reklama
wanda123
Fanka BB :)
Z zalecenia lekarza ? Czy sama?Ja na razie biorę metformax kwas foliowy Wit d3 1000j i utrogestan (czeski, lepiej wchlanialny progesteron)
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Kawę piję ale słabą - bardziej to mleko z kawą Witaminy zaczęłam brać bo w sumie córka z mleczkiem wyciąga dużo składników a teraz potrzebuje ich też Maleństwo
W pierwszej ciąży nie brałam systematycznie (oprócz kwasu foliowego). Lekarz mi powiedział, że to takie wyciąganie pieniędzy od przyszłych mam - jeśli ma się zdrową diete i badania wychodzą ok to nie trzeba się aż tak faszerować. No chyba, że są już konkretne wskazania.
W pierwszej ciąży nie brałam systematycznie (oprócz kwasu foliowego). Lekarz mi powiedział, że to takie wyciąganie pieniędzy od przyszłych mam - jeśli ma się zdrową diete i badania wychodzą ok to nie trzeba się aż tak faszerować. No chyba, że są już konkretne wskazania.
damagi
Jasne że z zalecenia. Metformax będę powoli odstawiac a utrogestan biorę na podtrzymanie ze względu na stratę w kwietniu. Wit d bo miałam krytyczny niedobór (myślę że stąd też straciłam ciaze) i brałam 6tys a mam zmniejszyć teraz na 1tysZ zalecenia lekarza ? Czy sama?
Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Margana
Oj my za rok szkole, juz sie boje[emoji15]Margana my dopiero od września zaczynamy przygodę z przedszkolem... na szczęście [emoji14]
Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
wanda123
Nie badalam nigdy poziomu wit d3. Chyba czas na to.Jasne że z zalecenia. Metformax będę powoli odstawiac a utrogestan biorę na podtrzymanie ze względu na stratę w kwietniu. Wit d bo miałam krytyczny niedobór (myślę że stąd też straciłam ciaze) i brałam 6tys a mam zmniejszyć teraz na 1tys
damagi
Ja polecam. Dużo się naczytalam o wpływie Wit d na płodność a moja lekarka odrazu kazał a mi sprawdzić poziom. Dwa miesiące i ciążaNie badalam nigdy poziomu wit d3. Chyba czas na to.
reklama
majorka1988
Witam się nieśmiało... termin mam mieć na 8.04. Teraz mam 5-6tydzień. To moja czwarta ciąża, dwa szkraby mam już - syn w tym roku kończy 6lat, a córka ma 3.
Biore kwas foliowy i duphaston.
Damagi - zastanawiam się czemu ze względu na pcos nie jesz mleka i przetworów jego? Pytam bo sama mam to zdiagnozowane 15 lat temu i nie słyszałam wersji z nabialem.
Biore kwas foliowy i duphaston.
Damagi - zastanawiam się czemu ze względu na pcos nie jesz mleka i przetworów jego? Pytam bo sama mam to zdiagnozowane 15 lat temu i nie słyszałam wersji z nabialem.