reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Ja chciałam mieć bliźniaki w pierwszej ciąży , ale teraz już nie chce , wolę jedno i wogole mam przeczucie że to chłopak kolejny

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Ja chciałam mieć bliźniaki w pierwszej ciąży , ale teraz już nie chce , wolę jedno i wogole mam przeczucie że to chłopak kolejny

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom
No ja z jednej strony chciałabym dziewczynkę co byłoby łatwiej tzn z jednym pokojem ubraniami i w ogóle ekonomicznej[emoji6] ale myśl o tym że mogłabym mieć córeczkę i synka też jest super tak że jest mi bez różnicy ale nie mogę się doczekać aby się dowiedZieć i myśleć nad imieniem[emoji2] właściwie to już mysle[emoji12]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

No ja z jednej strony chciałabym dziewczynkę co byłoby łatwiej tzn z jednym pokojem ubraniami i w ogóle ekonomicznej[emoji6] ale myśl o tym że mogłabym mieć córeczkę i synka też jest super tak że jest mi bez różnicy ale nie mogę się doczekać aby się dowiedZieć i myśleć nad imieniem[emoji2] właściwie to już mysle[emoji12]

Kurczę jak ja wam zazdroszczę tej pewności... Ja się strasznie martwię o utrzymanie ciąży...

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez myślę że to będzie chłopak. Chociaż po prawdzie jest mi to bez różnicy. Czy chłopak czy dziewczynka. Jedno, dwójka czy nawet piątka. Ważne żeby było / byli zdrowe / zdrowi. To jest chyba moja największą bolączka. ..:(

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Kurczę jak ja wam zazdroszczę tej pewności... Ja się strasznie martwię o utrzymanie ciąży...

Postarajcie się myśleć pozytywnie[emoji5] każda z nas martwi się aby wszystko było ok z ciąża a potem z maluszkiem - tylko zamartwianie się nie służy naszym dzieciom. Takie myślenie o pluci imieniu itp bardzo pomaga [emoji5] odgania negatywne myśli- przynajmniej w moim przypadku[emoji5]

A ja momo, ze fatalnie znioslam porod i na sama mysl mam ciarki to nigdy nie zdecydowalabym sie na cesarke bez wskazan. Mam tez nadzieje, ze takich wskazan miec nie bede. A boje sie, bo mowia, ze drugie dziecko zawsze jest wieksze [emoji15] Tylko tym razem chce znieczulenie!

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie byla mniejsza o 300gram

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

To mnie pocieszylas,... :/
Moja szfagierka twierdzi ze przez to ze jej wkuwali się do kregoslupa ma problem z plecami ??
Ale nie wiem czy probuje mnie tylko przestraszyc??

Nie ma za co :) , tylko pamietaj nie za mocna :)
Tak, bolą. Zresztą skutków ubocznych jest dużo więcej. Nie starsze.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja bym poszła na kolanach do Częstochowy! Tak bym chciala mieć bliźniaki;)

Ja też bym chciała bliźnięta!!
Pierwszy porod od skurczow do urodzenia trwal pelna rowna dobę[emoji36] drugi szesc razy mniej[emoji41] i zeby było smieszniej to nawet nie wiedziałam przy drugim porodzie ze wody mi odeszły! Dopiero polozna mnie uświadomiła na izbie ze wody mi odeszly,a ja nawet nie wiedziałam[emoji23]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja momo, ze fatalnie znioslam porod i na sama mysl mam ciarki to nigdy nie zdecydowalabym sie na cesarke bez wskazan. Mam tez nadzieje, ze takich wskazan miec nie bede. A boje sie, bo mowia, ze drugie dziecko zawsze jest wieksze [emoji15] Tylko tym razem chce znieczulenie!

lucky nie podejzewam blizniakow i chyba bym sie zalamala jak by sie trafily [emoji6]

Dla mnie wskazaniem jest to jak wyglądał poprzedni poród. Niestety powinna być w tamtym przypadku cesarka. A miała być bo przez miesiąc było takie wskazanie.

Potem namówił mnie lekarz na naturalny że znieczuleniem. I żałuję strasznie. Bo ryzykowalam zdrowiem dziecka! Cudem naprawdę cudem jest zdrowy.
Chociaż pierwszy rok mieliśmy terapię Vojty.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry