reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Widzę dziewczyny, że większość z nas z kiepskim samopoczuciem. Ale na pocieszenie w pierwszej ciąży już w 10 tygodniu po mdłościach nie było ani śladu więc może nie będzie tak źle. Byle przeżyć pierwszy trymestr... no i żeby te upały trochę odpuściły...

Cześć dziewczyny chciała bym do was dołączyć, jestem w drugiej ciąży termin mam prawdopodobnie na 7 kwietnia, mam już córeczkę teraz czekam na drugie maleństwo. Niestety dzisiaj rano miałam krwawienie, pojechałam do szpitala, sytuacja została opanowana, na szczęście serduszko biło, bąbelek widoczny ale lekko,uspokoiłam się, mam też dużą nadżerkę i krwawienie mogło być od tego, beta wzosła miałam około 4 tysięcy tydzień temu teraz miała 20 tysięcy więc ciąża rośnie ale bąbelek jest za malutki ma 3mm, co bardzo martwiło lekarza, krwawienie ustąpiło po jakimś czasie ale ze względu na wczesną ciąże i takie krwawienie to została stwierdzona ciąża zagrożona poronieniem :-( mam brać dwa razy dziennie luteinę, zrezygnować z pracy, oszczędzać się, uważać, nie dźwigać, dużo leżeć i odpoczywać no i muszę walczyć, mam nadzieję, że będzie dobrze, co do objawów to jestem bardzo zmęczona, mam zawroty głowy i czasami mi niedobrze i tak lepiej niż ostatnio bo do 4 msc wymiotowałam...
Dżoana ja powiedziałam dzisiaj przez sytuację, kierowniczka była w szoku ale powiedziała, że mam się trzymać i odpoczywać, mam już l4 na razie na tydzień, 17 go mam wizytę u ginekologa i będę wiedzieć co dalej, oby szybko minął tydzień i było wszystko dobrze.
Lunka mój bąbelek też malutki, będzie dobrze :-*
Martita i jak zareagowali ? U mnie ciężko...
Beta gratulacje że się udało !!
Gwa ja też mam wielki brzuch jak tylko coś zjem to mi wyskakuje i wygląda jak w 4 - 5 msc :rofl2:
Schauma damy radę te dwa lata w domku :-D

Beata to kawalek od siebie mieszkamy:-)

Schauma nie pociesze Cie, na caly tydzien prognozuja tak wysokie temperatury.

Klaudyna witam i trzymam mocno za Was kciuki. Kiepsko z lezeniem jsk masz takie male dziexko w domu, masz kogos kto Cie troche odciazy?
U mnie w pracy luzik :tak: Pogratulowali a co potem mowili to juz nie wiem ;-)

Bluelovi juz po usg?

Martita mąż mi pomoże tyle ile będzie w domu no i będę prosić mamę czy babcie czy siostrę ale to wiesz raz na jakiś czas, niby "plackiem" nie mam leżeć ale mam bardzo uważać no a jak napisałaś przy takim biegającym bąblu to ciężko jest leżeć
wiecie może jak teraz się wstawia sygnatury? chciałam dodać nową i nie mogę ciągle jakiś błąd...

Dziewczyny czy spotkała się któraś z tabletkami folio? Skończył mi się kwas foliowy i wysłałam męża do apteki, tam po debacie z panią sprzedającą kupił mi je ale pani mówiła że nie mogę oprócz tego nic brać, no i teraz się zastanawiam czy mogłabym tylko je brać skoro już kupił 120 tabletek hmmmm one mają tylko kwas foliowy, jod i wit b12?

reklama
Ja juz po usg, bylam prywatnie zeby dowiedziec sie czy z dzidzia ok no i jest ok ciaza pojedyncza serduszko widzialam bilo , tak pulsowalo smiesznie ;) ale doktor jakis nie teges nie wyliczyl terminu ani nic dzidzia ma podobno 3mm a jajo plodowe 17 mm ale cos mi sie wydaje ze on zle dzidzie zmierzyl bo jakis taki na odwal , sam mowil ze moze byc wieksza ale on ma slaby sprzet eh za co sie placi w tym kraju ;O no nic i tak nie zamierzam chodzic prywatnie jutro biore sie za rejestracje do swojej doktor na nfz , pojde na wizyte to sie wszystko dowiem termin wyliczy i dzidzie ale spokojna jestem bo ciaza prawidlowa i malutkie serduszko bije ;)

no to czekam na kolejne pozytywne wiesci od was dziewczyny z wizyt ;)

i witam nowe brzuchatki ;***

Do góry