reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2013

hey dziewczyny!!:)
ja od 16 tyg. ciazy czuje mala codziennie i to wiele razy dziennie .... mam ruchliwe dziecie:)w nocy jak spie tez mnie kopie chociaz od kilku dni chyba jakos dziwnie sie ulozyla i obrywam po pecherzu.... no i gniecie mi ten pecherz nieraz niezle.. i co chwile chce siusiu... chcialabym zeby juz przestala:D
co do ruchow.. ich czestosci... itp.. to zalezy kazde dziecko jest inne ma wlasny temperament..itp:))
moja teraz woli wypinac niektore czesci cialka.. takze widze sobie duze lub mniejsze guzy na brzuchu..:D i sobie zgaduje co to moze byc:D
jak spie to zawsze jak poloze reke na brzuchu to mam taka wielka gule...:D

reklama
olcia Ja bym chciała znieczulenie na pewno bo inaczej to tam zejdę z bólu!! ;-)
Co do kopniaków to ja też już czuję takie wiercenie a dziś nawet obserwowałam na swoim brzuchu jak się maleństwo tam kręci! :tak:
yoohoosek Super , że lekarz okazał się dobry. To chyba najważniejsze, żeby o nas dbał i wspierał. A na jogę jeszcze pochodzisz, odpoczywaj razem z maluszkiem!! :tak:

AgataWro ja dopiero po remoncie odkryłam na czym polega "pikuś" w czystości
zamiast nowych paneli wycyklinowaliśmy parkiet, lakier błyszczący, świeci się jak psu jajca, choćbym z miesiąć nie myła:-D kompletnie nie widać brudu czy plam, zawsze wyglada czysto.... a pamietam jak się złościłam na Mka o ten błyszczący lakier, bo miał być mat:cool2:
Kafle mogą być snieznobiałe byle błyszczące i też nic nie widać. Ja mam niestety jasne i matowe - do codziennego przecierania:dry:

kabina - tutaj tez mi sie udało, ma na zewnątrz fakture takiej drobnej kratki - zawsze wygląda dobrze, niezaleźnie czy była myta dzisiaj czy tydzień temu. Za to transparentna jest do przecierania po kazdym prysznicu (miałam na wynajmowanym mieszkaniu):baffled:

przycisk do toalety lepszy matowy - ja mam błyszcący chrom i wiecznie widać paluchy.

meble jasne, nie ciemne (choć modne), bo na jednych w ogóle nie widać kurzu, a na tych drugich -bardzo.

I tak oto wyszedł mały poradnik jak mieć "czysto" i się nie przemęczać:-D

ladies
ja też czuję ruchy od 16 tyg., całkiem sporo, mam wrażenie, że to dziecko jest bardziej ruchliwe nież poprzednie:tak:

ja to najchętniej bym teraz wszędzie dywany pokupywała gdzie się da bo mnie to strasznie irytuje -.- U was też tak bajecznie snieg pada? ?

Ehh u mnie :no: Za to jest go coraz mniej:wściekła/y: kurcze właśnie oglądam powtórki rozmow w toku o facetach którzy nie zamierzają szukać pracy choć maja rodzine na otrzymaniu:sorry2: ehh.. Ja mam w domu oprócz parkietu srednie dywany bo lyso bez:/ no ale ja mieszkam w m także to tez inaczej.

Hej dziewczyny :)
Mam nadzieję, że Mikołaj był obfity, mój mi głownie przyniosł cukiereczki z apteki ;/

muro ja dziś widziałam takie kule w pasmanterii, może i u siebie znajdziesz, czasem na allegro nie opłaca się zamawiać przez koszta wysyłki.
iza pierniczki mogłaś zostawić, pewnie by zmiękły po kilku dniach, tak to już z nimi czasem bywa.
olcia witam :) u mnie też pada śnieg przez cały dzień, rano miałam problem prowadząc samochód, nic nie odśnieżali, nawet nie posypywali, więc samochody to "tańczyły" na drodze :/
Ale w końcu zima, uwielbiam śnieg i narty... ale w tym roku to ja na stok się nie wybiorę ;)

Nef no wlasnie. Ja mam te matowe i masakra. Chcielismy błyszczace ale tescie gadali,, taa po co Wam takie, bedzie brud widac i w ogole'' no i posluchalo sie i teraz mam :angry:

U mnie troche prószyło a teraz cisza. Koncze sernik. Ciekawe co to wyjdzie z tego. Wczesniej robilam ale inny rodzaj, oby smakowaly rownie dobrze :-D

aisak- ja to z mężem też nie rozłączna jestem.

Macie jakieś sprawdzony sposób na panele, jak remontowalismy dom to postanowiliśmy dać je wszędzie i jest taki problem z ich domyciem jakby normalnie syf sie w nie wgryzł, a przed ciąza to myłam je codziennie zeby je jakoś domyć i nic ... a pronto do paneli też nie wiele pomaga :/

ja przy takich silnych zabrudzeniach to już jak muszę - to używam CLEANLUX. środek bardzo silny i wcześniej lepiej sprawdzić w jakimś mało widocznym miejscu. lepiej nie stosować cały czas, tylko jak juz musisz. ale działa zawsze. na wszystkie powierzchnie.

dziewczyny no ja mieszkam w górach i u mnie taka śniezyca sie zrobiła, ze tyle sniegu ze głowne drogi doslownie białe oczywiście nic nie odśnieżają jak zwykle bo mają czas:wściekła/y: ! a w sobote mam egzaminy w szkole i mam nadzieje ze mnie teść zawiezie bo jak tak bedzie dalej pruszyć to nie chce narażac siebie a przede wszystkim mojego maleństwa ...

reklama
Do góry