reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Zonqa w sumie dobrze słyszałaś o tym zzo przy rozwarciu..tylko z tego co ja pamietam to nie podają jak jest MNIEJ jak 4 cm rozwarcia :-)
mi właśnie podali jak osiądnęłam 4 cm :-)
ja dzięki zzo swój poród wspominam jak pobyt na plaży na bahama :-)

reklama
no to dobrze coś kojarzę o tych 4 cm tylko nie w tą stronę co potrzeba:sorry2::-p:-D

a ja sobie strzelę spacerek po małego do przedszkola a po drodze kupię jabłuszka i gruszki:tak:

Dziewczyny strasznie mi lecą włosy normalnie garściami wyciągam przy Fifku tak nie miałam a teraz to masakra pewnie witaminki trzeba będzie pobrać bo jak tak dalej pójdzie to łysa zostanę:dry:

zonqa, ja mam to samo :szok: w poprzednich ciazach to mi pol wlosa nie spadlo z glowy a teraz.... dziwne... :confused:

monikaaa.a, bedzie dobrze na usg :-) koniecznie daj znac juz PO :-)

a ja się witam po 4-godzinnej drzemce :szok: i jeszcze mi się spać chce, a miałam takie piękne plany, żeby na spacer do lasu pójśź jakieś fotki popstrykać, a kompletnie nie mam sił :no:

a wyobrazacie sobie jakby to bylo, gdyby to panowie chodzili w ciazy?? L4 od pierwszego dnia ;-) znieczulenie do porodu bezplatne ;-) 3 letni tacierzynski pelnoplatny ;-)
i wtedy przestali by mowic ze " CIAZA TO NIE CHOROBA" ha ha ha ha no nie choroba ale na jakis dluzszy czas zmienia sie wszystko !!
:-D:-D:-D

aneczka, trzymaj się kochana, i dawaj znać na bierząco :tak:

zonqa mi dali ZZO przy 5 albo 6 cm :tak:, ale płaciłam jak pisałam Notka 700 zł,tzn miałam płacić, bo jak zakończyło się CC to nie płaciłam :-p

wiesz ze ile ludzi tyle opinii, ktoś trafi na gorszą opiekie ktoś na wspaniałą i no wiadomo ;]
dokładnie :tak:

to sie baaaardzo oplaca :-) my mamy abo rodzinny w Medicoverze, jakbym miala placic za wszystkie wizyty odzielnie...aaaa :no: to bylaby kosmiczna kwota!
a tak za dwie dorosle osoby i dzieci (niezaleznie od ilosci) placimy 110 zl miesiecznie
ja miałam w Enel-Medzie jak pracowałam wykoupiny przez firmę, a jak chcieliśmy wykupić pakiet rodzinny to chyba 200 zł m-cznie za podstawowy...znajomy teraz ma konto w mbanku i jest ponoć taka możliwość, że za jakieś pieniądze (nie duże, coś między 100-250 zł), wykupujesz ubezpieczenie prywatne do kilku placówek prywatnych i jak potrzebujesz dzwonisz na centrale i oni Ci podają gdzie jest miejsce i o której :tak:

witaj Dotkass po imponujacej drzemce :-D

w Medico tez tak jest, wspolpracuja z innymi placowkami i moze sie tez do nich umawiac :-) bardzo to wygodne
o tych ubezpieczeniach medycznych przy okazji rachunkow bankowych slyszalam, tez podobno atrakcyjne oferty maja :-)
w kazdym razie warto miec abonament, a jak juz sie ma dzieci to jeszcze bardziej warto :tak:

juz bym sie do domku zwinela....a tu jeszcze godzinka:dry:
dzis na kolacje u nas prawdziwy smazony oscypek z zurawinami :-) mniam

no nie powinno sie jesc surowych serow z niepasteryzowanego mleka, po obroce termicznej powinno byc ok
podobno zreszta te sery plesniowe fabryczne i tak sa bezpieczne, ale lepiej nie ryzykowac
niby oscypki tez nie powinny byc z niepasteryzowanego mleka ale nie wiadomo przeciaz jak u danego bacy przebiega proces produkcji ;-)
moi beda jesc, a ja bede wąchac zapachy! mniam!

dotka, zdrowia !!!! zadus to i wypij jakie cudo : szklanka mleka, lyzka masla, ze 3-4 zabki czosnku :-) i mozesz dodatkowo kanapeczki z maselkiem i czosnkiem albo z chrzanem :-)

a co do jedzenia to ja niczego ie odmawiam sobie.... z wiki jadlam wszystko i teraz tez jem wszystko.... lacznie z surowym miesem - nie moge sie jemu oprzec ;-) zawsze tatar byl moja slaba strona :-D

reklama
myszka, ja też z Ami nawet sushi jadłam, ale ze sprawdzonej knajpy i w mniejszej częstotliwości niż przed ciążą, teraz też jem co mi smakuje...czosnek odpada niestety znów jak w pierwszej ciąży mnie odrzuca :sorry2:, a jeśli chodzi o tatara, oj zjadłabym takiego z ogóreczkiem kiszonym, cebulką....mniam :-p

Do góry