na prowadzenie domu. Obiad często gotuję na 2 dwa dni, jakieś tam pranie zawsze w między czasie zrobię, i ogólnie jakieś zamiatanie, mycie na bieżąco. Ale ogólnie to bez jakiś wysiłków większych, jak coś nie jest pilne to odpuszczam i już.
Co do jazdy na rowerze, uwielbiam, chociaż w wakacje nie mialam czasu na rower, ja ogólnie nie mam prawa jazdy więc dzieciaki do przedszkola, 1,5 km rowerem, starsza jeździ sama, młodsza woze na foteliku, nie wiem czy dobrym pomysłem będzie jeżdżenie tak teraz. Ale się rozpisałam.

p19ucsqvyg9mlpha.png

reklama
Witajcie dziewczyny, gratuluję nowym mamusiom. Ja czuję się ok, ja przechodzę ciążę książkowo chyba, mam poranne mdłości, na szczęście jak zjem to przechodzą, więc nie narzekam, ogólnie nie mogę dopuścić do uczucia głodu, bo zaraz mnie mdli i ból piersi,a najbardziej bolą sutki ale wygodny stanik i da się zyc, a poza tym czuje się super. Mam przeczucie na chłopca, z moimi dziewczynkami ciążę przechodziłam na początku koszmarnie. Ogólnie wczoraj moja mama miała urodziny więc telefonicznie poinformowałam ja ze zostanie po raz kolejny babcia, była szczęśliwa, no więc ja też. Byliśmy także na obiedzie u moich dziadków, zawsze do obiadu wypijalam lampkę wina, wczoraj gdy odmówiłam i wina i kawy i jeszcze powiedziałam że rzuciłam palenie, to babcia z tekstem, a to w ciąży jesteś? Obruciłam to w żart, była tam też moja siostra, nie chciałam psuć atmosfery więc narazie nic nie powiedziałam. Zresztą mój brat wiedział już od początku i podobno już coś się roznioslo poczta pantoflowa więc może tak i lepiej. Dla mnie mniej stresu związanego z informowaniem każdego z osobna.
Co do radzenia sobie z obowiązkami i dziećmi, ja nie pracuje wiec cały czas i energię poświęcam na prowadzenie domu. Obiad często gotuję na 2 dwa dni, jakieś tam pranie zawsze w między czasie zrobię, i ogólnie jakieś zamiatanie, mycie na bieżąco. Ale ogólnie to bez jakiś wysiłków większych, jak coś nie jest pilne to odpuszczam i już.
Co do jazdy na rowerze, uwielbiam, chociaż w wakacje nie mialam czasu na rower, ja ogólnie nie mam prawa jazdy więc dzieciaki do przedszkola, 1,5 km rowerem, starsza jeździ sama, młodsza woze na foteliku, nie wiem czy dobrym pomysłem będzie jeżdżenie tak teraz. Ale się rozpisałam.

p19ucsqvyg9mlpha.png
Ha ha u mnie tez Babcia Polowka sie skapnela jak przy obiedzie nawet spojrzec na ciastka nie moglam...;)
Co do Twojej teorii ze to chlopiec to tez bym chciala zeby sie potwierdzila. Bo ja w piwrwszej ciazy -synek czulam sie swietnie i porostu kwitlam a teraz czuje sie bleeee...i marzy mi sie ...dziewczynka :) ale bedzie co bedzie :)

U mnie będzie 18 msc [emoji4] czasami po całym dniu z córeczką jestem strasznie zmęczona, wiec już się boje jak to będzie z dwójką [emoji58]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie będzie 18 msc [emoji4] czasami po całym dniu z córeczką jestem strasznie zmęczona, wiec już się boje jak to będzie z dwójką [emoji58]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie poczatki były ciężkie Ale z czasem łatwiej i przyjemniej

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie różnica wieku dzieciaków to 13 miesiecy więc jedno wyzwanie mam już za sobą chodzi mi o może t kiedy na świat przyszło drugie a pierwsze jeszcze nie chodziło...dzialo się w domu oj działo... Myślę że organizacja to kwestia czasu
emoji3.png
Wszytsko da się ogarnąć. Ja np bardziej Martwię się tym że będzie spora różnica wieku między ostatnim bablem a starszakami.

też tak miałam z pierwsza dwójką I też swoje przeszłam ;)
potem miała 5 I 7 latka jak się urodziło najmłodsze I super, starsi bracia sie zajmują, zabawią, świetnie przyjęli brata. tulą się z nim, wygłupiają, a on w nich wpatrzony jak w obrazki.

PaniPe - teraz też będę miała różnicę 1,5 roku, to znów będzie trudno z dwójką maluchów.
już się rozglądam za wózkiem podwójnym ;)

Do góry