reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
ankzoc to jak się spłaczę jak bóbr to w ramach rewanżu będziesz musiała polecić mi jakąś dobrą komedię a co ;P ;) u mnie doktorek mierzy NT i kość nosową na wizycie kontrolnej w ramach nfz(badanie genetyczne) a na dodatkowe płatne do 35 r.ż. kieruje w razie potrzeby do specjalisty i nazywa badaniem prenatalnym (USG+badania biochemiczne)
pscółka ależ historię macie, będzie co dzieciom opowiadać ;)

a mnie właśnie mąż poinformował że nie dostaniemy becikowego ..
Według nowych przepisów uchwalonych przez Sejm, od 2013 roku becikowe ma trafiać tylko do rodzin o miesięcznych dochodach poniżej 1922 zł na osobę.
Mąż ma dobrą pensję ale co z tego jak 2500zł idzie na kredyt..:( kurczę szkoda..

a ja się już odmeldowuję... zmykam do domu wieczorem idę na parapetówkę ochrzczę koleżance toaletę :-D:-D:-D:-D:-D
miłego wieczorku
:-D:-D:-D baw się dobrze

Według nowych przepisów uchwalonych przez Sejm, od 2013 roku becikowe ma trafiać tylko do rodzin o miesięcznych dochodach poniżej 1922 zł na osobę.
Mąż ma dobrą pensję ale co z tego jak 2500zł idzie na kredyt..:( kurczę szkoda..
coooo??? :szok:

Czesc dziewczyny :) nie sposob nadrobic to wszystko w jeden dzien :) powiedzcie...zapisujecie sie juz na USG genetyczne? testy prenatalne? robicie to wszystko?
Czy ktoras z Was ma moze problem krwi? w sensie ze rozni sie od partnera? Ja jestem 0RH- a tatus + niestety. Narazie nie mam przeciwcial, ale zdania sa podzielone co do rozwiazania... ?
:confused:

Cholera nie dość, że był tylko klocek tego becikowego, co na kilka paczek pieluch starczy to jeszcze go zabierają. To jest bezczelność! Moja kuzynka rodzi w Holandii- nie dość, że na początek ciąży dostałam z ichniego NFZtu zestaw mlodej mamy w tym poradniki, witaminy i nawet kremy na rozstępy :-) to jeszcze potem kasę dostanie jak się dzidziuś urodzi. Śmieszna jest ta pseudo polityka prorodzinna w Polsce ech...

Cholera nie dość, że był tylko klocek tego becikowego, co na kilka paczek pieluch starczy to jeszcze go zabierają. To jest bezczelność! Moja kuzynka rodzi w Holandii- nie dość, że na początek ciąży dostałam z ichniego NFZtu zestaw mlodej mamy w tym poradniki, witaminy i nawet kremy na rozstępy :-) to jeszcze potem kasę dostanie jak się dzidziuś urodzi. Śmieszna jest ta pseudo polityka prorodzinna w Polsce ech...
no...żyć nie umierać :dry:

reklama

Aguś, a liczyłaś Was 2, czy 4? Bo może to coś zmienia?

Ja się już od dawna nastawiłam, ze becikowego nie dostanę w drugiej ciązy, bo juz pod koniec ciązy z Gosią mówiono, że wprowadza kryterium dochodowe...:no::angry:

Do góry