reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

No z tym obciążeniem cukrzyca trzeba się pilnować.. zobaczymy jak u mnie będzie, do tej pory cukier miałam w normie Ale wszystko może się zmienić

Dziewczyny ja mam jeszcze taki dylemat..w DE oprócz witamin lekarz nie przepisał mi nic ( biorę elevit) , jak byłam teraz w Pl to ten pierwszy lekarz gbur się bardzo zdziwił że po poronienie nie dostałam żadnego leku i przepisał mi dhupaston 2x1...a drugi lekarz w Pl też nic ...wiec się zastanawiam czy zacząć brać czy nie...powiedzial że mam brać do 16stego tyg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja po poronienia przy drugiej ciazy tez miałam duphadton I też do 16 tyg....

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja tez mam duphaston 2x1 na razie nie wiem do kiedy. Tez po poronieniu i po plamieniach w obecnej ciąży.
Tak w ogóle moja lekarka pierwszej ciąży poronionej w 5 tygodniu samoistnie nie uznała jako ciąża i wpisane mam w karcie ciąża 1 poronień 0, dopiero zauważyłam na wczorajszej wizycie i trochę mi przykro :/

VegeMama no ja niby wolałabym mniejsze, ale się wacham jeszcze. My narazie zamieszkujemy parter więc nie mam problemów ze schodami, a w naszej sypialni dziewczynki maja biurko i kącik z zabawkami, więc chcę mieć mobilne łóżeczko żeby spokojnie je przemieszczać tak aby każdemu było wygodnie. No zobaczymy jeszcze. Mamy czas [emoji6]

p19ucsqvyg9mlpha.png

Hej :) ja biorę duphaston 3 x 1 ale dość często zapominam o tej popołudniowej [emoji14] wiec 2 x 1 :) mam brać do pierwszego usg które będę miała 12 tc 1 d :) czyli jeszcze 2 tyg [emoji14]

Co do wózka to ja mam wybrany ale jeszcze nie wiem czy używany czy nowy :) Cybex Balios M albo Cybex Priam :) zresztą ja musze patrzeć na wózek który ma wysoki stelaż bo przy wzroście 188 nie chce prowadzić wózka na kolanach :D [emoji23]

No ja napewno coś na dużych kołach... wcześniej przy pierwszej miałam głęboki używany prezent od teściowej( ciezki ,stary,niewygodny ) po ok 4 msc odpadło mu po raz n-ty kółko I to na środku Marszałkowskiej. Zabrałam córcię,jemu przywaliłam kopa I został na środku miasta.Potem kupilam w IE Maclarena spacerowke I ten wozek kochałam miłością absolutną. Był nie do zdarcia.Jak sie młodsza urodziła to podwójne Graco kupiłam. A potem znów Maclaren służył. Teraz bym się na niego nie porwała-małe kółka w tej chwili nie przejechałyby po mojej ulicy... :(

Ps. Teściowa już upatrzyła jakiś wózek-chyba ją porąbało...

Czyli by mi odpadło połowę produktów które zjadam.. Oby mi ten cukier nie przekroczył limitu w takim razie bo umrę z głodu :/
Nie tylko Ty [emoji23].Później się schudnie w ciąży zamiast przytyć.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja odkąd mam podejrzenie to jem ciemne razowe pieczywo z ziarnami, uważam i pytam w piekarni żeby było bez miodu i innnych takich co dają żeby miały ciemniejszy kolor. Jogurty naturalne, ale nie mogę przełknąć wiec wrzucam trochę owoców żeby choć trochę słodszy smak miały. Z mięsa to drobiowe szynki, sery i twarogi jem normalnie. A na obiad różnie, zdecydowanie jem mniej ziemniaków a więcej ryżu i kasz, i staram się mniej smażyć a więcej piec i gotować. I w zasadzie tyle. No i jem częściej a mniej co wyszło na plus bo nie mdli mnie juz z glodu tak często jak wcześniej.

Mocno nie zmieniłam diety bo i tak jadłam podobnie. We wtorek mam badanie i wyniki. Jeśli nie mam nawet cukrzycy ciazowej to chyba zostane przy tej diecie bo lepiej sie czuje :)

P.s co do wózka ja myślę nad używaną gondolą a później kupie nową lepszą spacerówkę. Chyba, że trafie jakąś okazję ;)
U mnie mam ten problem, że musi być zwrotny i mieć dobre koła i jakieś amortyzacje bo na wiejskich żwirowych drogach zniszczy się. A do miasta pewnie rzadko będę zabierać wózek i postawie na nosidło ergonomiczne lub chustę. Do miasta tyle ile będę jeździć wystarczy, a na wies wozek musi być dobry. Wiec z wózkiem dylemat jest [emoji14]
Też właśnie patrząc pod kątem wózka zwracam uwagę na koła i zwrotnosc.Może na wiosce nie mieszkam ,ale w małym miasteczku i te drogi są średnie. Do tego chce móc spacerować po lesie i innym trudnym terenie.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
U mnie problem jeszcze jest taki, ze ja mam 166cm a partner 190cm wzrostu i jaki stelaż wybrać hehe? Myślę, że bardziej pod siebie bo ja czesciej nim bede spacerować ale partner mówi że też by chciał prowadzić wózek komfortowo. Wiec wybór trudny, a koła chce ciut większe i pompowane, wydaja się praktyczniejsze na wieś, ale może sie mylę.

Do góry