reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Rety! Dziewczyny! Jakie wy już poważne zakupy rozważacie! Ja mam ciągle stracha i poza mężem, dwoma przyjaciółkami i szefową nikt o mojej ciąży nie wie :-) czy jestem inna???!!! W pierwszej ciąży wózek kupiłam 2 mce przed porodem, a łóżeczko miesiąc. Ubranka zaczęłam kompletować po połówkowym:)

Łóżeczko, które mogę polecić to Klupś Radek - opcja zwykłego łóżeczka i kołyski z blokadą w 1. Wydało mi się dużo bezpieczniejsze niż same płozy. Zawsze blokowałam jak młody zostawał sam w sypialni.

Cześć Dziewczyny!
Dołączam do Waszej grupy. Jest tu jakaś mama, która spodziewa się bliźniąt? :-) Ja dopiero 10tydzień oczekiwań, ale juz wiem, że ma być 2 Maluszków.

reklama
Agulula111 witaj :) i podeojne gratulacje :)

Dzięki wielkie! Też się cieszymy z mężem, bo były ogromne starania i niestety poronienia, więc teraz dmuchamy i chuchamy, żeby było dobrze, ale nadzieja, że tym razem się uda przede wszystkim ;-) poczytam wcześniejsze Wasze wpisy, zeby trochę się zapoznać z poruszanymi wpisami i już będę na bieżąco :-D

Hej :) mi się bardzo podoba łóżeczko Stokke owalne ale nie mam pojęcia czy jest funkcjonalne, może któraś z mam miała owalne łóżeczko i powie coś więcej? :) piereszy jakiś zakup myślę że zrobię po prenatalnych akurat wpadają na piątek to w sobotę w sam raz :)

Hej :) mi się bardzo podoba łóżeczko Stokke owalne ale nie mam pojęcia czy jest funkcjonalne, może któraś z mam miała owalne łóżeczko i powie coś więcej? :) piereszy jakiś zakup myślę że zrobię po prenatalnych akurat wpadają na piątek to w sobotę w sam raz :)

Te łóżeczka są piękne tylko ta cena :/

Z mężem gadałam właśnie że skoro już jeżdżę autem to skocze do tesco może kupić trochę ciuszków a ten mi gada że za wcześnie bo nie wiadomo jaki rozmiar kupić. I że niby się dowiemy ile będzie miało dziecko 1msc przed porodem. Serio się czeka tak długo? Czy rozmiar 52 nie powinien pasować na każdego noworodka?

Teraz jestem na chodzie a kto wie co będzie w marcu? Co zrobię jak będę musiała leżeć? Toż mąż nic nie kupi bo to facet.. on nawet nie pomyślał, żeby coś oglądać i wybierać dla dziecka. W jego głowie chyba samo się kupi tak jak jego koszulki ;p
Ja kupuję różne rozmiary najmniejsze 50 ,a tak to różnie 56,62 i więcej.Biorę neutralne barwy i kupuję na promocji ,a w Tesco nieraz fajne rzeczy można kupić.Dziecko szybko z tych ciuszkow wyrasta, a większe się zawsze wykorzysta.
moj synek byl mniejszy niz usg zalozylo 36.6 dzien wiec i tak po urodzeniu musial tata smigac po tiny baby ubranka ;)
trzeba miec po trochu z kilku rozmiarow :) a gdybys tfu tfu nie byla na chodzie to zawsze masz internet shopping ;)

ja sie tam wyjatkowo zgadzam z Twoim chlopem ze za wczesnie ;)

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Moje dzieci wogole w rozm 50 nie wchodzily. Dla drugiego i trzeciego mialam 56, starczyly na 2 tygodnie.
Tak naprawde gdzies ok 7-8-9 miesiaca dziecko osiaga rozmiar 80 i w tym rozmiarze i 86 przechodzi jakiś czas. Wszystkie mniejsze są na chwilę ;)ale oczywiście trzeba je mieć ;) tylko nie przesadzać z ilościami.

reklama

Hej Dagi!
Gdzie masz mieć prenatalne? Też jestem zapisana na październik i chętnie się dowiem czego mam się spodziewać od kogoś, kto już je zrobił.

Do góry