reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Ja również o 21 już "śpiąca królewna",ogólnie cały dzień chodzę śnięta,i te zaparcia.....nie daję rady,majqa- śliwek jeszcze nie próbowałam więc lecę dzisiaj do sklepu,może coś zadziałają.Muszę Wam powiedzieć ,że noszę od 2 dni opaski akupresurowe na ręce przeciwko mdłościom i jest ciut lepiej,chodzę w nich 24 na dobę i troszkę odżyłam:-)
madzikowska trzymam kciuki, na pewno będzie wszystko dobrze,główka do góry!!ja mam USG 13 września,już nie mogę się doczekać,a co do płci,z drugim synkiem lekarz się "machnął" i do 26 tygodnia była Małgosia,różowe ubranka,kocyki itd.a w 27 tc okazało się ,że jednak Maciuś ups:-D pozdrawiam cieplutko mamusie i mam nadzieję,że wszystkie nieprzyjemne dolegliwości szybko minął i będziemy się w pełni cieszyć naszym stanem:)

reklama
Witam się z rana,

Młody odstawiony do żłobka. O 11 po niego jadę. Mam nadzieje, że wytrzyma do tego czasu.

Mi się chce spać najbardziej koło 11 i później 20. Tylko jak się położę o 11 to mimo, że jestem śpiąca wieczorem nie mogę zasnąć :|... a jak przetrzymam kryzys o 20 to później też do 23 leże w łóżku i się męczę :/.

Ja mam wizytę dopiero 27.09, ale to już będzie 11 tydzień, więc już będzie taki fajny dzidziuś na USG.
Zastanawiałyście się nad USG4D? Ja w pierwszej ciąży nie była, ale teraz bym chciała pójść. Kiedy najlepiej się na takie coś wybrać? Około 20tc?

Witam i ja
Młodego odstawiłam do przedszkola :-) a teraz siedzę i myślę nad tym ile trzeba zrobić po remoncie :| gdzie nie popatrzę rozgardiasz a ja sie kiepsko jeszcze czuje ehh no ale trzeba coś zrobić poki w domu jestem jutro ide do internisty niech mnie zbada bo muszę wrócić do pracy a nie wiem co mogę jeszcze wziąć żeby mi przeszło :[ no i po skierowania na badanie te które sie da

hej ;)

dziewczyny jakiego mam fajnego kropka w brzuchu :D:D wczoraj widziałam ;p juz wygląda jak mały człowieczek, widać główkę i takie malutkie jeszcze nie do konca wykształcone nóżki i raćzki :D i juz sie wierci malenstwo :D hehe przecudne :D

ja w sumie nie pamiętam kiedy poznałam płeć, za 2 tygodnie mam usg genetyczne, moze lekarz cos powie ;O to u innego lekarza robie, a do mojego ide za miesiąc :) a z usg wyszło ze ciąża ma 10 tyg i 4 dni, ale na pewno nie ma tyle bo wiem dokładnie ile ma :p

no i okazało sie ze nie waze 48kg tylko 47 ;[

a śmieje sie z męża, bo on twierdzi ze chłopaka robił :D ale wszystko wskazuje na dziewczynke ;d raz znalazłam w szafie nowiutki kaftanik z metką - rózowy :D w kalendarzu chinskim wychodzi dziewczynka, a wczoraj mi lekarz dawał karte ciazy i najpierw wypisał niebieską ale tak sie patrzy i mówi 'a moze jednak weżmiemy inną' i wypisał różową :D hahahah :p

Witam dziewczęta,
Felidae zazdroszczę że już po remoncie,my jesteśmy w trakcie robienia poddasza,i mam taki bałagan w domu że masakra!Jak wprowadzaliśmy się do domu rok temu,to mieliśmy zrobiony tylko dół,na piętro brakło kasy,a teraz powoli robimy górę,ale tak strasznie się kurzy,że mogłabym sprzątać co godzinę:no:Ale jest jakieś światełko w tunelu,do 15 września mają zrobić sufity,za trzy tygodnie mają być schody gotowe,panele kupiliśmy w weekend.Jeszcze tylko napadniemy na bank i będzie git:-)
Idę dzisiaj z Kornelką na szczepienie,i oczywiście się stresuję od tygodnia:crazy:
Ja dzisiaj czuję się dobrze,mdłości odpukać brak,żadnych bóli:-)
madziakowska trzymam kciuki,na pewno będzie wszystko dobrze,i na USG zobaczysz swoją kruszynkę jak do Ciebie macha:-)

