Brazowooka
Fanka BB :)
Dokładnie tylko mamaginekolog pisze ze jednak najlepiej robić pomiędzy 20 a 21+6 bo wtedy dziecko jest połowę cięższe niż w 18 tyg i lepiej sprawdzić wszystko.
![p19ucsqvyg9mlpha.png](https://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvyg9mlpha.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Polowkowe to przedział między 18-22 tyg.
Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Też o tym dziś właśnie przeczytałam. [emoji6]Dokładnie tylko mamaginekolog pisze ze jednak najlepiej robić pomiędzy 20 a 21+6 bo wtedy dziecko jest połowę cięższe niż w 18 tyg i lepiej sprawdzić wszystko.
![]()
Połówkowe robię u swojego ginekologa w jego prywatnej klinice.Rozmawiałam z ciezarnymi jak byłam na wizycie i podobno ma nowy wypasiony sprzęt i dokładnie im wszystko sprawdzał.Martwi mnie tylko ,ze nie ma certyfikatu.Chociaż myślę ,ze jest dobrym lekarzem tylko czasami cholernie wrednym, ale jak byłam na ip z plamieniami to 3 lekarzy mnie badalo i nie wiedziało przyczyny ,a on od razu wytypowal nadzerke.No ja za tydzień mam to będzie 14t5d i myślę że jak będzie ok to pewnie mi wyznaczy za 4 albo 6 tyg żeby zrobić już połowkowe, no chyba że co 2 tyg będzie mi kazał przyjeżdżać. No zobaczymy. Ciągle mam tylko pobazgrane te daty w karcie [emoji53]
![]()
Jakiś przedział jest ,ale nie pamiętam dokładnie czy do 22tcPołówkowe to równy 20 tydzień? Czy jakiś przedział?
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też dostałam wyniki. Syndrom Downa 1: 14474 a trisomie 18 +3 1:20000. I uważam że jest to wynik świetny. Zresztą poczytaj w necie[emoji3]Dziewczyny czy któraś ma już wyniki Pappa? Mi prawdopodobieństwo zespołu Edwardsa i Patau wyszło 1:100000, ale już zespołu Downa 1:1330.. niby niskie ale jednak to nie to samo co 1:100000. Nie kwalifikuje się do żadnych dalszych badań, ale tez trochę mam stres. Dodam ze mam 36 lat wiec podejrzewam, ze to tez wpływa ma wynik. Co myślicie?
Gratulacje!!![]()
Same chłopaki puki co - może podyskutujemy nad imionami?? My nie możemy się zdecydować i chyba stanie że będziemy na synka wołać "ej ty...." w końcu skapnie się że o niego chodzi![]()
Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom
Z tego co widać na forum to jak już ktoś zna płeć w tym momencie to jest przewaga chłopaków. Może będę mieć dziewczynkę nigdy nic nie wiadomo. Tylko z imieniem dla dziewczynki mamy ciężko nic sensownego nie przychodzi nam do głowy a dla chłopczyka Filip albo Kuba.
![]()
No my imię dla dziewczynki mamy wybrane: Inga. Pamiętam że w pierwszej ciąży podobał mi się Oskar, a w drugiej Maksymilian. I w sumie Maks podoba mi się dalej ale każdy mówi że się z psem kojarzy. Nosz kurde masakra.
![]()
@Marcelina-86 gratuluję wizyty i wspaniałego maluszka[emoji5]
@Brazowooka mam nadzieję że u Ciebie lepiej że zdrowiem i u Twoich córeczek również[emoji5] ja nie lubię tego momentu gdy córka już praktycznie zdrowa ale jeszcze po chorobie w domu bo potrafi być tak niewyzyta i nieznośna że wychodzę z siebie[emoji6]
Co do imienia to te co mi się podobają - m nie. Na razie na tapecie jest Dawid ale to nic pewnego. Brakuje mi do niego jakiegoś fajnego zdrobnienia[emoji6]
Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom