reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Właśnie przesiadłam i nadrabiam moja ulubiona lekturę :)od kilku dni moja dzidzia naprawdę duzo sie rusza a w niedziele rano zbudziły mnie chyba leciutkie kopniaczki...pukanie w pępek :)teraz rozdrabnialam ziemniaki na babkę ziemniaczana moim starym głośnym robotem kuchennym i moje bobo zaczęło sie ruszać :) chyba słyszało głośny dźwięk :)w wolnej chwili wstawię zdjęcie brzuszka z dnia na dzień coraz pokaźniejszymi rozmiarów..ogólnie czuje sie poprostu rewelacyjnie :)kochane naprawdę 2trymestr jest niesamowity ;) kochane jesteście ..buziaki dla was wszystkich i przytulanki ..pozdrawiam :)..ogromnie serdecNie witam każda nowa mamusie w naszym gronie;)

Za tydzień mam ważne testy genetyczne ..strasznie sie stresuje ..i żałuje ze whistori badań wpisałam ze moje pierwsze dziecko miało wodogłowie i rozszczep kręgosłupa..boje sie ze bedą sie doszukiwać wad :(chyba właśnie ten test Nifty mnie czeka (nie wiem jak on nazywa sie tutaj ale według opisu na polskich stronach to właśnie to badanie)kolejna część ..mam nadzieje ze to już ostatnie poważniejsze badania ...

Hej Dziewczynki:-)

ja myślałam wczoraj że się przekręcę:-( niby nie jadłam nic dziwnego a w polowie dnia zaczął mnie boleć brzuch, jak leżałam to było ok a jak tylko wstałam to mnie bolał cały brzuch, skręcało mnie, byłam pewna ze to od jelit bo wywaliło mi brzuch jak balon, wzięłam espumisan, później 2 nospy ale zamiast przechodzić to było coraz gorzej, żołądek mnie bolał, kłuło mnie w mostku i miałam odruch wymiotny, zaczęło mnie kłuć też na dole ale szybko przeszło, męczyłam się do 2 w nocy az w końcu usnęłam. Chciałam nawet na ip jechać ale jakos tak mi głupio było. Od kilku dni biorę Acard a to kwas acytylosalicylowy czy jakos tak i ciężki dla żołądka. Już od kilku dni mnie pobolewał żołądek ale chwile i przechodziło, staram się ten lek brac po jedzeniu, nie na pusty żołądek, do tego później biorę probiotyk ale jak widać nic nie działa:-( Tylko ze wczoraj nie zdąrzyłam wziąć tego leku a mimo to takie "atrakcje":baffled: i skonczylo się tak ze nie poszłam do roboty bo raz ze nie byłam w stanie a dwa ze się bałąm ze znów będę się źle czuć i co powiem ze wróciłam i znów uciekam. Zapisałam się na popołudnie do lekarza i chyba wezme jeszcze L4 do tego wtorku do usg genetycznego a jak będzie wszystko dobrze to pierdzielę i od środy biorę normalnie ciążowe. Mam i tak tyle atrakcji w tej ciąży ze praca mi nie potrzebna. Oczywiście już panikuje czy wczoraj aby na pewno nic z dzidzia się nie działo, jutro mam gina, jakos muszę wytrzymać ale siedze jak na szpilkach. Ech oby do II trymestru, może będzie w końcu lepiej:-)

Noo nie ma co się męczyć... Mnie od wczoraj strasznie boli głowa, jadę na apapie bo do pracy muszę iść:-(
Dzisiaj mam szkolenie nowego pracownika, ktory docelowo ma byc za mnie więc nie mogę nie przyjść.
A myślałam, ze większość dolegliwości ciazowych mnie ominie a tu figa z makiem.
Także dziewczyny jak macie szanse iść na zwolnienie to nie ma co żałować tylko brać i iść:-)

Mnie wykańcza ból głowy, wczoraj aż mi lewa strona ciała zdrętwiała od tego bólu, a pap nie pomaga.

Zdrówka dziewczynki, też mam problemy żołądkowe, łącze się w bólu.

Hej :)
Dzwoniłam do mojego lekarza i lekarz powiedział że mam przeciwciała, dlatego to nie zagraża ani mi ani dziecku. Więc nie ma potrzeby szybszej wizyty. Dokładnych wyników nie mam, bo dostanę je na wizycie 22.10.
Ogólnie późno się dowiedziałam o ciąży, bo po 2 miesiącu. Cały czas pracowałam i nic się nie stało. Od 24 września jestem na l4. W sumie miałam już od 1 września l4 ale w sklepie nie było takiego ruchu więc jeszcze pracowałam :)
Miesiączkę ostatnią miałam 29maj-4czerwiec. Więc z terminem porodu się nie zgadza. Nigdy nie miałam regularnych miesiączek ciągle brałam jakieś tabletko, to clo, to metformax i inne.. w kwietniu mój lekarz powiedział że jak nie zajdę w ciąże z lekami, to we wrześniu wyśle mnie do kliniki leczenia niepłodności, bo nie wie już jak uregulować mi cykl. i powiem Wam że się wkurzyłam po wizycie i odstawiłam wszystkie leki. Noo i jak dopadły mnie mdłości to mały cień nadziei. Zrobiłam test i jestem najszczęśliwszą osoba na świecie :);-)
Mam nadzieję, że z ciąża będzie wszystko ok i czekamy na naszego upragnionego Szkrabka :)

Aga - jak masz przeciwciała to luz, myslalam ze aktualnie przechodzisz toxo.

mnie głowa dość mocno bolała na początku, teraz trochę mniej. Biore apap jak tylko lekko boli bo jak się rozkręci i zaczyna się bol jednej polowy i drętwienie to już apap g.. da. Raz w ciąży wzielam ibuprom, wiem ze nie powinnamale nie dawałam już rady

Ostatnia edycja:
reklama
Ja w 8 tyg jak miałam pierwszą zmianę w pracy to nie mogłam ani jeść ani pić.. Strasznie się czułam , ogólnie gdzieś może od tygodnia jem troszkę więcej , schudłam już 8 kg, ale chyba nie ma się czym martwić , bo się nadrobi :) wymiotowałam tylko raz i mam nadzieję , że juz więcej nie będę :)
a z bólem głowy to różnie, zależy od pogody.
Raz moja przyszła teściowa malowała cos w domu farbą olejną to myslałam że mnie rozniesie, apap nic mi nie pomógł, ale się ubrałam i poszłam na cały dzień do mojego Taty i było ok, choć jak wróciłam to i tak było czuć ten zapach..
Kitki a nie odrzuca Cię np. na chleb albo na mięso?

Ostatnia edycja:
Do góry