reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

witajcie popołudniowo...Ja nadal jestem u rodziców może uda mi sie nadrobić kolejne 10 stron, wprawdzie tata wrócił ehh więc nie wiem ile da mi posiedzieć, bo to prawdziwy manniak komputerowy :-D

reklama
królewnazmarcepana bardzo chętnie wybrałabym się na zakupy,szczególnie że jutro u Nas wyłączają prąd,ale nie mam samochodu,bo mąż zabiera do pracy,a ja nie mam odwagi wybrać się z małą komunikacją miejską,boję się tych kichającym wprost na moje dziecko ludziów:-)Ale jak będziesz w Zabierzowie to zapraszam do siebie na kawkę:-) Może zamiast do bonarki wybierzesz się do factory,i wtedy do mnie masz dwa kroki:-).

Co do znieczulenie to ja nie dostałam żadnego przy porodzie,bo najpierw stwierdzili że za wcześnie a później że za późno,a Oni najzwyczajniej nie mieli anestazjologa.

Byłam dzisiaj na USG,wszystko jest dobrze,ale dzidzia się schowała i nie chciała pokazać pupki,więc nie potwierdziliśmy czy będzie chłopiec.Ale dzidzia machała do Nas rączką.Też mnie już korci żeby coś kupić maleństwu,ale jeszcze chcę się wstrzymać.

A ja dziś znowu mdłości... a już było tak dobrze... teraz jestem głodna a nie mam apetytu.

ankzoc z moim tatą jest tak samo. A mówią że starsze pokolenia boją się komputerów. Moi nauczyli się wyjątkowo szybko...

Witam się wieczorkiem, nadrobie później

byłam z wizytą w pobliskim prywatnym żłobku/przedszkolu. Włascicielka zrobiła na mnie dobre wrazenie, poswięciła aż 45 min na rozmowe ze mną. Chociaż pomieszczenia wydaja mi się małe, ale grupy maluchów tez sa małe- 8 osobowe, więc pewnie dają radę. No i dobre opinie na necie.
Jeszcze zerknę do dwoch, dla pewnosci, choć chwilę obecną nie ma ponoć miejsc, ale jak mi się spodoba, to może być od nowego roku.

Jutro jedziemy z Gosią do moich rodziców na 4 dni, więc nie wiem jak bedzie z czasem na forum.

Trzymajcie się cieplutko brzuchatki:tak:

królewna abonament w prywatnej placówce to super sprawa. Wcześniej mieliśmy w luxmedzie, teraz pzu pomoc. Dzwoni się na centralę i podaje się do jakiego specjalisty i jakie godz.pasują a oni sprawdzają i umawiają. Dzięki temu mam dobrą placówkę koło domu. Widzę, że dużo kobiet tam chodzi prywatnie i płaci 150-250 zł za wizytę, a ja mam abonament niecałą 100 miesiecznie.
Nie mogę patrzeć na ranę męża po wycięciu wyrostka :zawstydzona/y: Mieli zdjąć szwy, ale lekarz powiedział, że przy dziecku lepiej jeszcze zaczekać.
Jestem pod wrażeniem zremisowaliśmy z Anglią :szok:
dotkass, notka niezłe stawki na madalińskiego. Ja rodziłam na żelaznej i leżałam na ginekologii z moim wcześniaczkiem. Już chciałam pójść do jedynki (500 zł za nocleg) akurat się zwolniła, ale dobrze że tego nie zrobiłam, 14 dób po 500 zł :szok: Za to nieźle się namęczyliśmy :-(

witam sie z rana.... cos spac nie moge :baffled: budze sie czesto w nocy i tak jakos zasnac nie moge.... :baffled: a wy nie mozecie sie zapytac w panstwowym przedszkolu o wolne miejsca? duzo dzieciaczkow odpada po wrzesniu, wiec mozna sie dogadac i zalapac :-) moja wiki chodzi juz 2 rok do panstwowki i nie nazekam, ma fajne babeczki, co wazne cieple dla dzieci, fajnie prowadza zajecia, a co najwazniejsze ja jestem z pod warszawy a przedszkole mamy w wawie, wiec nie ma az takiego szalu jak to sie mowi w tv ze miejsc brakuje :-)

