reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Dotkass ja jestem tutaj ok 5 lat, ale zwyczajnie nic nie wiem o porodach w Polsce bo nigdy tym sie nie interesowalam-u mnie w rodzinie brak dziewczyn wiec nie bylo kogo popytac i nikt nie rodzil jak dorastalam.

Z tym znieczuleniem to jakas makabra. Przeciez kazdy ma prawo je dostac i uwazam ze powinno byc bezplatnie!

Ja opisuje warunki z normalnego publicznego szpitala, gdyz zdecydowalam sie na opieke publiczna. Mam ubezpieczenie prywatne ale gdyby byly komplikacje mialabym ryzyko sporej doplaty, jesli przekroczony bylby jakis tam limit. Porody w szpitalach publicznych sa bardzo chwalone-oczywiscie mowie to co uslyszlam od paru kolezanek ktore rodzily, sama przekonam sie na wlasnej skorze w kwietniu.
Powiem wam, ze mam sporo obaw, nie dosc ze to moj pierwszy porod to na dodatek pierwsza wizyta w szpitalu tutaj i nie wiem czego sie spodziewac.

wiem, ze niedlugo moge isc na tak zwane zwiedzanie szpitala, gdzie pokaza mi sale porodowa i opowiedza jak to wyglada itp. jak ulozony jest szpital, poznac pielegniarki i wybrac sobie polozna.

zupelnie nie wiem jak wyglada ciaza i porod w PL wiec stad tyle moich pytan:baffled:

wiesz ze ile ludzi tyle opinii, ktoś trafi na gorszą opiekie ktoś na wspaniałą i no wiadomo ;]
jednak dla mnie to jest nienormalne co sie dzieje w polskich szpitalach i przychodniach.
także jak tak jest na codzien to i w czemu w czasie porodu miałoby byc lepiej. ehh

my sie poważnie zastanawiamy nad wykupieniem dla siebie i dzieci jakiegoś 'karnetu czy jak to sie nazywa do którejś z prywatnych placówek, korzystamy z wielu specjalistów więc chyba nam sie to opłaca

a tka mi sie jeszcze przypomniało jak tą 'porodówke oglądam, to tam kiedys mówili ze chyba 5 % kobiet w stanach rodzi bez znieczulenia, a u nas to chyba 5% rodzi ze znieczuleniem ;|

my chyba sie jutro wybierzemy do bonarki :D bo mi sie chce juz coś dla dzidzi kupić, chociaż ręczniczek albo śpioszkiii :D
mamakruszynki: moze przyjedziecie do bonarki na jakąś herbetke ? :D hehe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
my sie poważnie zastanawiamy nad wykupieniem dla siebie i dzieci jakiegoś 'karnetu czy jak to sie nazywa do którejś z prywatnych placówek, korzystamy z wielu specjalistów więc chyba nam sie to opłaca

to sie baaaardzo oplaca :-) my mamy abo rodzinny w Medicoverze, jakbym miala placic za wszystkie wizyty odzielnie...aaaa :no: to bylaby kosmiczna kwota!
a tak za dwie dorosle osoby i dzieci (niezaleznie od ilosci) placimy 110 zl miesiecznie

to sie baaaardzo oplaca :-) my mamy abo rodzinny w Medicoverze, jakbym miala placic za wszystkie wizyty odzielnie...aaaa :no: to bylaby kosmiczna kwota!
a tak za dwie dorosle osoby i dzieci (niezaleznie od ilosci) placimy 110 zl miesiecznie

a w krk chyba nie ma medicover, bo ja nie znalazłam, albo kiepsko szukam :D ale są inne różne
no na prawde raz nam proponowali z banku takie cos, ale nam sie nie opłacało, a potem sie okazało ze ja musze do neurologa, urologa, ginekologa jakbysmy wiedzieli to bysmy kupowali od razu

a w krk chyba nie ma medicover, bo ja nie znalazłam, albo kiepsko szukam :D ale są inne różne
no na prawde raz nam proponowali z banku takie cos, ale nam sie nie opłacało, a potem sie okazało ze ja musze do neurologa, urologa, ginekologa jakbysmy wiedzieli to bysmy kupowali od razu

jest jest, bylam tam nawet na wizycie z synem, gdy choroba nas zlapala w czasie pobytu w Krk :-)
Medicover : Placówki medyczne
3 centra w Krakowie sa :-)

ja przy wiki nie chcialam zneczulenia, balam sie go bardziej niz samego porodu.... :szok: jakos przeraza mnie rurka w kregoslupie, i mozliwe pozniejsze komplikacje po tym :baffled: ale wiem ze nawet jak sie zaplaci za zzo to pozniej wystarczy pismo i oddaja koszty, byla taka glosna akcja o tym ze nie mozna placic za porody i szpitale musialy zwrocic kase ale mowie tylko na wniosek pacjenta :-)
u mnie w szpitalu sie wycfanili i nie placilo sie za sale do porodow rodzinnych tylko za szkole rodzenia ;-)
ja placac za szkolke mialam dostep do tej wlasnie sali.... a do jednyki po porodzie to w moim przypadku wystarczylo poprosic i zrobic oczka ze shreka :-D dostalam bez dodatkowych oplat :blink:

reklama
Czesc dziewczyny :)
BYlam na bierzaco z Wami i przepadlam na jakis czas, nie sposob przeczytac i nadrobic wszystko ! jak sie czujecie? znacie juz plec dzidzi? :) ja ide na usg w piatek - genetyczne. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :)
Wybralyscie sobie juz miejsce porodu? :)

Do góry