reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

pscólka ja przy poprzedniej ciąży zawsze miałam łzy w oczach przy reklamie lodówek beko:-D

Beko lodówka / reklama - YouTube (nie po polsku, ale to nie ma znaczenia)

dzisiaj opowiadałam Gosi o dzidziusiu, pokazywałam jej książeczkę z etapami rozwoju, jak dzidzia rośnie, jak teraz wyglada i jaka jest malutka. Bardzo jej się to wszystko podobało. Jutro ją wezmę na usg, mówiłam już, że zajrzymy do brzuszka, zobaczyć jak dzidziuś fika nóżkami:tak:

reklama
Nef - no to widze wspólny mianownik tych reklam. W tej mojej też jest cięzarna kobieta na końcu:-D
A co do reklamy Beko to ja też robię takie rozkoszne oczka jak czegoś chcę od męża - jak na razie działa:-D:-):-D

ankozc: pisałam juz wczesniej, ekonomie i zarządzanie firmą, a prace pisze o dhl express ale kiepsko mi idzie nie chce mi sie haha :p

pchła:
juz kiedyś pisałam o tym znieczuleniu, w polsce zzo jest nadal uznawane za ingerencje jakąś i nie jest tak ze każda rodząca na wstępie dostaje znieczulenie, dostaje sie znieczulenie domiejscowe, ja miałam takowe :p w okolicach gdzies pochwy mi wbili ale takie to znieczulenie o dupe potłuc :p hah / a dostanie zzo w polskim szpitalu zależy tylko od chęci personelu jak dla mnie ;[ nie jest tak jak w programie 'porodówka' tlc ze kobiety są namawiane wręcz na zzo, tylko trzeba se prosić a i tak nie masz pewności ze dostaniesz ;];]

Notka: a mozesz napisać ile dokąłdnie płaciłaś za pobyt w spzitalu po porodzie?? i za sam poród tez płaciłaś?? bo ja sie szczerze zastanawiam nad takim rozwiązaniem tylko najgorsze ze zadna nie moze byc pewna ze spędzie po porodzie 3 dni w szpitalu.. bo 3 dni to jestem w stanie opłacic ale jak sie okaże tak jak z Mają zółtaczka to juz sie ten pobyt przedłuża i rachunek rośnie;/

white: w szpitalu w ktorym rodziłam Maje tez jest zzo za darmo i dla każdego, ale ja mimo ze sie prosiłam to nie dostałam wiec to nie tak do konca jest.. eh jakby w tej ustawie o opiecie okołoporodowej było zagwarantowane zzo to byłoby super, bo nie mieli by nic do gadania ale niestety.. nie ma tam nic na ten temat

my juz po śniadaniu, ale jednak były bułki z serkiem :D a teraz zjemy pączki :D

Dotkass to nie wiedZialam o swiadkach u nas ks nie pozwolil na chrZestnego bez bierzmowania i dlatego tak pisalam.

A teraz sie pozale dzisiaj bylam na badaniach u pulmonologa w zwiazku z astma i ona stwierdzila ze mam bardzo wysoka tachykardie i przyjeli mnie na kardiologie. :( juz jezt wszystko ok ale chyba na dzien mnie zostawia tutaj.

Wiec ja tylko.tak z doskoku na kom bede was podczytywac

aneczka: dobrze ze sie przejeli, przynajmniej poobserwują czy wszystko ok! i będzie dobrze na pewno :)

własnie czytam o moim szpitalu na stronie gdzierodzic.info, chyba white przesłała link
i nie wierze w to co czytam ;O tożto niebo co tam widze a w realu ahahhaahah :p
musze sobie az to wydrukować i zabrać do lekarza nastepnym razem, zapytam go czy rzeczywiście tak jest :D

white: w szpitalu w ktorym rodziłam Maje tez jest zzo za darmo i dla każdego, ale ja mimo ze sie prosiłam to nie dostałam wiec to nie tak do konca jest.. eh jakby w tej ustawie o opiecie okołoporodowej było zagwarantowane zzo to byłoby super, bo nie mieli by nic do gadania ale niestety.. nie ma tam nic na ten temat

a to ja wiem, ze czesto jest tak, ze mowia ze za wczesnie, a jak przyjdzie co do czego to juz niby za pozno :-p dlatego jak pisalam bede pilnowac zeby przypadkiem za pozno nie bylo i ewentualnie wykorzystam dodatkowy srodek perswazji (mame :D )

własnie czytam o moim szpitalu na stronie gdzierodzic.info, chyba white przesłała link
i nie wierze w to co czytam ;O tożto niebo co tam widze a w realu ahahhaahah :p
musze sobie az to wydrukować i zabrać do lekarza nastepnym razem, zapytam go czy rzeczywiście tak jest :D

a jak tam komenatrze rodzacych?:D bo to ma jednak duzo wiecej wspolnego z rzeczywistoscia :>

a to ja wiem, ze czesto jest tak, ze mowia ze za wczesnie, a jak przyjdzie co do czego to juz niby za pozno :-p dlatego jak pisalam bede pilnowac zeby przypadkiem za pozno nie bylo i ewentualnie wykorzystam dodatkowy srodek perswazji (mame :D )

a jak tam komenatrze rodzacych?:D bo to ma jednak duzo wiecej wspolnego z rzeczywistoscia :>

wiesz co komentarze są ok, ale jakoś mi sie w to nie chce wierzyć..
tam jest tez napisane ze zzo dostaje sie bezpłatnie(jak sie ma np niski próg bolowy) ja taki mam ale zzo nie dostałam, a doszło to do tego stopnia ze po porodzie położna od mojego lekarza proponowała mi konsultacje z psychologiem.
juz sie nastawiłam ze zzo teraz tez miec nie bede, ale po tym co tam pisze chyba tak latwo nie odpuszcze w koncu jak mają dać rodzić po ludzku to mają

u mnie na zzo przy porodzie nie było za poźno bo mowiłam o tym zaraz jak było rozwarcie 4, ale mieli to gdzies

krolewna, placilam za porod rodzinny - sala osobna, wanny, prysznice, drabinki i te wszystkie bajery ;-) i mozliwosc obecnosci meza, 400 zl w niej spedzilam 12 h ..... a porod zakonczony byl cc
samo cc jest bezplatne, ale ja placilam dodatkowo za obecnosc meza na sali operacyjnej 150 lub 200zl nie pamietam
potem za kazda dobe sali indywidualnej po porodzie 700zl ...chyba, nie pamietam dokladnie
wiec to daje pi x oko jakies 2700, chociaz nawet wiecej placilam bo bralam jeszcze rozszerzone badania przesiewowe dla noworodka, a teraz sa bezplatne, wtedy 200 lub 300zl kosztowaly
rachuneczek jak za pobyt na Riwierze all inclusive :rofl2:

chcialam wrzucic aktualny cennik ale widze ze chyba sie zmienia :szok:
Szpital Specjalistyczny im. Świętej Rodziny SPZOZ

reklama
ja też będę się musiała zorientować jak u nas w Krakowie jest z tym znieczuleniem, co prawda mam prawo wyboru czy chcę rodzić naturalnie czy przez cc a le po pierwszej cc mam tak traumatyczne wspomnienia że nawet nie chcę myśleć o takim porodzie a rodzić naturalnie bez znieczulenia tez mi się nie uśmiecha, szkoda ze niema więcej opcji do wyboru:-D

Do góry