reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Zawsze się dziewilam jak oni mogą mieć tako stosunek do ciąży ;/ przecież to nowa istota która czasami bez pomocy medycznej nie da rady... na wszystko paracetamol i do tego brak możliwości iścia na zwolnienie juz nie mowie tutaj o całej ciąży ale chociaż pierwszych 3 miesięcy które się naprawdę istotne dla płodu....

Napisane na SM-N9005 w aplikacji Forum BabyBoom
Kurcze fakt ja ma wyjatkowo dobrze bo mam juz 5lat ciaglego serwisu w NHS-wiec spokojnie moge isc na zwolnienie za pelna pensje na 6miesiecy i na kolejne 6 za polowe wynagrodzenia...ale lubie swoja prace zwlaszcza ze nie musze jezdzic tylko ide piechotka I na razie nie ma potrzeby ;)

reklama
Dzień dobry :)
I znowu zaczynam się martwić :/ u Was w 4 tygodniy widać pęcherzyk a u mnie w 7 też tylko pęcherzyk było widać :( Jutro miałam mieć wizytę u innego kekarza ale odwołał ją więc kolejny tydzień czekania :/

Odnośnie bezsenności, w pierwszej ciąży gdzieś w połowie znalazłam coś co mi pomaga. Nocami wierciłam się z boku na bok, przeglądałam neta i nie spałam. Filmy ASMR :) niektórzy z tego się śmieją, ale w moim przypadku pomagają się wyciszy i często zasypiam w trakcie filmiku. Trzeba poszukać tego który odpowiada bo jest ich masa. Ja mam 4 ulubione kanały na Youtube, reszta mi nie pomaga.
a ten 7tydzien to z OM liczysz?moze dzidzia mlodsza ....roznie to bywa;) Fikusne te plemniki I komorki jajowe byc potrafia ;)

Kurcze fakt ja ma wyjatkowo dobrze bo mam juz 5lat ciaglego serwisu w NHS-wiec spokojnie moge isc na zwolnienie za pelna pensje na 6miesiecy i na kolejne 6 za polowe wynagrodzenia...ale lubie swoja prace zwlaszcza ze nie musze jezdzic tylko ide piechotka I na razie nie ma potrzeby ;)
Co oznacza że ma ciągły serwis w nhs? :)

Hej a jak z Waszą waga? Ja odkąd dowiedziałam się o ciąży schudłam 2kg, choć staram się jeść zdrowo, ale nie mam apetytu wcale. Mogę się najeść 2 kesami. Tylko wciąż mnie pobolewa prawy jajnik I coraz bardziej się tym stresuje, a usg dopiero za 2 tygodnie. Czytałam, że to normalne że jeden jajnik ciężej pracuje podczas wczesnej ciąży, oby tak było :)
Ja na obiad robię spaghetti, żeby było dużo warzyw i akurat czerwone mięso wolowe, które rzadko jem, żeby mi żelaza nie zabrakło. Staram się bardzo różnicowac dietę i tylko zdrowe rzeczy jeść, głównie warzywa :) i nie wiem czy Wy macie takie wsparcie męża, ale mój jest wspaniały i ciągle coś dla mnie robi :) pod tym względem ciąża mogłaby się nie kończyć ;)

5 lat pracy bez przerwy w NHS ale na roznych stanowiskach I wroznych szpitalach etc...
Aaaa rozumiem :) masz szczęście bo w razie awaryjnej sytuacji możesz spokojnie iść na zwolnienie. Ja teoretycznie tez mogę iść ale na długo to nie da rady, są zbyt pazerni żeby mi płacić [emoji14]

Hej a jak z Waszą waga? Ja odkąd dowiedziałam się o ciąży schudłam 2kg, choć staram się jeść zdrowo, ale nie mam apetytu wcale. Mogę się najeść 2 kesami. Tylko wciąż mnie pobolewa prawy jajnik I coraz bardziej się tym stresuje, a usg dopiero za 2 tygodnie. Czytałam, że to normalne że jeden jajnik ciężej pracuje podczas wczesnej ciąży, oby tak było :)
Ja na obiad robię spaghetti, żeby było dużo warzyw i akurat czerwone mięso wolowe, które rzadko jem, żeby mi żelaza nie zabrakło. Staram się bardzo różnicowac dietę i tylko zdrowe rzeczy jeść, głównie warzywa :) i nie wiem czy Wy macie takie wsparcie męża, ale mój jest wspaniały i ciągle coś dla mnie robi :) pod tym względem ciąża mogłaby się nie kończyć ;)
Moja na razie stoi, przy 188 cm ważę 71.5 kg kiedy wprowadziłam wagę do aplikacji to pokazało mi ze mam niedowage ale nadrobie na pewno :D co do jedzenia to tez czuje się jak bym mogła zjeść konia z kopytami a jak zaczynam jeść to ledwo ledwo [emoji14]

"Pociesze" Cię ze mnie też ciągnie, lykaj dużo magnezu pomaga trochę i odpoczywaj :) ja miałam owulacje z prawego i tak też mnie ciągnie, czuje go cały czas

Bezpłatne prenatalne ze względu na jedno poronienie? Chyba za względu na wiek?

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017
Mam 24 lata :-) a badania ze wzgledu na poronienie. Musze tylko do skierowania na badania dolaczyc wypis ze szpitala kiedy wlasnie mialam poronienie. W poprzedniej ciazy tez mialam te badania za darmo :-)

reklama
Aaaa rozumiem :) masz szczęście bo w razie awaryjnej sytuacji możesz spokojnie iść na zwolnienie. Ja teoretycznie tez mogę iść ale na długo to nie da rady, są zbyt pazerni żeby mi płacić [emoji14]

Tak to jest w prywatnej pracy -ja tak mialam w pierwszej ciazy I nawet jak sie przewrocilam kolo 20 tygodnia i noge skerecilam(zima lod pozliznelam sie ) I bylam na zwolnieniu lekarskim przez 3 tygodnie to mi tylko to minimum statutory pay zaplacili !!!!:realmad:

Do góry