reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Margana my dopiero od września zaczynamy przygodę z przedszkolem... na szczęście [emoji14]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kawę piję ale słabą - bardziej to mleko z kawą ;) Witaminy zaczęłam brać bo w sumie córka z mleczkiem wyciąga dużo składników a teraz potrzebuje ich też Maleństwo :)
W pierwszej ciąży nie brałam systematycznie (oprócz kwasu foliowego). Lekarz mi powiedział, że to takie wyciąganie pieniędzy od przyszłych mam - jeśli ma się zdrową diete i badania wychodzą ok to nie trzeba się aż tak faszerować. No chyba, że są już konkretne wskazania.

Z zalecenia lekarza ? Czy sama?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Jasne że z zalecenia. Metformax będę powoli odstawiac a utrogestan biorę na podtrzymanie ze względu na stratę w kwietniu. Wit d bo miałam krytyczny niedobór (myślę że stąd też straciłam ciaze) i brałam 6tys a mam zmniejszyć teraz na 1tys

Jasne że z zalecenia. Metformax będę powoli odstawiac a utrogestan biorę na podtrzymanie ze względu na stratę w kwietniu. Wit d bo miałam krytyczny niedobór (myślę że stąd też straciłam ciaze) i brałam 6tys a mam zmniejszyć teraz na 1tys

Nie badalam nigdy poziomu wit d3. Chyba czas na to.

Ja kupiłam jakieś tam witaminy razem z kwasem foliowym i lykam

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Nie badalam nigdy poziomu wit d3. Chyba czas na to.

Ja polecam. Dużo się naczytalam o wpływie Wit d na płodność a moja lekarka odrazu kazał a mi sprawdzić poziom. Dwa miesiące i ciąża ;)

reklama
Witam się nieśmiało... termin mam mieć na 8.04. Teraz mam 5-6tydzień. To moja czwarta ciąża, dwa szkraby mam już - syn w tym roku kończy 6lat, a córka ma 3.
Biore kwas foliowy i duphaston.
Damagi - zastanawiam się czemu ze względu na pcos nie jesz mleka i przetworów jego? Pytam bo sama mam to zdiagnozowane 15 lat temu i nie słyszałam wersji z nabialem.

Do góry