reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

A Ty masz inne dzieciaczki ? Czy to bedzie pierwsze? I czy masz zakaz pracy ze wzgledu na trudna ciaze?
Nie mam dzieci,a zakaz mam ze względu na stratę w tym roku.Ogólnie bardzo długo się staraliśmy i lekarz woli dmuchać na zimne niż mnie oglądać przez kolejne lata.Do tego bóle brzucha niestety dochodzą i biorę luteine 2 xdziennie dopochwowa.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej :) gratuluję udanych wizyt.
Ja ciągle czuję się kiepsko. A zbliżający się rok szkolny dodatkowo dobija :/ znów się zacznie jazda

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom

Jest dzidziuś!!! 1,2 cm, serduszko 162 bpm [emoji813]️[emoji813]️[emoji813]️ Planowana data porodu pokrywa sie ci do dnia z ta obliczona według ostatniej miesiączki. Chce mi sie płakać ze szczęścia, te hormony mnie wykończą. Chociaż sama wizyta nie jestem zachwycona.. Pani dr nic sama z siebie nic, obejrzała wyniki bez komentarza, ehhh Najważniejsze, ze póki co wszystko ok
1503579899-aaaaaa.jpeg
Gratuluję[emoji5] [emoji106] i już też całkiem spory ten dzidziuś. Na kiedy lekarz wyliczył Ci termin porodu?
nukame serdeczne gratulacje. Ja jeszcze 1,5 godziny. Dobrze ze mi dzieci Sajgon w domu zrobiły to mam się czym zająć, aż są w szoku ze nie karze im sprzątać. Zobaczymy jak wizyta u mojego gina, nieraz potrafi głupi komentarz walnąć wiec mam nadzieje ze mnie nie zdenerwuje niczym dzisiaj.

p19ucsqvyg9mlpha.png
Trzymam kciuki[emoji106]

A czy któraś dziewczyny ma termin koniec marca/ 01.04? Mi lekarz wyliczył na 29.03 i wygląda na to że jak wszystko pójdzie dobrze to będę przecierac ślady na porodowce[emoji16]
A.. i czy jest jeszcze jakaś mama z Poznania???

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluję[emoji5] [emoji106] i już też całkiem spory ten dzidziuś. Na kiedy lekarz wyliczył Ci termin porodu?

Trzymam kciuki[emoji106]

A czy któraś dziewczyny ma termin koniec marca/ 01.04? Mi lekarz wyliczył na 29.03 i wygląda na to że jak wszystko pójdzie dobrze to będę przecierac ślady na porodowce[emoji16]
A.. i czy jest jeszcze jakaś mama z Poznania???

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam na 4.04 ale CC dwa tyg wcześniej więc marzec

nukame serdeczne gratulacje. Ja jeszcze 1,5 godziny. Dobrze ze mi dzieci Sajgon w domu zrobiły to mam się czym zająć, aż są w szoku ze nie karze im sprzątać. Zobaczymy jak wizyta u mojego gina, nieraz potrafi głupi komentarz walnąć wiec mam nadzieje ze mnie nie zdenerwuje niczym dzisiaj.

p19ucsqvyg9mlpha.png
Super fasolki :) gratulacje dziewczyny :)

Ja musze codziennie gotować bo 3 dzieci, musze miec zupe i drugie bo inaczej wymyslaja ;) i jakies owoce na przegryzki.
Brazowooka - u mnie nie ma litosci, sami musza sprzatac [emoji3] [emoji3]
O kurka!Ja bym padla ;) Ja mam jeden dziec ale po calym dniu pracy to ja sama ledwo do domu ide...
Az taka padnieta w pierwszej ciazy nie bylam...
Moj polowek gotuje w dni wolne I to tak na 2 dni wiec ja tak naprawde nie musze -czasem cos szybkiego po pracy ale moj dziec na ogol jest juz po kolacji jak go odbieram to tylko owocki jogurt herbatka itp ale przyznam sie ze wczoraj to mialam problem ze wstaniem z sofy I zrobieniem herbatki z sokiem :(

Gdyby nie to ze nas jest tylko 2 w pracy akurat dzis I jutro(urlopy / kursy) to bym juz poszla na chorobowe...ale jak tak dalej pojdzie to pewnie I tak wyladuje na zwolnieniu na pare tygodni bo nie mam sily a kregoslup coraz gorzej...;(

Ostatnia edycja:
I ja też cesarka ( taki mam plan), ale pewnie z tydzien przed terminem. Tylko czekać teraz na termin z usg.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
OOOO aczemu az 2 tygodnie wczesniej ?

moj pierwszy wyskoczyl cesarka 2 tygodnie wczesniej ale zabookowani bylismy na 39 tydzien...tylko ze sie porod wczesniej zaczal ;)
Tak u nas robią. Dwa tyg przed terminem szpital i ciach. Z najmłodsza chciałam sn, leżałam na patologii tydzień i tydzień przed terminem skończyło się CC po dwóch próbach oksytocyny. Ale teraz już będzie na zimno i dwa tyg przed.

W tej ciąży przeszkadza mi tylko i wyłącznie wizja cesarki na samym końcu, co kompletnie nie pozwala mi się cieszyć.

Do góry