DZIEWCZYNKI a na czym polega usg genetyczne bo powiem szczerze że jest to moja pierwsza ciąża i jestem nie wtajemniczona:eek:?? Badania prenatalne zlecił wam lekarz? Czy same chciałyście zrobić?

hej kochane,

moja córcia też już w przedszkolu, R ją zawozi jadąc do pracy :-)

Shy, ja nie śpię o tak późnej porze, bo sobie odbijam w ciągu dnia, zawsze byłam "nocnym markiem", a w ciąży się to nie zmienia, zarówno w pierwszej jak i teraz mogę buszować do późna, ale w ciągu dnia koniecznie muszę się przytulić do podusi :tak:;-)

Smile, ja miałam 3D z Amelcią, teraz niby w tej klinice co chodzę jest 4D na NFZ, podejrzewam, że właśnie w 20 tygodniu :tak::-), napewno się zapytam ;-), co prawda pierwsze USG mam dopiero 13.09 (cały czas mam nadzieję), to będzie już skończony 11 tydzień i 1 dzień, więc liczę na to, że zobaczę naszą kochaną Maleńką Kropeczkę :-)

krolewna, :-D:-D:-D...gratuluję udanej wizyty i zazdroszczę, że już widziałaś Waszego Maluszka :-)

miłego dnia

DZIEWCZYNKI a na czym polega usg genetyczne bo powiem szczerze że jest to moja pierwsza ciąża i jestem nie wtajemniczona:eek:?? Badania prenatalne zlecił wam lekarz? Czy same chciałyście zrobić?

wiesz co ja chodze prywatnie do lekarza wiec w sumie nie wiem czy to jest obowiązkowe czy nie, ale w pierwszej ciąży tez miałam tylko jakoś koło 18 tygodnia, a teraz mi kazał zrobić w 12 tygodniu, bo podobno robi sie dwa, ale jak na pierwszym jest ok, to drugie nie jest konieczne
a usg genetyczne to masz takie dokładniejsze, lekarz sprawdza po kolei i ogląda dziecko bo na tym etapie można wykluczyć wady genetyczne, albo tez okresla ryzyko wystąpienia jakiś wad genetycznych, np. zespołu downa i takie tam
ogólnie lekarz sprawdza czy dziecko sie prawidłowo rozwija i czy wszytsko jest na swoim miejscu

ja nie miałam badań prenatalanych w pierwszej ciąży (miałam USG genetyczne) chodziłam prywatnie, teraz nie robię- chyba że sam lekarz zrobi, jest to badanie skupione na wykryciu ewentualnych wad genetycznych u płodu. Genetyczne badanie USG jest badaniem zalecanym w niektórych przypadkach ciąż, szczególnie jeśli dziecko jest zagrożone wystąpieniem zespołów wad genetycznych. Jeśli ciąża przebiega prawidłowo, a matka ma mniej niż 35 lat, nie jest ono konieczne. Głowa do góry nie ma się co stresować :tak::-)

reklama
hej :)

ja mam dzis taaaaki humor ze lepiej do mnie nie podchodzic :cool:
od rana tyle spraw i wszystko do mnie, juz nie wiem w co rece wlozyc... chyba pojde na L4 :laugh2:

wzdecia i ja mam...okropne to, okropne!! wczoarj na obiad zjadlam 0,5 kg winogron i wieczorem myslalam ze umre ...

dzis mam wizyte u gina, mam nadzieje ze sprawnie uda mi sie tez w tym tyg dostac na usg

rybeczka, i jak Ty przezylas te "wpadke" lekarza... ja bym sie chyba zalamala.... jakby mi sie z corki zrobil drugi syn.... :szok:
boje sie tych pomylek okropnie
gdzies czytalam ze w usa wytoczyli sprawe lekarzowi za bledne okreslenie plci.... dlatego teraz podobno lekarze sa ostrozniejsi i plci w ogole nie chce okreslac bo boja sie pomylek i gigantycznych odszkodowan

Do góry