justa13323
Zaciekawiona BB
W pl dziewczyny.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cześć dziewczynki, od wizyty troszkę minęło godzin ale teraz mam czas.Napisalas ze mialas usg w 3tyg (tydzien temu) i byl duzy pecherzyk i tak jak u wandy ci wychodzi czyli okolo 4t6d ale ty liczysz od owu a ona od om, wiec juz wszystko jasne nie mam pytan.
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Super że jest taśm gdzie trzeba[emoji6] mi moja ostatnio pokazywały kosmowke,ktora później będzie lozyskiem[emoji5]Cześć dziewczynki, od wizyty troszkę minęło godzin ale teraz mam czas.
Lekarz potwierdził dziś 4t 6d . I widać że jest pięknie zagniezdzone, ponoć w idealnym miejscu i że coś już widać co to nie wiem pięknie wszystkie linie, kontury widać.
31.08. Następna wizyta i czekamy na bijace serduszko[emoji3]
Tak często te wizyty ponieważ muszę też monitorować ciśnienie! Za wysokie. Powiedział w prost że totalnie zadne leki obniżające ciśnienie, stosowane u kobiet w ciąży nie są 100% bezpieczne.
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak ...to jest panstwowa sluzba zdrowia -kazdemu tak przysluguje mam to jasno w kontrakcie rozpisane
aaaaa no I ja w UK jestem
O to super . I tak wyglada ze jestes jeden dzien przede mna ale ja z OM -usg nie bylo I jeszce dluuuuugo nie bedzie ...chyba jednak poczekam do powrotu z Pl I jezscze troche pojde tak jak w pierwszej ciazy 6 tydz 5 dzien moze ciut wczesniejCześć dziewczynki, od wizyty troszkę minęło godzin ale teraz mam czas.
Lekarz potwierdził dziś 4t 6d . I widać że jest pięknie zagniezdzone, ponoć w idealnym miejscu i że coś już widać co to nie wiem pięknie wszystkie linie, kontury widać.
31.08. Następna wizyta i czekamy na bijace serduszko[emoji3]
Tak często te wizyty ponieważ muszę też monitorować ciśnienie! Za wysokie. Powiedział w prost że totalnie zadne leki obniżające ciśnienie, stosowane u kobiet w ciąży nie są 100% bezpieczne.
Dzieki, ja tez w UK, ale w moim kontrakcie nic takiego nie ma. Bede musiala sie przejsc do HR i zapytac co i jak, w razie gdybym potrzebowala dluzszego zwolnienia, chociaz mam nadzieje, ze nie bedzie potrzebne
Ale tez NHS-Bo to tylko NHS obowiazuje??? Reszta firm ma tak jak sobie ustali chorobowe.
W sumie to dziś 5t0d. Ale wszystko się rozegra trochę później.O to super . I tak wyglada ze jestes jeden dzien przede mna ale ja z OM -usg nie bylo I jeszce dluuuuugo nie bedzie ...chyba jednak poczekam do powrotu z Pl I jezscze troche pojde tak jak w pierwszej ciazy 6 tydz 5 dzien moze ciut wczesniej
Ja tez jestem na granicy dostania tabletek na nadcisnienie -sama monitureuje do wtorku a potem juz GP zadecyduje...ale o tabletki chyba sie najmniej boje(chociaz nie chce bo ja i tak cos na LZS bede musiala brac to I tak starczy) tylko ze to ciaza wysokiego ryzyka ponoc I dla mamy I dla maluszka
Na razie jeszcze nic nie mam z cisnieniem do wtorku nie wiem zobaczymy co lekarz zadecyduje ale ma luszczycowe zapalenie stawow i 5 lat na silnych przeciwbolowych teraz odstawilam i u mieram z bolu niby mozna paracetamol -ale mi nie pomaga ....albo codeine...ale troche sie jeszcze zastanawiam!W sumie to dziś 5t0d. Ale wszystko się rozegra trochę później.
Rozmawialiśmy też o badaniach genetycznych. Cieszy się że myślimy o nich. Wyśle nas do specjalnej kliniki, która się w takich badaniach specjalizuje. Ale to za miesiąc. A ustalimy wszystko za 2 tyg.
Ż tymi lekami musimy uważać ehh ja smarowalam twarz retinoidem 2% do ostatniej miesiączki. Niby przez skórę nie są teratogenne. Ale boję się a dziś zapomniałam o tym powiedzieć.
Ehh
A Ty masz ciążę ryzyka tylko przez lrz ?