reklama
Paulina_Austria
Fanka BB :)
Ja juz po wizycie. Krwiak się przez ostatnie dwa tygodnie trochę zmniejszył, niestety jeszcze jest, więc czekają mnie kolejne 2 tygodnie na zwolnieniu. Z maluszkiem wszystko dobrze. Miałam dzisiaj tylko usg dopochwowo, wiec w sumię nawet nie pytałam o plec. Dowiem się pewnie w połowie listopada na normalnym usg albo 22.11 przy tym badaniu Organscreening. Mialam dzwonic do tego specjalisty od badań prenatalych, ale mój gin polecil mi wykonać je w szpitalu (według niego nikt nie ma w okolicy lepszego sprzętu niż maja tam). Posłuchałam go i udało mi się ze względu na skierowanie dostać termin właśnie na 22.11
Powiedział ze mam się nie stresować, dużo ospoczywać, ale dostałam juz pozwolenie na krotkie spacery co kilka dni i dluzsze siedzenie, także nie musze juz tylko leżeć.
Ciężka noc za mną. Od kilku dni mam problem ze spaniem pomiędzy 2/3 a 5 rano. Jeśli się przebudze to nie ma opcji żebym zasnęła. Pozniej krótka drzemka od 5 do 6 i dalej nic.
Powiedział ze mam się nie stresować, dużo ospoczywać, ale dostałam juz pozwolenie na krotkie spacery co kilka dni i dluzsze siedzenie, także nie musze juz tylko leżeć.
Ciężka noc za mną. Od kilku dni mam problem ze spaniem pomiędzy 2/3 a 5 rano. Jeśli się przebudze to nie ma opcji żebym zasnęła. Pozniej krótka drzemka od 5 do 6 i dalej nic.
myszka8818
Bardzo dziękuję :-). Zobaczymy co mi ginek powie.Cos mi mowi ze dziewczynka[emoji6]
myszka8818
Zuravit zawiera tylko skoncentrowany ekstrakt z żurawiny.Dziekuje, za podpowiedz, popytam w polskich sklepach moze będą mieli, dziś z m jedziemy do sklepu od suplemetow to zaopatrzenie sie w żurawinę w pastylkach.. Od wczoraj zaczęłam brac kolejna serie antybiotykow i znów sie martwię o dzidzie nie chce cały czas jej truć. Ale juz wczoraj z bólu mnie skrecalo wiec sie poddalam. Pozatym dzwonili mi z przychodni ze mam zaczac brać antybiotyk bo coś w laboratorium im wyrosło
Czy moglabys mi napisać, jaki jest sklad tego Zuravit to zobacze moze znajde odpowiednik w UK ?
zelaznamaska
Zaciekawiona BB
Witam, chciałabym także byc uczestnikiem forum. Mam 30 lat i będzie to moje pierwsze dziecko ale ciąża druga :/ (poroniłam w styczniu). Mam nadzieje , że tym razem mi sie uda Termin z USG i om wychodzi mi na 6 kwietnia. Wczoraj miałam wyniki badań prenatalnych i spotkanie z genetykiem, wyniki wyszly ok. Chociaż z badania usg które miałam w szpitalu w poradni genetyki prenatalnej jestem średnio zadowolona bo lekarz sprawdził tylko nt, kość nosową i jeszcze jeden parametr, wizyta w gabinecie trwała 3 minuty łącznie z wytarciem żelu... (kiedyś któraś z dziewczyn opisywała wizyte w szpitalu w Bydgoszczy - na bank natrafiłam na tego samego lekarza... ) Do ginekologa chodzę prywatnie, jutro mam wizytę. Zawzse mi się wydawało, ze nie bedzie mnie korciło poznanie płci przy pierwszej ciąży - zmieniło się, jestem bardzo ciakawa Do pracy jeszcze chodze normalnie bo nie mam wyczerpującej pracy Dzis byłam u dentysty, ostartni raz bylam u niego w maju tego roku i pzred ciążą wyleczyłam wszystkie zęby. Gdy usiadlam na fotel okazało się, że 2 zęby są do leczenia więc zachęcam Was do zrobienia przeglądu
nukame
No ratuje się właśnie herbata z sokiem i cytryna, z miodem nie mogę bo tylko podrażnia mi gardło więc narazie odpada. Mnie piersi bolą nadal, wczoraj cały dzień chodziłam w zwykłym biustonoszu (zazwyczaj w domu chodzę w sportowym) i wieczorem myślałam że mi odpadną, może jest szansa że mi też niedługo przestana dokuczac.
