reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

wiecie do końca roku jeszcze wiele może się zmienić :tak: tak więc ja jeszcze o tym nie myślę, bo znając nasz rząd to głośno krzyczą a później i tak wprowadzają zmiany :cool2:

reklama
aha mąż mnie uświadomił że to się liczy od urodzenia dzieci czyli w naszym przypadku nasza pensja będzie dzielona na 4! Czyli cudem się załapiemy! aha i jeszcze dla tych którzy są z krakowa, oprócz becikowego (jeśli się załapiecie) możecie dostac 1tys dodatkowy na dziecko :) tu macie artykuł - W Krakowie będzie obowiązywało nowe becikowe | rp.pl
ale ogólnie ten tysiak to jest i tak mało..a kurde..już się z tego wycofują, utrudniają...

wiecie do końca roku jeszcze wiele może się zmienić :tak: tak więc ja jeszcze o tym nie myślę, bo znając nasz rząd to głośno krzyczą a później i tak wprowadzają zmiany :cool2:

Niestety poszukałam ustawy. Jest już przegłosowana, z kwietnia tego roku. Tak więc teraz szybko tego nie zmienią. A jak zmienią to nasz "kwiecień" i tak będzie po starych zasadach

Niestety poszukałam ustawy. Jest już przegłosowana, z kwietnia tego roku. Tak więc teraz szybko tego nie zmienią. A jak zmienią to nasz "kwiecień" i tak będzie po starych zasadach
ech pytanie jak będą to liczyć? bo mój mąż ma działalność gospodarczą, pewnie dochody z ostatniego pół roku poprzedzającego poród? no nic, może się załapiemy, bo będzie nas 4 albo 5 ;-):-D

a mnie właśnie mąż poinformował że nie dostaniemy becikowego ..
Według nowych przepisów uchwalonych przez Sejm, od 2013 roku becikowe ma trafiać tylko do rodzin o miesięcznych dochodach poniżej 1922 zł na osobę.
Mąż ma dobrą pensję ale co z tego jak 2500zł idzie na kredyt..:( kurczę szkoda..

wlasnie slyszalam w radiu :wściekła/y:

monikaaa.a, ja nie robie zadnych badan prenatalnych, planowe usg ok 13 tc z pomiarem przeziernosci karku i obecnoscia kosci nosowej

monikaaaa ja mam konflikt krwi z moim mężem (ja ARh-, mąż 0Rh+). Moja ginka powiedziała, że w tych czasach to już żaden problem, tylko będę musiała jakiś zastrzyk przyjąć. Nie pamiętam teraz kiedy ten zastrzyk - chyba po porodzie? Pozdrawiam dziewczyny:-)

klaudia, szkoda słów...sami sobie zresztą takich wybieramy, ale, żeby jeszcze było z czego??? ja to poważnie się zastanawiam nad wyjazdem z tego kraju...qwa :wściekła/y:, człowiek zarabia tylko na kredyty, opłaty i cho.lerne podatki :no: tylko wymagają, a w zamian ch.. dają, nie przepraszam- jeszcze żeby ch..a dali to przyjemność jakas by była, ale Oni nic nie dają :wściekła/y:

reklama
Do góry