reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Ja tez ostatnia miesiaczke miałam 1.07.Lakarz Wyliczyl termin na 4 kwiecień.Dziasiaj mamy dokładnie 4 tydzień ciąży i 6 dni.Jesli chcesz dokładnie obliczac plecam Kalkulator ciąży i porodu Parenting.Pozdrawiam

Dziwne bo ja ostatnia miesiąc złe mialam 3/07 a poród lekarz wyliczył na 09/ 04...?? Wiem ze jutro zaczynam 5 tydzień :)

reklama
Ktoś pytał czy ok jest pic zielona herbate w ciąży, znalazłam artykuł na ten temat, bo sama lubie zielona herbate. W prawdzie artykol znalazłam na stronie brytyjskie, mówiący , ze nie znaleziono przeciwwskazań do picia zielonej herbaty w ciąży, jednak ze należy pamiętać ze zawiera ona troszkę mniej kofeiny niż zwykła herbata.. Wiec zalecana dawka to nie wiecej niż 2 kupki SLABEJ zielonej herbaty dla ciężarnych dziennie :)
Takze do śniadania słabiutka zielona popijam :)
To ja[emoji6] dzięki - w takim razie do śniadania jedna dziennie będę sobie pila[emoji2]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

Odważna jestes, bez znieczulenia, a co nie bolała?? Czy balas się o efekt na dziecko?
Bolalo i to jak diabli , znieczulenia nie chciałam bo myślałam że to spowolni akcje a ja już chciałam mieć to za sobą [emoji23]

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dobrze wspominam mój poród w UK . Znieczulenie chcieli dać ale nie chciałam , czemu ? Nie wiem sama. Teraz skorzystam myślę

U mnie po prostu nie zadziałało znieczulenie. Przyszedł po porodzie anestezjolog i przeprosił ale powiedział że się zdarza[emoji6]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Odważna jestes, bez znieczulenia, a co nie bolała?? Czy balas się o efekt na dziecko?
Ja dwójkę uridzilam bez znieczulenia, przy pierwszym nie chciałam[emoji48] a przy córce to nawet byn nie zdążyłam bo jak przyjechał am na izbę przyjec to miałam 1,5cm rozwarcia a pół godziny później jak po papierologi trafilam na porodowke to tylko zdążyłam się położyć i 10 minut później młodą tulilam do siebie[emoji41]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie po prostu nie zadziałało znieczulenie. Przyszedł po porodzie anestezjolog i przeprosił ale powiedział że się zdarza[emoji6]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, tak słyszałam właśnie , że może tak być . Teraz będzie napewno lepiej [emoji16]

A i szczeze żyje nadzieją że drugi poród szybszy i łatwiejszy , tego się trzymam [emoji16][emoji16]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja dwójkę uridzilam bez znieczulenia, przy pierwszym nie chciałam[emoji48] a przy córce to nawet byn nie zdążyłam bo jak przyjechał am na izbę przyjec to miałam 1,5cm rozwarcia a pół godziny później jak po papierologi trafilam na porodowke to tylko zdążyłam się położyć i 10 minut później młodą tulilam do siebie[emoji41]

Wow... zazdroszczę tak szybkiego porodu[emoji1] to teraz będę sobie wmawiać że mój drugi właśnie taki będzie[emoji6]

Bolalo i to jak diabli , znieczulenia nie chciałam bo myślałam że to spowolni akcje a ja już chciałam mieć to za sobą [emoji23]

To mnie pocieszylas,... :/
Moja szfagierka twierdzi ze przez to ze jej wkuwali się do kregoslupa ma problem z plecami ??
Ale nie wiem czy probuje mnie tylko przestraszyc??

To ja[emoji6] dzięki - w takim razie do śniadania jedna dziennie będę sobie pila[emoji2]

Nie ma za co :) , tylko pamietaj nie za mocna :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wow... zazdroszczę tak szybkiego porodu[emoji1] to teraz będę sobie wmawiać że mój drugi właśnie taki będzie[emoji6]

Pierwszy porod od skurczow do urodzenia trwal pelna rowna dobę[emoji36] drugi szesc razy mniej[emoji41] i zeby było smieszniej to nawet nie wiedziałam przy drugim porodzie ze wody mi odeszły! Dopiero polozna mnie uświadomiła na izbie ze wody mi odeszly,a ja nawet nie wiedziałam[emoji23]

reklama

Ha.. Tez tak szybko chce :p trzeba wierzyć a sie stanie hehe :p

Do góry