reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Aluniawdz - gratuluję pomyślnej wizyty USG. Maluszek prezentuje się ślicznie.
Ja mam jutro wizytę USG. Mam nadzieję że będę po niej tak samo szczęśliwa jak Ty dzisiaj :-)

Mam wielką nadzieję, że tak, będę trzymać kciuki :-)

Nawet nie wiedziałam, że to daje takiego kopa. Nigdy jeszcze czegoś takiego nie czułam...

reklama
Dziękuję za tak miłe przyjęcie :)
Mam wizytę u mojego lekarza 22 października, a że byłam u mojej pielęgniarki po receptę na eutyrox to pytałam o wyniki moczu i krwi.
i okazało się że wyniki są ok, oprócz toksoplazmozy. Wyszło że w nie dawnym czasie miałam kontakt z pasożytem Toxoplasma gondii.
Pielęgniarka pytała czy jem surowe mięso, a ja na to że nigdy w zyciu, a czy mam kota mówię że nie. Ale że nie dawno przez płot podałam kota sąsiadce.. Noo i to pewnie przez to. Pielęgniarka mówiła że nie mam się martwić, bo dziecku nic nie zagraża, ale do wizyty ponad 2 tyg i powiedziała że mój ginekolog wyśle mnie do lekarza specjalizującego się w tym. Czy któraś z Was tak miała?? Mam sie martwić?

SzczesliwaAga a nie możesz skonultowac sie z lekarzem wczesniej? Wszystko zalezy od tego kiedy przeszlas to zakażenie. Toxo można sie zarazić od niedorobionego mięsa, nie musi być takie stricte surowe albo od zle umytych warzyw lub owoców.

Klaczek ja biorę 75 euthyrox też codziennie :-)
co do wizyt to ja mam co 3 tygodnie jak na razie
Kiki ja też bym zwiększyła przy takim wyniku tsh
ja po wizycie wszystko jest super :-D widziałam mojego bąbelka jest taki kochany, uspokoiłam się, opisze dokładniej w wątku odpowiednim i dodam zdjęcie Skarbka :-) dzień mi zleciał przyjemnie, od razu humor miałam lepszy, zaraz idę zjeść kolacyjkę dostałam ogórki kiszone od mamy ale mam na nie ochotę :-D

Gratuluję udanych wizyt:-)

Klaudyna - ogórki kiszone też za mną dziś chodzą od rana, mniam

Dziewczyny za Waszą radą dziś wzięłam 75 eutyroxu, moze pobiorę tak na zmiane z 50 do końca tyg i od przyszłego już samo 75, czy od razu dawac samo 75???

Ja mam usg za tydzień dokładnie, na suwaczku będzie wtedy 11tyg i 4dni, czy to nie za wcześniej??? te badania robi się chyba 12-14tc tak??? A mi gin tłumaczył ze liczy się zawsze skończone tyg a nie zaczęte czyli ja będę wtedy miała dopiero skończony 11tc:baffled: nie wiem ale skoro mnie tak umówił to chyba wiec co robi

jutro wracam do pracy, nie chce mi się strasznie ale musze wrócić bo kolezanka chce na urlop pojechać, poza tym musze pozakanczac pewne sprawy, zobaczę jak się będę czuła, jak plamienia wroca i ból brzuch to po genetycznym pojde na zwolnienie na stale i już.

Witajcie mamusie :-) mam ogromną prośbę do mam które miały wykonywany test pappa jakie miałyście wartości wolnego beta i pappa i który to był tydzień ciąży pozdrowienia i udanego dnia

Kitki usg genetyczne robi sie miedzy 11 a 14 tc, wiec u Ciebie będzie w terminie... ja też mam genetyczne w przyszłym tygodniu... u mnie bedzie 12t5d

Martita29 właśnie pielęgniarka powiedziała, że to nie zagraża ani mi ani dziecku, no ale to jest moja pierwsza ciąża i jakoś obawiam się wszystkiego .. :-( dlatego wizyty mi nie zmieniła i została na 22.10.. niedorobionego mięsa nigdy bym nie zjadła, a z tymi owocami to różnie bywało :)

reklama
Kasiunia - dzięki :-) tak myślałam ze skoro mnie wysyła w takim terminie to wie co robi

SzcześliwaAga - uważam tak jak Martita ze lepiej skontaktować się z lekarzem. Jak ostatnio byłam u gina z wynikami to okazało się ze mam cytomegalie wysoką ale wytłumaczył ze w tej klasie która oznacza ze już przechodziłam te chorobę i mam przeciwciała i ze to luz i mam się nie martwic. Ale tez mi tłumaczył ze grozna jest toksoplazmoza a mi nie wyszla w zadnej klasie czyli nie choruje obecnie ani nie przechodziłam i powiedział ze ok 20tc będzie trzeba powtórzyć czy obecnie nie przechodzę, czy akurat się nie zaraziłam bo powiedział ze to b groźne dla dziecka i wtedy trzeba leczyc. Mialam kiedyś znajoma co w ciąży okazało się ze ma toxo i ja skierowali do poradni chorób zakaźnych czy jakos tak, i tam ja prowadzili i było ok, dzidziuś urodził się zdrowy. Także ta pielegniarka mowiac ze lekarz Cie skieruje w odpowiednie miejsce może miała na myśli taka poradnie. Może zadzwon choć do gina i powiedz co i jak, może cos doradzi, może kazde się gdzies umowic w kolejke a na wizycie da skierowanie. W jakiej klasie masz dodatnia tę toksoplazmozę?

Do góry