reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Mam czarne myśli. Przeraża mnie myśl mieszkania z teściami. Mój przyszły mąż mieszka z nimi w nowym domu od 5 lat. Nie mamy możliwości postawić domu obok, dom po dziadkach jest stary bez fundamentów a kamieniach i koszt jego modernizacji i zachodu przy tym przewyższa koszt budowy domu. Dom, który wybudowali jest nie funkcjonalny. Jego rodzice są młodzi i maja dwie córki 18lat i 10 lat, nie mam mozliwosci by mieć ani własną kuchnie ani własną łazienkę. Boje się, ze będą się wtracac we wszystko i mieć zły wpływ na dzieci, bo może to źle brzmi ale swoich wychować nie umieją. Boje sie ze będzie bardzo ciężko. Dobrze, że mamy swój pokój gdzie jest i łóżko, szafy i kącik dla dziecka i kanapa i stolik i tv. Mini mieszkanie bo jego pokój jest nad garażem ale mimo wszystko to nie to samo co mieszkac zwe dwoje. Aktualnie mieszkam u mamy bo jest latwiej, mam swoje mieszkanie w miescie ale bez sensu zyc tu kiedy on pracuje na gospodarstwie. I nie wiem jak sobie poradzić z obawami. Partner mówi ze na razie nie ma biedy i ze mamy własne miejsce w domu i cos sie wymyśli :/
A nie mozesz sprzedac swojego mieszkania i pomyslec o kredycie na budowe gdzies w okolicach m? Bo to bez sensu ze mieszkacie osobno..

reklama
Tak w UK pierwsze USG wykonuje sie po 12 tyg. Ja swoje bede miała w 13,5 tyg. Wiec podejrzewam wtedy je zrobia
No ja w szpitalu mam pierwsze usg w 13t6d (wg usg) a wg ostatniej @ 13t2d nie wiem co wtedy beda sprawdzac bo tydzien wczesniej mam prenatalne u mojego gina prywatnie

A który masz tydzień? Ja dopiero USG mam za 2 tyg.
Czy to w UK na pierwszym USG, kobietom sprawdza sie prawdopodobienstwo zespolu Downa ? Jesli tak to mozesz porozmawiac z osoba wykonujaca to USG i poprosić o takie badanie, albo jeszcze dziś zadzwoń do midwife i powiedz jej ze chcesz to badanie i moze ona ich powiadomi.
Z Om niby 12 tydzień , ale w pl na USG ciąża była tydzień młodsza więc nie wiem , jutro się okaże

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Też dupa ... [emoji52]

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Ja polecam pić mielone siemię lniane na wodzie lub na mleku z miodem (łatwiej przełknąć bo sie taki glut robi)

Ja jako wegetarianka mam bardzo dużo błonnika w diecie więc nie mam problemów. Może warto błonnik brać? Naturalny i ładnie reguluje pracę jelit. Mój mężu bez codziennej dawki błonnika ma rozwolnienie totalne. Całe życie się męczył aż mu doradziłam i na prawdę jest poprawa. Mąż jest alergikiem na 99% warzyw i owoców więc w samej diecie błonnika praktycznie brak.
Tragedia jest jak zapomni tabletek wziąć przez 1-2 dni :D Bywało, że mu wysyłałam w paczce jak wyjechał ;)
Polecam błonnik firmy Walmark

Musze sprobowac na moim m, bo on siemienia pić nie chce, może takie tabletki mu pomogą.... są normalnie w aptekach?

Lilumi - może da sie tam u was dobudować kuchnię i łazienke jak to nad garażem?

Vegemama - usg prenatalne w 12 tc jak masz skuerowanie i prowadzisz ciąże na nfz powinni zrobić ci normalnie w twojej przychodni. Każdy ginekolog robiący usg wie jak posprawdzać wszystkie kluczowe rzeczy.

Znaczy na razie mieszkam u mamy ale od października jak weźmiemy ślub, będę mieszkać u niego z teściami. Maja dom parterowy z poddaszem i jego pokój jest tak jakby nad garażem, jego rodzice i siostry na poddaszu maja pokoje, kuchnia i łazienka jest na dole wspólną.
Niby można by dobudować wedlug mnie ale czy wedlug prawa budowalnego?
łazienkę i kuchnie i oddzielne wejście dolepić do garażu tak jakby może to miałoby i sens ale wtedy problem byłby z ogrzewaniem, bo centralnego do pieca w druga strone chyba nie bardzo by sie dalo, nie znam sie za bardzo :/

reklama
Do góry