reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Witam nowe dziewczyny[emoji5] ale już nas dużo[emoji6]
Dziewczyny co mają więcej niż jedno dziecko - jak Wy ogarniacie dom, dzieci, siebie w ciąży i jeszcze forum? Ja Was naprawdę podziwiam. Chciałabym czasami więcej, dłużej posiedzieć popisać ale na wszystko brak mi czasu no i siły. Kończy się mną tym że rano napisze a wieczorem albo po pracy w pociągu staram się chociaż poczytać co naskrobalyscie. Ech.. może jak już będę na l4będę bardziej ogarnięta.

Co do wielkości pęcherzyka to ja w 6t 4d miałam 5,7mm i lekarka powiedziała że wszystko jest prawidłowo.

Miłego dnia[emoji5]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurcze czemu ja o 5am wstaje???
Jakos kiepsko sie czuje...glowa mi peka i nawet mala kawa mi wraca...brzuch nie boli na razie...ale za to piersi....ojjojjoj! Twarde ciezkie i wrazliwe po bokach...:(
Dziewczyny co myslicie o jezdzie na rowerze w ciazy? Nie zadne tsm wyczynowe jazdy tylko taka mala przejazdzka po parku???

Ja jezdzilam i w pierwszej ciazy i teraz tez do momentu wyjazdu do Pl...a teraz jakos sie rozleniwilam i zastanawiam sie czy wracac do tego? W sumie jazda na rowerze mi duzo radochy dawala i odstresowania i energii... ano i moj rowerek jest raczej maly napewbo nie normalny duzy damski rower...;)

Aaa dziewczyny o pecherzyku ciazowym znalazlam tabelke przez lekarza robiona 7t 1dzien -pecherzyk ciazowy 19mm a CRL 7mm...niestety to pierwszy pomiar wiec nie wiem jak we wczesnieszych tygodniach to wyglada....

Lucky - no mało jest czasu na wszystko, ale zrbić trzeba. W każdym razie ja nie pracuje od roku bo byłam najpierw na macierzyńskim, apotem na rodzicielskim który teraz mi się kończy.
Ale po pierwszych 2 dzieciach wracałam do pracy po pół roku i też trzeba było wszystko ogarnąć.
Chyba człowiek uczy się organizacji z czasem i w miarę przybywaniaobowiązków.

Jutro z samego rana jade do swojego lekarza. Mam nadzieje ze tamten się mylił. Nie pokazał mi nawet serduszka którego dość długo szukał. Pęcherzyk ma tylko 6mm a powinien mieć kolo 19 mm. Mąż wziął wolne i leżę plackiem cały dzień. Za tydz. mamy roczek naszej córeczki i mieliśmy wszystkim powiedzieć a tu chyba nie będzie o czym.
U mnie w 6 tc 6 d tez nie widział lekarz serduszka, ani zarodka.Poszlam dwa dni później prywatnie i wszystko było jak należy.Glowa do góry i myśl pozytywnie.Owulacja mogła się parę dni opóźnić, a to dużo zmienia już.
A na kiedy wychodzi Ci termin?

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Moj narzeczony jest naprawdę kochany, przed wejściem do pracy przyniósł mi śniadanko do łóżka ^^ Przemiły gest gorzej ze mnie mocno mdli i nie wiem czy coś skonsumuje [emoji14] Zniose jajko do 15 wrzesnia do wizyty i usg. Chcialabym wiedzieć jak sie ma maleństwo, a tu nawet prywatnie się nie da bo takie kolejki :/

Napisane na SM-T555 w aplikacji Forum BabyBoom

Wow. Ja o tum nihdy wvzesniej nie slyszalam.ale to badamiami potwierdzone ze przez no spe czy takie luzne przypuszczenie? Mojek kumprli z zagrozona ciaza i na duphastonie gin w uk wlasnie kazal brac no spe....
Czytałam o nospie a dokładnie o jej substancji czynnej, w Niemczech podchodzą do niej racjonalnie. Jest to nowy lek i ciezko mowic o wszystkich skutkach ubocznych. Jeśli zauważono pewną tendencję pojawiania się napięcia mięśniowego u dzieci ż zazywaniem nospy przez mamy.
To przypuszczalnie tak jest.
Ja osobiście każdy lęk który MUSZĘ wziąć oglądam przez "lupę".
Ale tu dzisiaj cisza[emoji5]

Aguska wszystko ok.? Zaczynam się martwić[emoji17]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam nowe dziewczyny[emoji5] ale już nas dużo[emoji6]
Dziewczyny co mają więcej niż jedno dziecko - jak Wy ogarniacie dom, dzieci, siebie w ciąży i jeszcze forum? Ja Was naprawdę podziwiam. Chciałabym czasami więcej, dłużej posiedzieć popisać ale na wszystko brak mi czasu no i siły. Kończy się mną tym że rano napisze a wieczorem albo po pracy w pociągu staram się chociaż poczytać co naskrobalyscie. Ech.. może jak już będę na l4będę bardziej ogarnięta.

Co do wielkości pęcherzyka to ja w 6t 4d miałam 5,7mm i lekarka powiedziała że wszystko jest prawidłowo.

Miłego dnia[emoji5]

Ja mam dwójkę w domu plus pies od 3 tyg [emoji3] Czasami mam dość i wtedy nie ogarniam domu...a czasami zmuszam się i robie. Od września będę kursowala między szkołą a przedszkolem ... nie wiem jak to będzie zaraz po narodzinach 3 dziecka. U mnie różnica wieku dzieciaków to 13 miesiecy więc jedno wyzwanie mam już za sobą chodzi mi o może t kiedy na świat przyszło drugie a pierwsze jeszcze nie chodziło...dzialo się w domu oj działo... Myślę że organizacja to kwestia czasu[emoji3] Wszytsko da się ogarnąć. Ja np bardziej Martwię się tym że będzie spora różnica wieku między ostatnim bablem a starszakami.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry