reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Podziwiam Morgana[emoji5] moja córka miała 3,5 i ledwo dałam radę - do tej pory jak wspominam to aż mam gęsią skórę więc o drugim porodzie w ogóle nie myślę jeszcze[emoji6]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom
Moja 4200. Tez fatalnie wspominam porod i cala ciaze, dlatego dlugo sie nie moglam zdecydowac na drugie. A teraz sie bardzo boje co to bedzie.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miałam poród naturalny. Teraz będzie cesarka. Przeżyłam traumę- już nigdy wiecej.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam poród naturalny. Teraz będzie cesarka. Przeżyłam traumę- już nigdy wiecej.

A masz wskazania do cesarski? Moja znajoma ma trójkę dzieci każde rodziła przez cc to trzecie chyba około miesiąc temu i miała problem z zalatwieniem sobie skierowania do cc - a aby było śmieszniej jest lekarzem internista[emoji2]

A mozesz napisac co sie stalo?

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
Byłam przygotowywana do porodu naturalnego że znieczuleniem PDA to się w Polsce nazywa chyba zewnatrzoponowe. Niestety wkluwali się kilka razy i działało tylko na pół ciała i to przez pół godz potem już wcale. Przyszli poprawić to w ogóle przestało działać. Nie byłam psychicznie przygotowana na ból. Po już 7 godz skurczu za skurczem. ( byłam cały czas pod ctg wszystko było widac) i czuć! W końcu zaniklo tętno dziecka, przyszedł lekarz zbadał krew dziecka przez główkę. I kazał czekać po nie było rozwarcia a ja już miałam bóle parte . Nie zdążył wyjść. Trwało to ok pol godz z czego pamiętam tylko kladzaca się na moim brzuchu położna i uciskajaca brzuch i lekarza wolajacego że chce proznociag. I okropny przerazajacy bol. Pękłam sama mimo ze dziecko male 2985g i glowka 33cm.
Główkę syna mi przkryli dobrze ręcznikiem żebym nie widziała główki jak u kosmity. Mąż był przy porodzie.

Mieszkamy w Niemczech na szczęście i mam wybór. Wybieram cesarke.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kurczę ja staram sie nie myśleć o porodzie... W Anglii właściwie wyboru nie ma, zrobią cesarskie tylko wtedy gdy masz dobre ku temu powody zdrowotne, gdyż cesarka to wyższy koszt i wymaga obecności lekarza, a poród w UK odbiera pielęgniarka... Jestem fanka programu 'One born every minut' i tam mozna zobaczyć jak w UK mniej wiecej wyglada poród...:)

Ktoś pytał czy ok jest pic zielona herbate w ciąży, znalazłam artykuł na ten temat, bo sama lubie zielona herbate. W prawdzie artykol znalazłam na stronie brytyjskie, mówiący , ze nie znaleziono przeciwwskazań do picia zielonej herbaty w ciąży, jednak ze należy pamiętać ze zawiera ona troszkę mniej kofeiny niż zwykła herbata.. Wiec zalecana dawka to nie wiecej niż 2 kupki SLABEJ zielonej herbaty dla ciężarnych dziennie :)
Takze do śniadania słabiutka zielona popijam :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja dobrze wspominam mój poród w UK . Znieczulenie chcieli dać ale nie chciałam , czemu ? Nie wiem sama. Teraz skorzystam myślę

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Byłam przygotowywana do porodu naturalnego że znieczuleniem PDA to się w Polsce nazywa chyba zewnatrzoponowe. Niestety wkluwali się kilka razy i działało tylko na pół ciała i to przez pół godz potem już wcale. Przyszli poprawić to w ogóle przestało działać. Nie byłam psychicznie przygotowana na ból. Po już 7 godz skurczu za skurczem. ( byłam cały czas pod ctg wszystko było widac) i czuć! W końcu zaniklo tętno dziecka, przyszedł lekarz zbadał krew dziecka przez główkę. I kazał czekać po nie było rozwarcia a ja już miałam bóle parte . Nie zdążył wyjść. Trwało to ok pol godz z czego pamiętam tylko kladzaca się na moim brzuchu położna i uciskajaca brzuch i lekarza wolajacego że chce proznociag. I okropny przerazajacy bol. Pękłam sama mimo ze dziecko male 2985g i glowka 33cm.
Główkę syna mi przkryli dobrze ręcznikiem żebym nie widziała główki jak u kosmity. Mąż był przy porodzie.

Współczuję przeżyć[emoji17]

Kurde ja za głupia jestem na to haha ostatnia miesiączke miałam 1.07 dzisiaj jest 3.08 czyli jakby 5ty tydzień Tak?

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez ostatnia miesiaczke miałam 1.07.Lakarz Wyliczyl termin na 4 kwiecień.Dziasiaj mamy dokładnie 4 tydzień ciąży i 6 dni.Jesli chcesz dokładnie obliczac plecam Kalkulator ciąży i porodu Parenting.Pozdrawiam

reklama
Ja dobrze wspominam mój poród w UK . Znieczulenie chcieli dać ale nie chciałam , czemu ? Nie wiem sama. Teraz skorzystam myślę

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Odważna jestes, bez znieczulenia, a co nie bolała?? Czy balas się o efekt na dziecko?

Do góry