reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Hej dziewczyny.
Jeśli chodzi o sprawy rodzinne to my mieszkamy z teściami. I przyznam ,że czasem bardzo ciężko jest się dogadać. Ogólnie niby nie wtrącaja się w kwestie wychowania dziecka, ale zdarzają się głupie komentarze z ich strony. Zazwyczaj staram się je puszczać mimo uszu, ale jak mam gorszy dzień to potrafię się odgryźć i wtedy teściowa obrażona na cały świat [emoji23]
Co do moich rodziców to tata mieszka sam w tym samym mieście, czasem nas odwiedzi, ale nie jakoś specjalnie często. Moja mama mieszka za granicą i chwała Bogu i Wszystkim Świętym za to, bo to osoba która chyba najbardziej ze wszystkich potrafi mnie wyprowadzić z równowagi.
A teraz sie pochwalę : moja córcia zaczęła samodzielnie chodzić, jestem taka dumna [emoji7][emoji7][emoji7]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny.
Jeśli chodzi o sprawy rodzinne to my mieszkamy z teściami. I przyznam ,że czasem bardzo ciężko jest się dogadać. Ogólnie niby nie wtrącaja się w kwestie wychowania dziecka, ale zdarzają się głupie komentarze z ich strony. Zazwyczaj staram się je puszczać mimo uszu, ale jak mam gorszy dzień to potrafię się odgryźć i wtedy teściowa obrażona na cały świat [emoji23]
Co do moich rodziców to tata mieszka sam w tym samym mieście, czasem nas odwiedzi, ale nie jakoś specjalnie często. Moja mama mieszka za granicą i chwała Bogu i Wszystkim Świętym za to, bo to osoba która chyba najbardziej ze wszystkich potrafi mnie wyprowadzić z równowagi.
A teraz sie pochwalę : moja córcia zaczęła samodzielnie chodzić, jestem taka dumna [emoji7][emoji7][emoji7]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje dla córci [emoji5] poczekaj aż zacznie Ci uciekać - wtedy się dopiero zaczyna zabawa[emoji23]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam. Jak mija sobota? U mnie leniwieodnośnie rodzinki to powiem Wam, że mój synek wychowywał się do 5 roku życia w mieszkaniu razem z teściami i da się to przeżyć. Tym bardziej że moi teściowie są wiekowi i mogłabym być ich wnuczką. Dobrych rad było sporo, ale mój mąż to człowiek, który w kaszę sobie nadmuchać nie da, nawet jeśli oznacza to awanturę. W dodatku synek jest dziadka oczkiem w głowie bo jak do tej pory to jego najmłodszy wnuk, a ma ich 11 i 1 prawnuczkę. Tak więc teraz młody jest u dziadków, którzy mieszkają blok dalej a ja mogę odpoczywać. Także źle nie jest zawsze mogę na teściów liczyć choć odmienne zdanie mamy na wiele tematów jak np wspomniane już słodycze czy sprawy religijne. A tak wogóle to strasznie dużo piszecie ciężko ogarnąć

1507393511-aaaaaa.jpeg

Pierwsze bodziaki [emoji173][emoji173][emoji173][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Hej dziewczyny☺ ja dziś cały dzień na wyjeździe i teraz sobie odpoczywam bo mnie brzuch boli i Was czytam. Powiem Wam, że my też mieszkamy z tesciami (od roku szukamy mieszkania, ale i Nas jest masakra albo norki, że tylko wrzucić bombę albo ceny z kosmosu) i naprawdę dobrze się z Nimi dogadujemy, całe szczęście nie wtracaja się do niczego :-). Odnośnie rzeczy używanych dla maluszka to masz będzie miał/a łóżeczko po mnie lub po mężu, bo są gdzieś na strychu w bardzo dobrym stanie, tylko mój M podda je renowacji. Pozatym ostatnio z teściową przeglądałam jakieś rzeczy na strychu i znalazłam kilka slicznych i niezniszczonych ciuszków po moim m. Dagi89 ale słodkie te bodziaki☺.

Jesli chodzi o rodzenie w wodzie to kobieta musi przekroczyc 37 tydzien ciazy, a ciąża nie moze być opozniona wiecej niż 12 dni. I raczej musi to być ciąża bez komplikacji, nie potrzebujaca interwencji lekarskiej ( tak jest w UK).
Jesli chodzi o plusy:
- woda działa relaksujaco
- woda łagodzi skurcze
- woda łagodzi ból ( działa przeciwbolowo)
- w wodzie kobieta ma mniejsze prawdopodobienstwo rozdarcia, woda rozluźnia ja bardziej na dole...
Hmmm chyba wszystko, no jak cos sobie przypomne to dopisze.
Z minusow to to ze łatwo mozna sie odwodnic siedząc w wodzie? wiec trzeba pamiętać by cały czas sobie pic cos..
Nie ma większego prawdopodobieństwa infekcji w wodzie.
Kobieta moze rodzic nago jak chce.. A jesli jej partner do tego basenu chce wejść z nia ( bo jest tez tak opcja) musi mieć spodenki na sobie :-).
Temperatura wody podczas porodu jest na poziomie 37 stopni.
To chyba tyle... Ja cos to pytajcie dziewczyny :)

No i żeby rodzić w wodzie nie można mieć wcześniejszego cc (w przypadku drugiego lub kolejnego porodu). Ja miałam pierwsze cc i podczas drugiego porodu, który był sn nie pozwolono mi wogóle skorzystać z wanny...

Podaje link akurat do smyka bo tam znalazłam praktycznie taki sam jaki ja kupiłam

Link do: BeSafe, Adapter do pasów bezpieczeństwa dla kobiet w ciąży

Ja znalazłam swój na shpock (taka aplikacja trochę jak olx - dziewczyny z UK czy DE pewnie będą znały, nie wiem czy w Polsce jest popularna) i kupiłam za 20€ z wysyłka czyli w sumie 50% taniej.
Jak się zapatrujecie na kupowanie używanych rzeczy? Ja Wam powiem, że wozek, łóżeczko materac kupuje nowe, ale będę też szukać w okolicy niektórych używanych rzeczy Czasami trafiaja się perełki dosłownie za grosze.
A jak to ma dzialac? Jak sie zapina?

A co do uzywanych rzeczy to jezeli tylko podejde lozeczkonalbonwozek w idealnym stanie to kupie. Nie zalezy mi bo nie bede tego do pl zwozic a za grosze puscic to szkoda

reklama
Mi się za pierwszym razem nie udało, ale nie panikowalam :) Spróbowałam następnego dnia i jeździłam po brzuchu dobre 20 minut. Uslyszalam :) Wieczorem chciałam pokazać mężowi, znowu nic.
Teraz juz wiem gdzie dokładnie siedzi, wiec znalezienie zajmuje mi od 10s do max minuty. Slychac tez jak sie wierci i rozpycha.
U mnie jest po prawej stronie, bardzo nisko :)
Ja tez slysze jak sie rusza[emoji4]

Do góry