reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Witam nowe dziewczyny[emoji5] ale już nas dużo[emoji6]
Dziewczyny co mają więcej niż jedno dziecko - jak Wy ogarniacie dom, dzieci, siebie w ciąży i jeszcze forum? Ja Was naprawdę podziwiam. Chciałabym czasami więcej, dłużej posiedzieć popisać ale na wszystko brak mi czasu no i siły. Kończy się mną tym że rano napisze a wieczorem albo po pracy w pociągu staram się chociaż poczytać co naskrobalyscie. Ech.. może jak już będę na l4będę bardziej ogarnięta.

Co do wielkości pęcherzyka to ja w 6t 4d miałam 5,7mm i lekarka powiedziała że wszystko jest prawidłowo.

Miłego dnia[emoji5]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurcze czemu ja o 5am wstaje???
Jakos kiepsko sie czuje...glowa mi peka i nawet mala kawa mi wraca...brzuch nie boli na razie...ale za to piersi....ojjojjoj! Twarde ciezkie i wrazliwe po bokach...:(
Dziewczyny co myslicie o jezdzie na rowerze w ciazy? Nie zadne tsm wyczynowe jazdy tylko taka mala przejazdzka po parku???

Ja jezdzilam i w pierwszej ciazy i teraz tez do momentu wyjazdu do Pl...a teraz jakos sie rozleniwilam i zastanawiam sie czy wracac do tego? W sumie jazda na rowerze mi duzo radochy dawala i odstresowania i energii... ano i moj rowerek jest raczej maly napewbo nie normalny duzy damski rower...;)

Aaa dziewczyny o pecherzyku ciazowym znalazlam tabelke przez lekarza robiona 7t 1dzien -pecherzyk ciazowy 19mm a CRL 7mm...niestety to pierwszy pomiar wiec nie wiem jak we wczesnieszych tygodniach to wyglada....

Lucky - no mało jest czasu na wszystko, ale zrbić trzeba. W każdym razie ja nie pracuje od roku bo byłam najpierw na macierzyńskim, apotem na rodzicielskim który teraz mi się kończy.
Ale po pierwszych 2 dzieciach wracałam do pracy po pół roku i też trzeba było wszystko ogarnąć.
Chyba człowiek uczy się organizacji z czasem i w miarę przybywaniaobowiązków.

Jutro z samego rana jade do swojego lekarza. Mam nadzieje ze tamten się mylił. Nie pokazał mi nawet serduszka którego dość długo szukał. Pęcherzyk ma tylko 6mm a powinien mieć kolo 19 mm. Mąż wziął wolne i leżę plackiem cały dzień. Za tydz. mamy roczek naszej córeczki i mieliśmy wszystkim powiedzieć a tu chyba nie będzie o czym.
U mnie w 6 tc 6 d tez nie widział lekarz serduszka, ani zarodka.Poszlam dwa dni później prywatnie i wszystko było jak należy.Glowa do góry i myśl pozytywnie.Owulacja mogła się parę dni opóźnić, a to dużo zmienia już.
A na kiedy wychodzi Ci termin?

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Moj narzeczony jest naprawdę kochany, przed wejściem do pracy przyniósł mi śniadanko do łóżka ^^ Przemiły gest gorzej ze mnie mocno mdli i nie wiem czy coś skonsumuje [emoji14] Zniose jajko do 15 wrzesnia do wizyty i usg. Chcialabym wiedzieć jak sie ma maleństwo, a tu nawet prywatnie się nie da bo takie kolejki :/

Napisane na SM-T555 w aplikacji Forum BabyBoom

Wow. Ja o tum nihdy wvzesniej nie slyszalam.ale to badamiami potwierdzone ze przez no spe czy takie luzne przypuszczenie? Mojek kumprli z zagrozona ciaza i na duphastonie gin w uk wlasnie kazal brac no spe....
Czytałam o nospie a dokładnie o jej substancji czynnej, w Niemczech podchodzą do niej racjonalnie. Jest to nowy lek i ciezko mowic o wszystkich skutkach ubocznych. Jeśli zauważono pewną tendencję pojawiania się napięcia mięśniowego u dzieci ż zazywaniem nospy przez mamy.
To przypuszczalnie tak jest.
Ja osobiście każdy lęk który MUSZĘ wziąć oglądam przez "lupę".
Ale tu dzisiaj cisza[emoji5]

Aguska wszystko ok.? Zaczynam się martwić[emoji17]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam nowe dziewczyny[emoji5] ale już nas dużo[emoji6]
Dziewczyny co mają więcej niż jedno dziecko - jak Wy ogarniacie dom, dzieci, siebie w ciąży i jeszcze forum? Ja Was naprawdę podziwiam. Chciałabym czasami więcej, dłużej posiedzieć popisać ale na wszystko brak mi czasu no i siły. Kończy się mną tym że rano napisze a wieczorem albo po pracy w pociągu staram się chociaż poczytać co naskrobalyscie. Ech.. może jak już będę na l4będę bardziej ogarnięta.

Co do wielkości pęcherzyka to ja w 6t 4d miałam 5,7mm i lekarka powiedziała że wszystko jest prawidłowo.

Miłego dnia[emoji5]

Ja mam dwójkę w domu plus pies od 3 tyg [emoji3] Czasami mam dość i wtedy nie ogarniam domu...a czasami zmuszam się i robie. Od września będę kursowala między szkołą a przedszkolem ... nie wiem jak to będzie zaraz po narodzinach 3 dziecka. U mnie różnica wieku dzieciaków to 13 miesiecy więc jedno wyzwanie mam już za sobą chodzi mi o może t kiedy na świat przyszło drugie a pierwsze jeszcze nie chodziło...dzialo się w domu oj działo... Myślę że organizacja to kwestia czasu[emoji3] Wszytsko da się ogarnąć. Ja np bardziej Martwię się tym że będzie spora różnica wieku między ostatnim bablem a starszakami.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry