reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe blizniaki

A tak wogole to wiecie co - chyba powinnysmy wstawic tu nasze zdjatka tzn.naszych brzuszkow:tak::-):-D. No ale ja najpierw musialabym sie poradzic mojego meza, bo na razie to nawet nie wiem jak suwaczek wstawic:sorry::eek::baffled:.

reklama
Dobry pomysl:tak: A jak juz sie dowiesz jak suwaczek i fotki wkleic to podziel sie ze mna prosze, bo ja tez w tym zielona:baffled:

A jak planujecie karmic, czy myslalyscie juz o tym? Liliann czy jeszcze karmisz piersia swoja mlodsza coreczke? Ja swoje corke, ktora ma teraz 2lata i 3m calkowicie odstawilam od piersi dopiero jakis miesiac temu no i cale szczesie, bo jak dowiedzialam sie o blizniakach to stwierdzilam ze mala przerwa mi sie sprzyda, a poza tym tylko twa cycusie bozia dala:tak:.

Ja tak sobie myslalam, ze chcialabym karmic piersia i ewentualnie dokarmiac butelka, ale moim mleczkiem:tak:. No chyba ze nie bede miala wystarczajaco. No ale to sie okaze. na pewno postaramy sie karmic je w tym samym czasie- polozna mi powiedziala ze dzieciaczki musza miec rutyne- karmienie , przewijanie w tym samym czasie . Wiem ze to troche brzmi nieprawdopodobnie, bo przeciez bozia tylko dwie raczki nam dala:-):happy:, ale ona twierdzi ze jezeli nie beda mialy rutyny to bedzie bardzo ciezko:baffled:. Dzieci maja podpasowane byc nam , a nie odwrotnie. No i ja tego sie bede trzymac! (przynajmniej postaram sie). A wy co o tym sadzicie? No bo przeciez to jednak nie jedna dzidzia!:-)

Jola a gdzie znalazlas ten suwaczek i jak go wkleilas bo ja nie moge sie go nigdzie dopatrzec

czesc dziewczyny
Jola maskara z tym pechem.. mam nadzieje, ze jzu wyczerpaliscie zla passe na najblizsze lata

ja mam 31 lat, wiec przegrywam z wami w konkursie matki polki :-D;-)
Jola suwak wyszedl pierwsza klasa.
Mozecie tez sobie wrzucic w google pregnancy ticker - czyli suwaczki ciazowe
Ja bym chciala karmic piersia, ale pewnie trudno bedzie tylko piersia
Ja sie zgadzam z polozna. Czytalam wypowiedzi blizniaczych mama i wyszlo na to, ze najlepiej jak sie karmi jednoczesnie itd bo wiecej czasu dla siebie jest, na odpoczynek itd
najciezszy bedzie 1 miesiac, ale potem chyba juz bedzie rutyna i rytm dnia ustalony
Iwee fotki zeby wstawic to : jak robisz odpowiedz to tam jest do klikniecia zarzadzaj zalacznikami i tam trzeba wybrac fotke ktora chcesz wstawic, poprzez wybor browse i potem wyslij i zamnknij okno i zatwierdzic odpowiedz. Acha tylko musisz cos napisac, bo inaczej nie przejdzie.

U mnie grzucho robi sie twarde, i wrecz az piecze jakby szczegolnie po wysilku, chodzeniu, dlugim siedzeniu. Ostatnio 4 no-spy lyknelam i dopiero puscilo. Tez nie wiem czy to ok czy nie. Niby moga byc juz te skurcze braxtona ale kto wie....

Załączniki

• IMG_4917.jpg
    IMG_4917.jpg
    38,5 KB · Wyświetleń: 105
reklama
Liliann i jak ruchy dzidz? nadal bolesne?

Ja bylam na usg, nadal nie wiem jaka plec bedzie, nie chcialy sie objawic.
Ruchliwe bardzo, szczegolnie jedno. Rosna odpowiednio, nerki, serduszka itd wszystko w najlepszym porzadku. Jedno lozysko zakrywa ujscie szyjki macicy - czyli nie najlepiej- wedlug mnie.

Do góry