Czesc dziewczyny. Niczka brzusio fajowy i nie tak znowu duzy. Troche zazdrosze bo ja 14 tydzien a brzuch juz mam mniej wiecej taki jak ty! Wczoraj bylam na wizycie u poloznej i mierzyla mi go (tu w UK na kazdej wizycie mierza centymetrem wysokosc dna macicy i przekladaja to na wiek ciazy). No i co? 18 cm!!!
Wiec mowiac prosciej moj brzuch jest rozmiaru 20 tygodniowej ciazy pojedynczej! Ojoj nie wiem co bedzie potem jesli juz teraz jestem 6 tyg "do przodu"...
Tez okazalo sie ze mam bardzo niskie cisnienie 90/60 no i polozna mowi, ze stad moze ten moj ciagly bol glowy. Ja juz sama nie wiem, bo glowa boli non stop od kilku juz tygodni, a do tego dochodza jeszcze zawroty glowy i coraz wieksze problemy z oddychaniem. Od dzis mam brac dodatkowa dawke zelaza wiec poczekam z nadzieja ze to pomoze...
Co do nowych dolegliwosci od od paru dni boli mnie w kroczu, konkretnie kosc lonowa, szczegolnie jak dluzej pochodze. Z tego co pamietam to ty
Niczka mialas cos podobnego. Kiedy u ciebie zaczely sie te bole i co ci lekarz na to powiedzial? No i jak sytuacja wyglada teraz? Mam nadzieje, ze bole ustapily i ze to nic powaznego.
Liliann dzieki za pomysl z poducha, moze tu w uk tez znajde cos podobnego...tylko napisz czy faktycznie sie sprawdza. No i super ze dzidzius postanowil cie jednak jeszcze troche pooszczedzac i zwolnil z tymi bolesnymi ruchami
. teraz napewno jestes duzo spokojniejsza w tej sprawie. Ja dopiero zaczynam cos czuc, ale ciezko mi powiedziec czy to faktycznie dzidzia, czy moze jelita...
Jola ja teraz czekam na list ze szpitala z data wizyty u tego lekarza consultanta. Napisz czym sie roznia wizyty u niego od wizyt u poloznej. Z czasem napewno sama sie dowiem, ale juz teraz jestem ciekawa. acha, a czy mialas jakis jeszcze dodatkowy scan miedzy tymi w 12 i 20 tyg? (nie liczac tego na syndrom downa).
No i koniecznie daj znac jak tam po twoim dzisiejszym scanie!!!!
mam nadzieje wszystko poszlo dobrze i tez ze w koncu dowiedzieliscie sie jakiej plci bedziecie mieli dzidziusie!:-)