reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

a ja jestem wierząca i co tydz jestem w kościele, bo chcę, dzieci są razem z nami i nie wyobrażam sobie żebym miała ich nie ochrzcić, co prawda nie wielu jest teraz prawdziwych księzy, tylko że ja do kościoła nie chodzę dla księdza tylko dla Boga i siebie, i codziennie modlę się o zdrowie dla swojego dziecka, żeby ta wstrętna tokso zniknęła z mojego życia raz na zawsze. A chrzestni jak najbardziej powinni być wierzący.

A do Maca chętnie bym podskoczyła:-D

reklama
pchła: plan porodu układasz z lekarzem lub położną od nich sie dowiesz wszystko o znieczuleniu ( na które bym na Twoim miejscy nie liczyła;] niestety POLSKA) i dowiesz sie na co mozesz sobie pozwolic w szpitalu, np własnie płyta cd, bo pewnie nie wszędzie jest taka mozliwość

krolewna to w Polsce nie dostaje sie znieczulenia? U mnie sie dostaje(Irlandia) nieodplatnie i bez problemu. Rowniez porod rodzinny jest darmowy i wszelkie zajecia szkoly poporodowej i rodzenia. Moja znajoma po porodzie dostala herbatniki i herbatke od pielegniarek by jej pogratulowac porodu. Cos co mnie zdziwilo to rowniez to ze dostaje sie menu z wyborem dan i takze deserki:)Dla mnie to pierwszy porod w ogole i to za granica wiec nie umiem porownac-wszystko jest dla mnie nowe.
Ale tym znieczuleniem to mnie zabilas...przeciez kazdy powinien dostac kto czuje bol i nie daje rady.Wszedzie tak jest?

Ostatnia edycja:
a ja już po dwóch ho-dogach wcinam precelka pączkowego...mniam :-p

Notka, ja tak samo, tez jestem nie wysoka (160 cm) i też zaczynałam z większą wagą niż w pierwszej ciąży i też powinnam się pilnować :zawstydzona/y:

i dlatego zjesz tylko jednego precelka paczkowego a nie dwa :-D:-D;-)
na zdrowie!

ide do lodowki po serek mniaaam

U nas piękne słoneczko

My a raczej Ł. miał przechlapaną noc bo wzieliśmy się za Fifka by spał całą noc w swoim łóżeczku efekt był taki że Fifi spał w swoim łóżeczku a Ł. na podłodze w śpiworze:-D a ja sama w dużym łóżku ale był sukces a dziś w nocy moja kolej mam nadzieje że będzie lepiej i nie będę spać na podłodze lub krzesełku:-p:-D

Ja dziś po badaniach a w następną środę mam wizytę i mam nadzieję poznać płeć bąbelka

Co do śniadanka to ja dziś jadłam je w samochodzie między przychodnią a pocztą i domem a była to ciabata z serem roztopionym a na drugie hmmm zobaczymy na co przyjdzie ochota jak się otworzy lodówkę:-p

Pozdrawiam Was cieplutko

Notka, zjem jednego, bo przewidziałam, że jak kupię więcej to więcej zjem, więc kupiłam jednego- na szczęście ;-):tak::-D

Pchła, tak u nas w PL za wszystko się płaci ;-):tak:, mam takie pytanie do Ciebie? czy Ty się urodziłaś w Irlandii? Ile lat tam już mieszkasz?

Ja mam akurat domowe powidła już doprawione takim prawdziwym kakao - podpytam mamę o przepis, od lat już go robi. Myślę, jednak że można i z kupnych zrobić, tylko wtedy to już chyba nie z kakao (bo może być za gorzkie i nie rozprowadzić się dobrze), a z Nesquikiem trzeba byoby wymieszać;-)

krolewna to w Polsce nie dostaje sie znieczulenia? U mnie sie dostaje(Irlandia) nieodplatnie i bez problemu. Rowniez porod rodzinny jest darmowy i wszelkie zajecia szkoly poporodowej i rodzenia. Moja znajoma po porodzie dostala herbatniki i herbatke od pielegniarek by jej pogratlowac porodu.
Ale tym znieczuleniem to mnie zabilas...przeciez kazdy powinien dostac kto czuje bol i nie daje rady.Wszedzie tak jest?

Pchla, no nie wszedzie w Polsce w szpitalach jest tak samo :-( w sumie to i w UK moga byc roznice, prwda?
np u mnie w szpitalu i owszem mozna bylo miec plyte cd :-) nawet polozne w szkole rodzenia przy szpitalu do tego zachecaly.... mowa oczywiscie o indywidualnych slach do porodu, sa dodatkowo platne i nie wszystkie rodziny na nie stac
po porodzie lezalam na indywidualnej sali z tv, lozkiem dla meza, wlasna lazienka i wszystkimi bajerami, dostawalam co rano swieza prase a "za urodzenie dziecka" Dyplom od Dyrektora szpitala ;-) takze milo bardzo
ale rachunek za 3 dniowy pobyt słony ;-)

ze znieczuleniem tez jest roznie, w jedych szpitalach jest bezplatnie w innych za oplata, nie jest to tajemnica, moza zapoznac sie z wysokoscia oplat jeszcze w czasie ciazy i wybrac ten szpital ktory pasuje.....pisze jak jest w wawie, tu wybor jest
ale mieszkajac na wsi czy w malym miescie takiego wyboru juz nie ma, a sluzba zdrowia nie ma jednakocwych standardow na cala Polske, a szkoda :-( wszystko zalezy od zamoznosci placowki, umiejetnosci dyrektora do zarzadzania nia i od serca pracownikow

Notka, też mam dyplom, ale co tu się dziwić, w końcu rodziłyśmy w tym samym szpitalu, a rachunek fakt słonawy, tymbardziej za prywatną salę poporodową, dobrze, że za ZZo nie musieliśmy płacić, bo poród skończył się CC (wtedy nie liczą znieczulenia) :tak:, a co do znieczulenia, niby jest w niektórych szpitalach darmowe, ale żeby się doprosić to już sukces

a wyobrazacie sobie jakby to bylo, gdyby to panowie chodzili w ciazy?? L4 od pierwszego dnia ;-) znieczulenie do porodu bezplatne ;-) 3 letni tacierzynski pelnoplatny ;-)
i wtedy przestali by mowic ze " CIAZA TO NIE CHOROBA" ha ha ha ha no nie choroba ale na jakis dluzszy czas zmienia sie wszystko !!

reklama
dokladnie roznie to bywa z tymi szpitalami :-)
ja bede rodzic w normalnym szpitalu publicznym, ale sale porodowe sa pojedyncze (za darmo), dobrze wyposazone (drabinki, materace, liny, worki sako, krzesła do porodu, wanna, w pełni regulowane łóżka porodowe...), porody rodzinnei i ZZO na zyczenie tez za free (i nie dam sie przekonac do nie brania... i jeszcze przypilnuje zeby nie bylo za pozno :-p).
muzyke tez mozna miec - to tzw. muzykoterapia, ktora obok masażu i impresji wodnej jest jedna z niefarmakologicznych metod radzenia sobie z bolem.

teraz powstaje ta baza szpitali w ramach akcji Rodzic po ludzku (gdzierodzic.info), wiec co nieco mozna tez sobie poczytac jak to jest w praktyce... ja na razie poki co jestem pelna optymizmu :-)

Do góry