reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Witam kochane :-)
Mało mnie na forum bo ciągle jestem zaganiana... przez 2 tygodnie woziłam córkę do szkoły 18km. A po feriach już do nowej szkoły idzie, jakieś 300m naszego domu...
Mam nadzieję, że szybko się zaklimatyzuje. Wiem, że będę stresować się razem z nią :-\
Jak czytam o waszych wyprawkach to jestem przerazona
Ja mam tylko wózek, materaz do łóżeczka, przewijak na łóżeczko, 3 pieluchy tetrowe, koszulę do szpitala i biustonosz do karmienia... I jeszcze dostałam dużo ubranek od koleżanek dla córeczki.
Ale jeszcze trochę muszę dokupić.
Muszę męża pogonić z naszymi zakupami!!!
Ogarnęłam się już z przeprowadzką i teraz zamierzam skupić się na przygotowaniach wszystkiego dla malenstwa.
Idę was nadrobić :-)

reklama
Milady no trzeba pilnowac aktywnosci dzidziusia ,raczej tyczy sie to tych mam ktorych dzieciaczki malo sie ruszaja bo moj to mnie okopuje dniem a no a to juz wgl. Mowia ze powinno sie w fazie aktywnosci dzidzi naliczyc conajmniej 10 ruchow w godzine .

Rsz - i jak tam powiedzieli ci dzis cos wiecej?

Przepraszam dziewczynki ale ja dzis jestem tak padnieta ze nic ciekawego nie odpisze. Wykonczyla mnie psychicznie ta nasza sluzba zdrowia...mam nadzieje ze jutro bedzie lepszy dzien. Dobrze ze moj synek zdrowy i sliczny:)

A widzisz, Fenika, przypomniałaś mi o najważniejszym punkcie dzisiejszego spaceru, o którym, rzecz jasna, zapomniałam :) Sam spacer za to udał mi się znakomicie, wstąpiłam nawet do rossmana i kupiłam pieluszki do szpitala :)
Jak wynika z Waszego doświadczenia - wkłady/podkłady poporodowe są konieczne, czy wystarczą super chłonne podpaski? Kwestia połogu napawa mnie przerażeniem, bo ja normalnie nie funkcjonuję bez tamponów podczas @, a po porodzie to pewnie nie można używać?
Co do niedelikatnych i złośliwych przedstawicieli służby medycznej: kiedyś czekałam w szpitalu na badanie kwalifikacyjne, czy jak to nazwać, przed operacją usunięcia torbieli skórzastej, byłam zapisana bodajże na 09:00, w każdym razie jako pierwsza tego dnia, a pod gabinetem kolejka, że ho ho! 09:10 nic się nie rusza, nikt nie wychodzi z gabinetu postanowiłam więc wejść i zapytać, czy można, czy może panie będą wywoływać, bo ja tu pierwszy raz i nie wiem, a już 10 minut po czasie. Pań było kilka, wszystkie rozświergotane, przy śniadaniu, względnie kawie siedziały. Spiorunowały mnie wzrokiem i pogoniły z gabinetu wielce oburzone. Później pani doktor, mam wrażenie że w ramach odwetu za naruszenie ich spokoju, badając mnie na fotelu, bez słowa ostrzeżenia, przeszła do-mojego pierwszego i jak dotąd jedynego-badania odbytu! Ledwo wyhamowałam nogę przed jej brzuchem i z perspektywy czasu żałuję dobrego panowania nad odruchami, bo by kopa dostała jędza jedna i może się nauczyła, że jednak nie warto.

Drobi - szkoda ze sie powstrzymalas;)
Ja tez uzywam tylko tamponow ale po porodzie nie mozna i przy pierwszym okresie po niby tez nie bo organizm sie oczyszcza. Ja wspominam pierwszy @ o wiele gorzej niz polog kalo sie ze mnie jak z zarzynanej swinki:( normalnie z wc nie wylazilam prawie. Kolejne jyz byly normalne

Hehe drobi jesli urodzisz naturalnie to nie smiesz sie tam dotknac a co dopiero uzyc tampona :) musza byc podklady poporodowe krocze ma oddychac a zwykle podpaski sa klejone ,nasaczane zapachami itp odpada niewolno :)

reklama
Ja całkiem po porodzie przestałam tamponow używać :D Ostatnio dopiero trochę używałam ale też po porodzie miałam skape i krotkie @ nawet bezbolesne

Do góry