reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

zleciało-fakt , mam nadzieję , że druga połowa też tak zleci:-)
a ja siedzę i listę zakupów robię, coraz to dłuższa jest:szok:. jakieś takie pustki mam, hehehe

reklama
dziewczyny,a kiedy dowiedzialyscie sie,ze jestescie w ciazy? ja dopiero w 7-(8 tygodniu potwierdzone u lekarza). 2 testy pokazaly,ze nie jestem w ciazy -jak juz w niej bylam, dopiero 3 test pokazal ( to byl juz ten 7 tydzien). W dodatku odstęp pomiedzy OM,a USG mam 3 tygodnie

Ja sie dowiedziałam jakoś 7-9 tydz. Nie pamietam dokładnie :baffled: A odstep tez mam Om i Usg 2 tyg. Narazie to sie nie mogę doczekać b prenatalnych mam na 15 grudnia. O apropos:) a wy gdzie chodzicie na prenatalne? Bo ja do Katowic ale ciągną kasę:/ mam zapłacić 280 zł!!

ja dowiedziałam się już 3 tyg- test wykazał jeszcze przed spodziewaną mies. ( słabo widoczny ale był), ale to dlatego że już bardzooo czekaliśmy;-) . a na prenatalne to do katowic jeżdzimy- tez teraz mamy zapłacic 280zł

Ostatnia edycja:
Ja robilam tylko dokladniejsze w 12 i 18 tc, no i zrobie za jakis czas znow. Nie robilam nic z krwi itd. ponoc nie ma ku temu podstaw, a nie chcialam juz robic sobie wody z mozgu.

reklama
AgataWro - apropos szantażowania Mikołajem. Moja koleżanka powiedziała synowi, że Mikołajwszystko widzi, tak nie do końca w to uwierzył, ale tak się złożyło że wniedługim czasie oglądał bodajże pingwiny z Madagaskaru i powiedzieli dokładnieto samo - koleżanka mówi, że jego mina była bezcenna, s:-Dzczęka mu opadła i toprzerażenie w oczach :-DJa się dowiedziałam o ciązy na 3 dni przed terminemokresu, bo zrobiłam betę. Testu z moczu już potem nie robiłam, więc nie mamtych dwóch kreseczek na pamiątkę:-(
Phelania - mojej siostry córcia w kwietniu będziemiała 3 lata i już kuma że Mikołaj przynosi prezenty, ale ona ma fioła napunkcie Mikołaja już od dawna, chciała przez cały rok oglądać bajki o tym panuw fajniej czapce;-)
tiramissu - jakiedyś zrobiłam dla męża kupon (taki a la kartki na żywność, do odcinania) nakanapeczki do pracy. było ich tam coś ok 30-tu. Teściowa była oburzona, że jatego nie robię "w standardzie", a M był zachwycony i faktyczniewycinał i zostawiał na stole na znak, że danego dnia chce kanapeczkę:-D
olcia - witamy,witamy.:-D ja się jeszcze zastanawiam, muszę wyczuć czy mój mąż da radę przy porodzie, zobaczymyjak będzie reagował na szkole rodzenia;-)
iza - nie wiemczy to nie jest tak, że ciasto na pierniki musi tak dwa tygodnie poleżeć. naszejuż od niedzieli jest w lodówce, a piec będziemy 15.12 i potem w pojemniki zamykać
Notka - zazdroszczęruchów pod ręką, mój po pierwsze kopie we wnętrzności i to czuje już od wielu tygodni (chociaż to pierwsza ciąża), poza tym mam niecotłuszczyku:-(
asiak -zazdroszczę postawy męża, ale nie wszyscy tacy są, zdarzają się mniejwytrzymałe egzemplarze;-)

Do góry