reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Martita i Renia, też popieram waszą kandydaturę na moderatorów :)

Dziewczyny gratuluję chłopców, a poliannie dziewczyneczki :) Coraz więcej maluszków pokazuje już co tam siedzi między nóżkami :)

Ja na dolegliwości okolic intymnych polecam floragyn, lactovaginal też używałam i było ok. Ogólnie co kilka dni jakąś globulkę sobie profilaktycznie stosuję, szczególnie po seksie.

Za poduszką też się rozglądam, dziewczyny polecacie z motherhood? A Lunka Ty jaką kupowałaś?

Bluelovi, młody jeszcze gorączkuje? Moja Laura też ostatnio od czasu gorączkę ma, ale żadnych innych objawów i zastanawiam się czy to na zęby (4 jej wychodzą) czy walczy z infekcjami. We wtorek na szczepienie idę z nią, zobaczymy czy pediatra ją dopuści. A dziś zrobiła pierwsze 3 samodzielne kroczki - jestem taka dumna :)

reklama
no dobrze dziewczyny, moze źle zrozumiałam przesłanie, przepraszam za zdenerwowanie :) zamknięty wątek będzie dobrym pomyslem :)

aniabuu prenatalny scan to ten z 13 tygodnia? i tak, ja mialam ten scan na antenatal clinic. to byl ten normalny dating scan i nuchal scan. i u mnie wizyta przebiegla w porzadku, trwalo to moze z 20 minut, babka pomierzyla dzidziusia, wtedy nie widzialam nic tylko mąż widzial, ale potem odwrocila monitor do mnie i ogladalismy jak male skacze i sie zaslania :)
pamiętaj o tym segregatorze, co dostałaś na pierwszej wizycie u poloznej.
później recepcjonistka zabukowala mi wizytę na anatomy scan w 21 tygodniu. jak masz pytania to pytaj smialo :)

aha, pamiętaj zeby na godzine przed wizytą wypic 800ml wody. musisz miec pelny pęcherz. ja wypilam tak do 40minut przed wizytą i bylo ok :) siku zachciało mi sie dopiero po skanie :)

Schauma calkiem zapomnialam napisac . tak ma stan podgoraczkowy ale zbijam ibufenem bo wczoraj popoludniu myslalam ze to ospa bo 4 parchy mu wylecialy na buzce ale niepokoily mnie mega czerwone dziasl i okazalo sie ze to poczatek zapalenia jamy ustnej na szczescie tylko ja nigdy nie przechodzilam ospy a nie wiem jak to w ciaxy . i lekarka wczoraj dodatkowo wypisala tamtum werde i Do smarowania w buzi nystatyne dziekuje za pamiec. Jesli nic wiecej malej nie jest to moze i zabki u nas nigdy nie bylo goraczki na zeby wiec bylam zdziwiona i niedowiezalam ze to moga byc zeby :tak:gratuluje to wspaniale emocje jak dziecko zaczyn chodzic w szczegolnosci emocje sa najwieksze dla rodzica jak to pierwsza dzidzia ;) ja wlasnie mialam motherhooda z luska i do spania ideal . super wypelnienie nie za twarde nie za miekie ;) oczywiscie cena tez super ale adekwatna jesli ma sie ciezarna wysypiac to musi miec wygodnie ;)

Milka ja rozumiem hormony robia swoje ja tez nerwowo czasem reaguje a my przecierz chcemy tylko naszej prywatnosci i spokoju :tak:

Ostatnia edycja:
bluelovi, a skąd podejrzenie ospy? U twoich dzieci w przedszkolu lub u znajomych ospa panuje? Czy tylko te krosty Ci to zasugerowały? U nas też nie było wcześniej gorączki przy zębach, ale lekarka uprzedzała, że czwórki mają dwie korony i dużo gorzej dzieci to znoszą, a ma już tak nabrzmiałe i wielkie te dziąsła, że chyba lada dzień coś wyjdzie. A co do chodzenia to rzeczywiście ja się tym chyba bardziej ekscytuję niż młoda :)

No właśnie ta cena z motherhood mnie trochę odstrasza, na allegro są dwa razy tańsze, ale zastanawiam jak z jakością i wygodą. W pierwszej ciąży rolowałam kołdrę, ale to było lato. A potem przy karmieniu często mi wygodnej poduszki brakowało więc chociaż przy drugiej ciąży zainwestuję :)

Dziewczyny również popieram waszą kandydaturę.
Co do zamkniętego wątku to nie mam nic przeciwko tylko nie wiem na jakich zasadach takie zamknięcie działa. Ja zbyt często się nie udzielam ale czytam codziennie wszystkie wpisy i nie chciałabym przez to być pominięta w zamkniętej grupie.
Super że coraz więcej z nas zna płeć maluszków i mam nadzieję że wkońcu odblokują nam liste żeby móc dopisać płci dzieci.
Ja jestem w oczekiwaniu na wynik Pappy i sie oczywiście tym stresuję zreszta jak wszystkim a później i tak wszystko dobrze się kończy.:-)

Mogę Wam wkleić link do aukcji na której ja kupiłam za 149 zl z przesylka na allegro.

Marzenka ja się tak najadlam tej zupy ze chyba zaraz pęknę... Ale dobra wyszla.

Schauma wlasnie tylko te chrostki wzbudzily moje podejrzenie ale ja sie nie znamw zyciu na zywo nie widzialam . moje dzieciaki nie chodza do przedszkola wiec tez sie zdziwilam Ale na szczescie to nie to ;)

reklama
Ale naskrobalyscie :p z doświadczenia wiem ze jeszcze połowa z nas odpadnie z forum na bb. Dzieci się urodza i przeniesiemy się na Facebook. Tam odpadnie znów kilka osób i zostanie fajna, zgrana grupa.
Ja się dużo nie udzielam bo mieszkam w uk i czasami nawet nie wiem o jakich badaniach i wynikach mówicie bo u nas tego nie ma. Czasem wam zazdroszczę, że tyle wiecie i płeć możecie poznać przed 20tc. Mam nadzieje, ze stworzymy fajna, zgrana grupę fantastycznych mam ;-)

Do góry