reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

witajcie szczęśliwe mamusie kwietniowe :* Jestem szczęśliwą 34 letnią mamą trzech córek ( 16 lat, 15 lat i 13 lat) z poprzedniego małżeństwa oraz mamą 19 miesięcznej córki z obecnego małżeństwa.Mieszkamy w Pile, nadrobiłam wątek wszystko przeczytałam od początku do dnia dzisiejszego. Współczuję mamą, które utraciły swoje aniołki :*
A teraz 17 sierpnia okazało się iż jestem kolejny raz w ciąży :) W lipcu miałam usuwany woreczek żółciowy i przed przyjęciem lekarz badał mój brzuch zapytał tylko kiedy byłam u ginekologa. Przerażona z myślą w głowie (chyba ciąża) odpowiedziałam , że w zeszłym roku więc kazał się skonsultować z ginekologiem. Trafiłam 21 lipca z silnym bólem woreczka żółciowego do szpitala już bez konsultacji na zabieg. jak juz trochę wydobrzałam po zabiegu wybrałam się w końcu do ginekologa, który prowadził moją ciążę. W trakcie badania 14 sierpnia stwierdził, że macica jest powiększona ale to bardziej jest związane moimi 4 porodami. wyszłam z kwitkiem i dalej nic konkretnego nie wiedziałam. Zdecydowałam na betę 17.08 wyn. 9,17 ( 3-4tc) odczekałam jeszcze kilka dni i 23.08 wyn. 339,3(4-5tc). Na dzień dzisiejszy przyjmuję witaminy i 10 dni mój okres się spóźnia. W kwietniu zaczęłam regularnie chodzić na siłownie i schudłam 10 kg, zdrowa dieta, witaminy i wyszło na inny sposób zostaniemy rodzicami :) Dlatego proszę o przyjęcie do grupy :)

reklama
witajcie szczęśliwe mamusie kwietniowe :* Jestem szczęśliwą 34 letnią mamą trzech córek ( 16 lat, 15 lat i 13 lat) z poprzedniego małżeństwa oraz mamą 19 miesięcznej córki z obecnego małżeństwa.Mieszkamy w Pile, nadrobiłam wątek wszystko przeczytałam od początku do dnia dzisiejszego. Współczuję mamą, które utraciły swoje aniołki :*
A teraz 17 sierpnia okazało się iż jestem kolejny raz w ciąży :) W lipcu miałam usuwany woreczek żółciowy i przed przyjęciem lekarz badał mój brzuch zapytał tylko kiedy byłam u ginekologa. Przerażona z myślą w głowie (chyba ciąża) odpowiedziałam , że w zeszłym roku więc kazał się skonsultować z ginekologiem. Trafiłam 21 lipca z silnym bólem woreczka żółciowego do szpitala już bez konsultacji na zabieg. jak juz trochę wydobrzałam po zabiegu wybrałam się w końcu do ginekologa, który prowadził moją ciążę. W trakcie badania 14 sierpnia stwierdził, że macica jest powiększona ale to bardziej jest związane moimi 4 porodami. wyszłam z kwitkiem i dalej nic konkretnego nie wiedziałam. Zdecydowałam na betę 17.08 wyn. 9,17 ( 3-4tc) odczekałam jeszcze kilka dni i 23.08 wyn. 339,3(4-5tc). Na dzień dzisiejszy przyjmuję witaminy i 10 dni mój okres się spóźnia. W kwietniu zaczęłam regularnie chodzić na siłownie i schudłam 10 kg, zdrowa dieta, witaminy i wyszło na inny sposób zostaniemy rodzicami :) Dlatego proszę o przyjęcie do grupy :)
A na kiedy wychodzi Ci termin?

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Jutro z samego rana jade do swojego lekarza. Mam nadzieje ze tamten się mylił. Nie pokazał mi nawet serduszka którego dość długo szukał. Pęcherzyk ma tylko 6mm a powinien mieć kolo 19 mm. Mąż wziął wolne i leżę plackiem cały dzień. Za tydz. mamy roczek naszej córeczki i mieliśmy wszystkim powiedzieć a tu chyba nie będzie o czym.
Ale ciaza moze byc duzo mlodsza. Niestety dziewczyny, organizm ludzki plata figle i jak wasze dziecko jest poczete naturalnie to nigdy nie macie pewnosci kiedy zaskoczylo.

Według apki na tel wychodzi mi 29.04.2018 tydzień 6 (5+1) Szczerze nie wiem którego lekarza wybrać czy tego, który ostatnio prowadził ciąże czy pójść do innego

To jakas masakra! A operacja byla w zbieczuleniu ogolbym tak? Przeciez to moglo zaszkodzic.
W znieczuleniu ogólnym, miałam stan zapalny z licznymi naciekami. Dzięki Bogu, że nic gorzej się nie stało. Czuję się dobrze tylko mam brak apetytu i rano w ustach jakbym cała noc wcinała śmierdzące skarpetki

reklama
Justa - moj tata po odchudzaniu też miał atat wyrostka i mu wycinali. Nie schudł drastycznie, przez rok ok 20kg, 2kg na miesiac, ale własnie lekarz powiedział że to częste że po odchudzaniu jest atak wyrostka.

Do góry