reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Alunia ja na Twoim miejscu zadzwonilabym po policje. Ta dziewczyna powinna byc pod czyjas opieka bo to bardzo niebezpueczne dla niej i dziecka. Mozesz to gdzies zglosic? Czasem wtstarczy 1 telefon zeby uratowac komus zycie.
Dziś rano chodził ordynator to mój lekarz prowadzący i opowiedziałam mu całe wczorajsze zajście .Beda mieli ja na oku przez te dni hospitalizacji.Niestety jak sama nic nie zrobi ze swoim życiem to nikt jej nie pomoże.Oni mogą jedynie go teraz nie wpuścić jak będzie pod wpływem.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Mam czarne myśli. Przeraża mnie myśl mieszkania z teściami. Mój przyszły mąż mieszka z nimi w nowym domu od 5 lat. Nie mamy możliwości postawić domu obok, dom po dziadkach jest stary bez fundamentów a kamieniach i koszt jego modernizacji i zachodu przy tym przewyższa koszt budowy domu. Dom, który wybudowali jest nie funkcjonalny. Jego rodzice są młodzi i maja dwie córki 18lat i 10 lat, nie mam mozliwosci by mieć ani własną kuchnie ani własną łazienkę. Boje się, ze będą się wtracac we wszystko i mieć zły wpływ na dzieci, bo może to źle brzmi ale swoich wychować nie umieją. Boje sie ze będzie bardzo ciężko. Dobrze, że mamy swój pokój gdzie jest i łóżko, szafy i kącik dla dziecka i kanapa i stolik i tv. Mini mieszkanie bo jego pokój jest nad garażem ale mimo wszystko to nie to samo co mieszkac zwe dwoje. Aktualnie mieszkam u mamy bo jest latwiej, mam swoje mieszkanie w miescie ale bez sensu zyc tu kiedy on pracuje na gospodarstwie. I nie wiem jak sobie poradzić z obawami. Partner mówi ze na razie nie ma biedy i ze mamy własne miejsce w domu i cos sie wymyśli :/
Strasznie trudna sytuacja współczuję ci.Mieszkalam 3 lata prawie u teściów i to był koszmar.Nie mieliśmy żadnej prywatności i tesciowie lubili się wtrącać.Dzieci nie mieliśmy o tyle dobrze,ale i tak czułam się kontrolowana na każdym kroku.Ciagle pytania gdzie idę, albo idziemy, kiedy wrócimy.Kuchnie miałam oddzielna, ale i tak to nie dawało żadnej prywatności, bo tesciowa przychodziła o której chciała.Nie czułam się tam jak u siebie tylko jak w obcym domu.Nic nie mogłam zrobić bez zgody teściów.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Znaczy na razie mieszkam u mamy ale od października jak weźmiemy ślub, będę mieszkać u niego z teściami. Maja dom parterowy z poddaszem i jego pokój jest tak jakby nad garażem, jego rodzice i siostry na poddaszu maja pokoje, kuchnia i łazienka jest na dole wspólną.
Niby można by dobudować wedlug mnie ale czy wedlug prawa budowalnego?
łazienkę i kuchnie i oddzielne wejście dolepić do garażu tak jakby może to miałoby i sens ale wtedy problem byłby z ogrzewaniem, bo centralnego do pieca w druga strone chyba nie bardzo by sie dalo, nie znam sie za bardzo :/

Można zrobić oddzielny piec dwufunkcyjny ogrzewający tylko wam mieszkanie i wodę, odciąć się od tamtego systemu grzewczego, nawet przepiąć kilka grzejników jak macie w pokoju.

Hej dziewczyny, u nas wszystko ok, trochę teraz ogarniamy dom i dlatego tak mnie mało. Czytałam was na bieżąco ale jak miałam coś napisać to coś mi wypadło i w końcu nie pisałam. Starsza wróciła dziś z przedszkola z gorączka, mnie gardło boli i co chwila zadyszke łapę. Ja też mieszkam z tesciami, mamy tylko wspólna kotłownie, a tak to wszystko osobno, na początku trochę się wtracali, teraz już jest ok, teście w ogóle do nas nie przychodzą. Nie raz mimo tego że mieszkamy w jednym domu to nie widzimy się tydzień na oczy. Jest ok. Dogadujemy się, z dziećmi też pomogą, ale w sumie teraz wszędzie je ze sobą zabieramy więc nie ma okazji.
Mysiaka92 pamiętam cię z lutówek, Witaj

p19ucsqvyg9mlpha.png

Wiem wiem na koniec miesiaca planuje kupić po kolejnej wizycie u gina.. Teraz to nawet za szybko chyba
Detektor tetna nie powinien byc uzywany przez osoby które nie są przeszkolone z używania go. Moze on przynieść wiecej szkody niz pożytku. Ostatnio nawet byl artykul o tym, chyba na mamadu lub parenting

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

reklama
Do góry