reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Całe szczęście[emoji4] a przypomnij mi - pracujesz? Może warto było by trochę plackiem poleżeć. Ja też mam znajome które całą ciążę plamily i wszystko z dzidzia było ok. Jednak każde kolejne plamienie trzeba konsultowac z lekarzem, nie można ich bagatelizowac.

Ech... u mnie leniwa niedZiela. Nic mi się nie chce - najchętniej w ogóle nie wstawalabym z łóżka gdyby nie córka[emoji12] i mam ochotę na KFC[emoji12] a planach normalny obiad ale zaczynam się łamać[emoji12]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie od początku ciąży jestem na luteinie, bo poroniłam w tym roku.Prowadze oszczędny tryb życia i się nie przemęczam.Teraz dodatkowo będę więcej leżeć.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie wróciłam z IP, akurat na dyżurze był mój lekarz prowadzący.Zrobił usg i nic złego nie wykazało bobas cały i zdrowy i łożysko tez tak jak powinno.Zbadal mnie też i stwierdził, że to najprawdopodobniej od nadzerki.Mialam ją jeszcze przed ciążą, ale podobno nie powinno się tego leczyć jak się jeszcze nie rodziło.Przepisal mi więcej leków i zamienił luteine na dophustan i mam leżeć w łóżku.Na szczęście darował mi szpital.

no i super :) to odpoczywaj :)

My jedziemy na wycieczke do Cantenbury. ciekawe czy wysiedze godzine w aucie? bo jak nie to o pracy w poniedzialek moge zapomniec...zreszta chuba buloby i dla mbie i dla dzidziola:) leliej jakbym jeszcze zostala w domu -ponoc ciagly bol matki jest stresem dla plodu :( to jeszcze z tudzien bym odsiedziala a potem moze tydzien dam rade a potem to kuz 2gi trymestr i chyba zaczne codeone i moze to physio tez jakos niedlugo...

ja sie teraz lapie na tym ze raz mam bandzioch a raz mozna generalnie sie pomylic ze duzy obiad wtracilam ;) natomiast brzuch mam zdecydowanie wyzej i bardziej kwadratowy ; ) niz pierwszym razem...

Ja po luteinie dopochwowej mam sluz jakis taki dziwnego pomaranczowo jakiegos koloru.. Jak byla u gina to Mowil ze na IP mam jechac jak zacznę plamic na zywoczerwono lub bardzo obficie.
W tyg robię zlecone badania a 27.09 w koncu do lekarza..
Ciagle mam schiza ze moze cos byc zlego z dzidzia. Ale mowia mi juz ze brzuch sie uwypukla juz wiec raczej jest ok

@mysiak92 a może ten śluz to od jakiejś infekcji,bo ja albo mam biały i przezroczysty, albo plamienia.Mysle, że nie ma co panikować.Na pewno z dzidzia wszystko w porządku.Ja się zastanawiam nad zakupem detektora tętna płodu żeby sobie słuchać co jakoś czas.Jak nie masz silnych boli brzucha to raczej nic się nie dzieje.

Ja po luteinie dopochwowej mam sluz jakis taki dziwnego pomaranczowo jakiegos koloru.. Jak byla u gina to Mowil ze na IP mam jechac jak zacznę plamic na zywoczerwono lub bardzo obficie.
W tyg robię zlecone badania a 27.09 w koncu do lekarza..
Ciagle mam schiza ze moze cos byc zlego z dzidzia. Ale mowia mi juz ze brzuch sie uwypukla juz wiec raczej jest ok
A uzywasz aplikatora?

@mysiak92 a może ten śluz to od jakiejś infekcji,bo ja albo mam biały i przezroczysty, albo plamienia.Mysle, że nie ma co panikować.Na pewno z dzidzia wszystko w porządku.Ja się zastanawiam nad zakupem detektora tętna płodu żeby sobie słuchać co jakoś czas.Jak nie masz silnych boli brzucha to raczej nic się nie dzieje.

Tez sie zastanawialam nad tym angelsounds ale nie wiem czy nie zeschizuje jak cos nie zadziala

reklama
Do góry