Witam wszystkie mamy!
Ja znowu mam stresa, złapałam jakąś infekcje. Któraś z was już zwalczała coś takiego? Wybieram się dzisiaj do lekarza, zaczyna być coraz bardziej uciążliwa. Oczywiście wyczytałam już na necie, że jest niebezpieczne dla ciąży.
Pytanie dla Krakowianek: na Ujastku przyjmują jeśli nie mam umówionej wizyty a coś się dzieje?

mamakruszynki: aaa zabierzów :D mielismy tam działke kupic :p ale okazało sie ze ma ukryte wady haha :p aaa i moj mąż jest codziennie w zabierzowie :D // no własnie nie za bardzo moge jechac do futury ;p ja niby mam samochód pod blokiem ale jak mam migrene to nie jeżdżę :no: boje sie bo z takimi bólami ciężko sie skupić, a teraz trzyma mnie juz kilka dni :baffled: a autobusem mam za daleko troche jak na jazde z dzieckiem ;/
chyba innym razem ;p
do bonarki to mam tylko 3 przystanki autobusem to no problem ;p
ehh tez nie przepadam za komunikacją miejską bleh a szczególnie za autobusami niskopodłogowymi do których ja musze 'wlatywac bo przecież mój wózek ma skrzydła no nie :p ale stwierdziłam ze jesli jeszcze rtaz mi sie zdarzy ze głupek kierowca stanie tak ze nie bede mogła wjechac z chodnika to zablokuje drzwi i nigdize nie pojadą:confused2: bedzie sie musiał ruszyć pomóc a nie ja będe sie wysilac

mojemu dziecięciu sie coś śniło nad ranem bo jej tak smiesznie powieki drgały i sie śmiała przez sen haha :D

a ja juz od 6 nie śpie i nie moge sie doczekac naszego zakupowego szalenstwa hahahaah :p
jakoś jak jedziemy z mężem to mała jest nieznośna a jak same to super nam sie chodzi po sklepach :eek:

aa wczoraj udało mi sie umyć okno :p ale wiecie co mamy podwójne mega wielkie okno balkonowe i jedną częśc sie otwiera a drugą nie :eek: kto to wymyslił haha i od zewnątrz nie da sie tego okna umyć chyba ze mopem sie sięgnie :-D i założyłam nowe firanki ;p nawet szybko poszło, ale moje krażenie jest chyba kiepskie bo po 2 minutach miałam białe ręce

ciekawe jaka dzis pogoda bedzie, u nas troche słońce sie wybija ale czy tak zostanie hmm ;p

reklama
hej dziewczynki, wracam do Was :happy: ja w ogóle nie czuję się ciążowato :szok: tylko gastrofazy mam cały czas :-D

olka ale o jakiej infekcji mówisz? bo domyślam się ze nie górnych dróg oddechowych :-p mnie dorwała grzybica zaraz na początku :zawstydzona/y: ginka leczyła nystatyną bo do 12tc wszystko inne ryzyko brać, ale pomagało tak na tydzień i znowu to samo. teraz w 13 dostałam coś tam na g, już takie konkretne, raz się aplikuje i już, spokój :tak: ale powiem Ci że też się naczytałam jakie to niebezpieczne, ale nie widziałam po gince żeby robiła z tego coś wielkiego, powiedziała że b. często się zdarza w ciąży, bo mamy osłabiony system etc, ważne żey do porodu było ok, no i przy ew. pessarze też nie może nic być

jeszcze polecam tabletki i żel provag, to nie jest na receptę , trochę kosztuje bo 10tbl ok 15zł ale fajnie utrzymuje odpowiednie ph itp, żelik jest przyjemny, jak ktoś ma problemy z suszą w tych miejscach to też świetnie działa ;-)

miłego dnia kobitki :happy:

Do góry