reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Anka4 no to mamy identyczny komplet jeśli chodzi o grupę krwi :-Du mnie mała ma oczywiście po tatusiu 0 Rh(+) także po porodzie tyłek miałam kłuty ;)

reklama
ja już pisałam, że będę robiła badania prenatalne, i owszem usg z badaniem przezierności jest elementem tych badań, oprócz tego test podwójny z krwi, wiek matki i wywiad, co do wieku matki to wiem, że podwyższy mi prawdopodobieństwo 1:400 mniej więcej, jakby człowiek był chociaż 5 lat młodszy to by było 1:1000 albo i więcej, ja liczbami nie zamierzam się przejmować, najbardziej interesuje mnie wynik usg i badań krwi

Właśnie Was nadrobiłam i chyba skomentuję tylko tą sprawę becikowego......
Naprawdę rewelacja, człowiek pracuje, płaci podatki, składki wszystko a jak państwo coś ma nam dać to od razu problemy.....
Taka 'polityka prorodzinna' promuję siedzenie bez pracy na zasiłkach, pomocy społecznej i rodzenie dzieci..... szkoda słów!!!!

Ehhhh zresztą nie ma co się denerwować i tak to becikowe o d*** rozbić, tak jak pisałyście na parę paczek pieluch i tyle

Ostatnia edycja:
yoohoosek, może to i tylko 1200 zł (dla niektórych aż), zawsze to coś, tymbardziej że jak piszesz, na co idą nasze podatki?na więźniów, płace polityków ect.

no co Wy serio? ograniczają becikowe? dziady jedne! tylko zwiększają podatki, a żeby coś dać dla rodzin to już dupa i tak w porównaniu do innych krajów to te 1000zł to była żenada!

pscółka wow! Twoja historia jest niesamowita i rzadko spotykana! to chyba było przeznaczenie, coś Was musiało ciągnąć do siebie ;-)

ja mam za tydzień prenatalne, ale usg, a co do testu podwójnego krwi, to chyba nie, ale nie jestem pewna :confused:

Dotkass dokładnie nic tylko stąd spieprzać....rzad się bawi a człowiek musi wegetować.
Mój mąż niekiedy ma fuchy w Norwegii i wolę się nei wypowiadać o ile lepsze tam są zarobki za tą samą pracę co u nas.

ja jak rodziłam Filipa to miałam becikowego 1tys z gminny i dodatkowo 1tys. od pani burmistrz.

Ehhhhh no tak niby najlepiej wyjechać gdzieś, ale ja to jednak nie chciałabym mieszkać tak daleko od rodziny i przyjaciół.....

HEJ

nadrobiłam zaległości

Co do rozwodów to jakiś czas temu dawała szanse mojemu Ł bardzo mało spędzał czasu w domu zawsze w pracy, z małym wiecznie ja siedziałam, mało rozmawialiśmy, seksu też niewiele i z mojej strony trochę z przymusem było. Czułam że się bardzo od siebie oddaliliśmy. Były łzy, kłótnie ale staraliśmy się rozmawiać powoli powoli i wszystko wróciło do ładu. Teraz jesteśmy szczęśliwi. Ale walczyliśmy o siebie i nasze szczęście.

Co do becikowego marne jest ale jakieś jest i tle w tym temacie

Nie wiem co miałam jeszcze napisać:confused:

Pozdrawiam Was i zmykam do apteki

Na konflikt jest zastrzyk i nie powinno być kłopotów. Co do badań to ja jestem zapisana, ale to bardziej z powodu ciąży bliźniaczej. Lekarz nawet nie pytał, zresztą chyba i tak sama bym sie na nie zdecydowała. Obiecałam sobie dmuchać na zimne.

A becikowe to krew mnie zalewa. Jest kłopot, bo za dużo starych, a za mało młodych, ale żeby wesprzeć prokreacje to już nie. Najlepiej odebrać becikowe, zakazać in vitro, podnosić ceny i zastanawiac się dlaczego lidzie nie mają dzieci....

Dotkass - mimo powagi tematu rozbawiłaś mnie tymi ch...ami:-)

reklama
Do góry