reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witajcie Dziewczyny,
melduję, że żyję. Ale kiepsko się czuję ostatnio i nic mi się nie chce. Jestem po wizycie u gina. Wszystko jest w porządku, maluszek ładnie się rozwija. A nowy lekarz... póki co super. Ale wszystko wyjdzie w praniu. W październiku czekają mnie badania prenatalne, co mnie ździebko stresuje. Póki co kolejna wizyta za tydzień.

Mam nadzieję, że u Was wszystko ok i czujecie się już dużo lepiej.

reklama
hej kochane,

jak zwykle nie doczytam, przeleciałam tylko po łebkach :zawstydzona/y: i widzę, że jeden z moich ulubionych tematów na tapecie, czyli sex

cóż ja nie miałam chęcie a jak wczoraj wskoczyłam na mojego to wow :szok: znów taka sama frajda jak w poprzedniej ciąży, fajne doznania...Kruczek, ja w pierwszej ciąży (i widzę, że teraz już zaczynam znów tak mieć) miałam tak, że mogłabym z mojego nie schodzić, no chyba tylko po to, żeby zjeść ;-):-D

Iśku, dzięki za radę, ja od kilku dni mam takie zaparcia, że jak już usiądę to wyję niemiłosiernie z bólu :zawstydzona/y::confused2:

zozzolka, na zgagę to migdały pomagają, przetestowałam na sobie :tak:

jeżeli chodzi o brzunio, to ja już się nie dopinam i to wcale nie przez wzdęcia, bo ich nie mam, brzuchol już mi urósł :-) właśnie szperam teraz po necie i szukam spodni ciążowych

no i witaj nowe mamusie :-)

Ostatnia edycja:
Witajcie :)

Iza rozpoczęła szkołę. Panią ma miłą i ogólnie wszystko na tak.
Natalia w starszakach. Zapisałam ją od 7-13 i pani dyrektor ma z tym problem :/ Trochę na mnie naskoczyła ale nie dałam się sprowokować. W końcu to moja sprawa.

Dzisiaj mnie mdli często.
na lekkie zaparcia zakupiłam sobie śliwki kalifornijskie. A i pijcie dużo wody - pomaga.
Co do seksu - wróciła mi ochota i też korzystamy :-)

To ja dorzuce cos od siebie

Co do seksu to w poprzedniej ciazy nie bylo nic zakazane wiec korzystalismy. Pod koniec tylko uwazalismy zeby do terminu dotrwac bo mialam szyjke skrocona i byla obawa ze moze byc wczesniak. A jak juz byl termin to szalelismy - raz po (przez sperme) dostalam takich boli ze myslalam ze rodze ale to byl falszywy alarm i jeszcze predko nie rodzilam- za to szyjka sie rozwarla i potem bylo szybciej przy porodzie heh.

Teraz jestem ciagle padnieta ale jak sily sa to i ochota jest i nie odmawiam sobie przyjemnosci.

Płec w pierwszej ciazy poznalam w 20 tygodniu a w drugiej w 14tygodniu.
Teraz mam nadzieje ze tez juz w 14tygodniu cos lekarz dopatrzy.

Ale sie dzis nabiegalam. Rano zaspalo mi sie i biegiem corcie do przedszkola odprowadzalam, potem odbior corci i trzeci raz szybko do przedszkola na zebranie rodzicow. Nie pamietam kiedy ostatni raz sie tak nagonilam.
Jestem dumna z mojej coreczki- jak to cieszy jak dzieci rosna, robia postepy...
Balam sie troche pierwszego dnia ale zadowolona byla, juz sie zaprzyjaznila z jakas dziewczynką, super.

Łatwiej jest jak starsza jest w przedszkolu, ciszej i moge spokojnie porobic cos w domu jak mala spi.
Teraz jestem padnieta i palcem juz nie kiwne heh. Maz wroci z pracy o 23. Troche sie nudze ale fajnie wreszcie poleniuchowac, zreaksowac sie- mimo tych wrzaskow rozrabiakow.

czesc dziewczyny ja dzis mam klucia prawego jajnika strasznie sie wystraszylam bylam dzis u swojego GP i powiedzialam o plamieniach i bolu i skierowal mnie do szptala na jutro na 9 mam wizyte a dzis lezec i tylko do kibelka na siusiu , strasznie sie boje przeplakalam pol dnia mam tylko nadzieje ze to tylko macica sie rozciaga :-(

Wychodzi na to,że jestem niemal wyjątkiem skoro wszystkie macie ochotę na przytulanki! Ja nie mam prawie w ogóle..jestem ciągle zmęczona i nie mam na nic siły - najchętniej nie wstawałabym z łóżka. :-( Mam nadzieje, że mi przejdzie!!

Ja chodzę do lekarza co 3 tyg. więc jako,że teraz będę szła w 10 to później w 13 i fajnie byłoby się dowiedzieć. Oczywiście nie jest to dla mnie najważniejsze tylko zdrowie dziecka. To jednak moje pierwsze i wolę wiedzieć podczas ciąży niż niespodzianka!

Witajcie :-)
ja dowiedziałam się, że chłopczyk w 20 tyg.
Dziś byłam na wizycie i pani dr powiedziała, że możemy się przytulać, nie ma przeciwskazań. Choć po sobotnim dalej mnie ciągnie i przez to chęci brak.
U mnie też brzuch jak balon i dalej odczuwalne mdłości. Za to z zaparciami nie mam problemu. Staram się pić dużo i jesć owoce i warzywa.

reklama
Witajcie :)
Ja niestety nie przytulam sie tez juz troche, strasznie bym chciala, ale jest mi wiecznie niedobrze i boli mnie podbrzusze, boje sie o malucha pozatym obawiam sie ze przy takich objawach nawet nie sprawi mi to przyjemnosci :( mam nadzieje, ze to wkoncu minie...
Jutro mam USG malego Bąbla :)

Do góry