Nie wiem czy ten temat nie był już na forum poruszany, w każdym bądź razie ja byłam przeziębiona prawie tydzień i ostatecznie pomogly mi leki Pren--alen czy jakos tak. Jest cała seria, spray do nosa, saszetki do picia na ciepło i tabletki do ssania.
W ogóle przepraszam, ze nic się ostatnio nie odzywałam, ale najpierw choroba, potem ślub siostry w sobotę, dzisiaj wracamy do Polski.
Witam wszystkie nowe dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie dzidziusie, ja nadal czekam na wyniki prenatalnych, jak dzisiaj wrócimy jest szansa ze list z wynikami będzie juz w skrzynce...
A! I proszę uwzględnijcie mnie w forum zamkniętym!
Buziaki dla wszystkich, szczególnie dla dr kredki! Niezle Ci poszło, ja doktorat robiłam 5 lat a tu proszę!
kredka82
Dziewczynka ale u Ciebie pewnosci nie mam[emoji6]Dr Kredka to ja też proszę o podanie płci, niby coś tam wiem ale to takie 50/50. Więc czekam na Twoją ocenę. [emoji4]
Proponuje pierwsze sprobowac dynie pizmowa (ta co ma ksztalt gruszki) jest dla mnie smaczniejsza i bardziej wyrazista. I jak robie zupe jrem to daje chili zeby ja podkrecicA ja w życiu dyni nie jadłam. W domu mama nie gotowała to nie wiem czy próbować bo ponoć jak za młodu się jakiegoś smaku nie nauczymy lubić to potem ciężko.
Dziewczynka[emoji6]Dr Kredka ja też chcę znać płeć mojego rozrabiaki!
Dołączam do klubu sportowych biustów startowałam z małego B a teraz jestem pomiędzy B i C. Nie wiem do końca, bo od dłuższego czasu noszę sportowe S i M
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Imama
Mysiaka92 mam tak samo stresa a wizyta dopiero jutro na 16. Pewnie w ogóle spać nie będę mogła!
Paulina_Austria a mogę wiedzieć jakiej wielkości miałaś krwiaczka wcześniej? I o ile się mniejszym teraz? Ja tez się stresuje a zaleceń kompletnie nie dostałam żeby leżeć i muszę nosić mojego 1,5rocznego syna 5 także ciężko.
CrazyCat również nigdy dyni nie jadłam a ostatnio zrobiłam i pokochałam miesomielone zapiekane w dyni coś Ala jak gołąbki
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Paulina_Austria a mogę wiedzieć jakiej wielkości miałaś krwiaczka wcześniej? I o ile się mniejszym teraz? Ja tez się stresuje a zaleceń kompletnie nie dostałam żeby leżeć i muszę nosić mojego 1,5rocznego syna 5 także ciężko.
CrazyCat również nigdy dyni nie jadłam a ostatnio zrobiłam i pokochałam miesomielone zapiekane w dyni coś Ala jak gołąbki
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Dominika81
Mysiaka92 - to wpadnij do mnie, jest co ogarniać akurat do 18 ci się zejdzie
reklama
justa13323
Zaciekawiona BB
Czesc dziewczyny pisalam tutaj kiedys ale to bylo jeszcze na poczatku forun mialam troche przygod ze swoim roczniakiem I zero czasu na pisanie na forum chociaz przyznam ze podczytywalam troche jak czas pozwolil. Ogolnie u mnie ok dzidzia rosnie zdrowo czekam na wyniki z prenatalnych I w poniedsialek kolejna wizyta. Mdlosci juz zastopowaly wiex wkoncu mozna cieszyc sie urokami ciazy haha( o ile takie sa) bo tylko dodatkowe 3 kg przybylo pozdrawiam wszystkich I postaram sie teraz wiecej odzywac zobaczymy tylko jak moj synus pozwoli. Trzymam kciuki za wszystkie dzieciaki papa