reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Margana my dopiero od września zaczynamy przygodę z przedszkolem... na szczęście [emoji14]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kawę piję ale słabą - bardziej to mleko z kawą ;) Witaminy zaczęłam brać bo w sumie córka z mleczkiem wyciąga dużo składników a teraz potrzebuje ich też Maleństwo :)
W pierwszej ciąży nie brałam systematycznie (oprócz kwasu foliowego). Lekarz mi powiedział, że to takie wyciąganie pieniędzy od przyszłych mam - jeśli ma się zdrową diete i badania wychodzą ok to nie trzeba się aż tak faszerować. No chyba, że są już konkretne wskazania.

Z zalecenia lekarza ? Czy sama?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Jasne że z zalecenia. Metformax będę powoli odstawiac a utrogestan biorę na podtrzymanie ze względu na stratę w kwietniu. Wit d bo miałam krytyczny niedobór (myślę że stąd też straciłam ciaze) i brałam 6tys a mam zmniejszyć teraz na 1tys

Jasne że z zalecenia. Metformax będę powoli odstawiac a utrogestan biorę na podtrzymanie ze względu na stratę w kwietniu. Wit d bo miałam krytyczny niedobór (myślę że stąd też straciłam ciaze) i brałam 6tys a mam zmniejszyć teraz na 1tys

Nie badalam nigdy poziomu wit d3. Chyba czas na to.

Ja kupiłam jakieś tam witaminy razem z kwasem foliowym i lykam

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Nie badalam nigdy poziomu wit d3. Chyba czas na to.

Ja polecam. Dużo się naczytalam o wpływie Wit d na płodność a moja lekarka odrazu kazał a mi sprawdzić poziom. Dwa miesiące i ciąża ;)

reklama
Witam się nieśmiało... termin mam mieć na 8.04. Teraz mam 5-6tydzień. To moja czwarta ciąża, dwa szkraby mam już - syn w tym roku kończy 6lat, a córka ma 3.
Biore kwas foliowy i duphaston.
Damagi - zastanawiam się czemu ze względu na pcos nie jesz mleka i przetworów jego? Pytam bo sama mam to zdiagnozowane 15 lat temu i nie słyszałam wersji z nabialem.

Do góry