reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

hey dziewczyny!!:)
ja od 16 tyg. ciazy czuje mala codziennie i to wiele razy dziennie .... mam ruchliwe dziecie:)w nocy jak spie tez mnie kopie chociaz od kilku dni chyba jakos dziwnie sie ulozyla i obrywam po pecherzu.... no i gniecie mi ten pecherz nieraz niezle.. i co chwile chce siusiu... chcialabym zeby juz przestala:D
co do ruchow.. ich czestosci... itp.. to zalezy kazde dziecko jest inne ma wlasny temperament..itp:))
moja teraz woli wypinac niektore czesci cialka.. takze widze sobie duze lub mniejsze guzy na brzuchu..:D i sobie zgaduje co to moze byc:D
jak spie to zawsze jak poloze reke na brzuchu to mam taka wielka gule...:D

reklama
olcia Ja bym chciała znieczulenie na pewno bo inaczej to tam zejdę z bólu!! ;-)
Co do kopniaków to ja też już czuję takie wiercenie a dziś nawet obserwowałam na swoim brzuchu jak się maleństwo tam kręci! :tak:
yoohoosek Super , że lekarz okazał się dobry. To chyba najważniejsze, żeby o nas dbał i wspierał. A na jogę jeszcze pochodzisz, odpoczywaj razem z maluszkiem!! :tak:

AgataWro ja dopiero po remoncie odkryłam na czym polega "pikuś" w czystości
zamiast nowych paneli wycyklinowaliśmy parkiet, lakier błyszczący, świeci się jak psu jajca, choćbym z miesiąć nie myła:-D kompletnie nie widać brudu czy plam, zawsze wyglada czysto.... a pamietam jak się złościłam na Mka o ten błyszczący lakier, bo miał być mat:cool2:
Kafle mogą być snieznobiałe byle błyszczące i też nic nie widać. Ja mam niestety jasne i matowe - do codziennego przecierania:dry:

kabina - tutaj tez mi sie udało, ma na zewnątrz fakture takiej drobnej kratki - zawsze wygląda dobrze, niezaleźnie czy była myta dzisiaj czy tydzień temu. Za to transparentna jest do przecierania po kazdym prysznicu (miałam na wynajmowanym mieszkaniu):baffled:

przycisk do toalety lepszy matowy - ja mam błyszcący chrom i wiecznie widać paluchy.

meble jasne, nie ciemne (choć modne), bo na jednych w ogóle nie widać kurzu, a na tych drugich -bardzo.

I tak oto wyszedł mały poradnik jak mieć "czysto" i się nie przemęczać:-D

ladies
ja też czuję ruchy od 16 tyg., całkiem sporo, mam wrażenie, że to dziecko jest bardziej ruchliwe nież poprzednie:tak:

ja to najchętniej bym teraz wszędzie dywany pokupywała gdzie się da bo mnie to strasznie irytuje -.- U was też tak bajecznie snieg pada? ?

Ehh u mnie :no: Za to jest go coraz mniej:wściekła/y: kurcze właśnie oglądam powtórki rozmow w toku o facetach którzy nie zamierzają szukać pracy choć maja rodzine na otrzymaniu:sorry2: ehh.. Ja mam w domu oprócz parkietu srednie dywany bo lyso bez:/ no ale ja mieszkam w m także to tez inaczej.

Hej dziewczyny :)
Mam nadzieję, że Mikołaj był obfity, mój mi głownie przyniosł cukiereczki z apteki ;/

muro ja dziś widziałam takie kule w pasmanterii, może i u siebie znajdziesz, czasem na allegro nie opłaca się zamawiać przez koszta wysyłki.
iza pierniczki mogłaś zostawić, pewnie by zmiękły po kilku dniach, tak to już z nimi czasem bywa.
olcia witam :) u mnie też pada śnieg przez cały dzień, rano miałam problem prowadząc samochód, nic nie odśnieżali, nawet nie posypywali, więc samochody to "tańczyły" na drodze :/
Ale w końcu zima, uwielbiam śnieg i narty... ale w tym roku to ja na stok się nie wybiorę ;)

Nef no wlasnie. Ja mam te matowe i masakra. Chcielismy błyszczace ale tescie gadali,, taa po co Wam takie, bedzie brud widac i w ogole'' no i posluchalo sie i teraz mam :angry:

U mnie troche prószyło a teraz cisza. Koncze sernik. Ciekawe co to wyjdzie z tego. Wczesniej robilam ale inny rodzaj, oby smakowaly rownie dobrze :-D

aisak- ja to z mężem też nie rozłączna jestem.

Macie jakieś sprawdzony sposób na panele, jak remontowalismy dom to postanowiliśmy dać je wszędzie i jest taki problem z ich domyciem jakby normalnie syf sie w nie wgryzł, a przed ciąza to myłam je codziennie zeby je jakoś domyć i nic ... a pronto do paneli też nie wiele pomaga :/

ja przy takich silnych zabrudzeniach to już jak muszę - to używam CLEANLUX. środek bardzo silny i wcześniej lepiej sprawdzić w jakimś mało widocznym miejscu. lepiej nie stosować cały czas, tylko jak juz musisz. ale działa zawsze. na wszystkie powierzchnie.

dziewczyny no ja mieszkam w górach i u mnie taka śniezyca sie zrobiła, ze tyle sniegu ze głowne drogi doslownie białe oczywiście nic nie odśnieżają jak zwykle bo mają czas:wściekła/y: ! a w sobote mam egzaminy w szkole i mam nadzieje ze mnie teść zawiezie bo jak tak bedzie dalej pruszyć to nie chce narażac siebie a przede wszystkim mojego maleństwa ...

reklama
Do góry