majorka1988
Fanka BB :)
Porod w pl domowy jest zbyt niebezpieczny bo u nas sie tego nie praktykujeZastanawiam się nad taką opcją Ryzyko jest wszędzie a jak czytam wypowiedzi na temat Toruńskiego szpitala to wiem, że nie chce tam leżeć a tym bardziej rodzić Popularne jest np kładzenie się na brzuchu rodzącej żeby wydusić z niej dziecko... Rodzenie na wspólnych salach za kotarą gdzie za cienkim materiałem będzie osoba, której wcale nie znam i która może się drzeć gdy ja będę potrzebowała spokoju akurat... Nie wiem. Do tego dochodzi jedzenie szpitalne. Jeśli moja rodzina mi czegoś nie dowiezie to będę głodowała... Wszystko ma swoje plusy i minusy. Nie chcę być nacinana ( w Toruniu wchodzi na salę lekarz i nacina wszystkie kobiety po kolei). Rodząc w domu moje dziecko też nie zostanie zaszczepione od razu, tylko po kilku dniach jak je dowiozę do szpitala. Nie jestem przeciwna szczepieniom, ale nie podoba mi się skład szczepionek oraz jak szybko wstrzykują te świństwa dzieciom. Czym więcej czytam o porodach domowych tym więcej widać też plusów. W Holandii na przykład 95% porodów odbywa się w domu ponoć. To jest u nich norma. Skoro ciąża to nie choroba, to czemu rodzić w szpitalu? Oczywiście pierw trzeba się skonsultować z ginekologiem żeby mieć pewność, że nie ma się cukrzycy i innych przeciwwskazań. Na razie czytam i w głowie robię listę za i przeciw
synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017