reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Ja również o 21 już "śpiąca królewna",ogólnie cały dzień chodzę śnięta,i te zaparcia.....nie daję rady,majqa- śliwek jeszcze nie próbowałam więc lecę dzisiaj do sklepu,może coś zadziałają.Muszę Wam powiedzieć ,że noszę od 2 dni opaski akupresurowe na ręce przeciwko mdłościom i jest ciut lepiej,chodzę w nich 24 na dobę i troszkę odżyłam:-)
madzikowska trzymam kciuki, na pewno będzie wszystko dobrze,główka do góry!!ja mam USG 13 września,już nie mogę się doczekać,a co do płci,z drugim synkiem lekarz się "machnął" i do 26 tygodnia była Małgosia,różowe ubranka,kocyki itd.a w 27 tc okazało się ,że jednak Maciuś ups:-D pozdrawiam cieplutko mamusie i mam nadzieję,że wszystkie nieprzyjemne dolegliwości szybko minął i będziemy się w pełni cieszyć naszym stanem:)

reklama
Witam się z rana,

Młody odstawiony do żłobka. O 11 po niego jadę. Mam nadzieje, że wytrzyma do tego czasu.

Mi się chce spać najbardziej koło 11 i później 20. Tylko jak się położę o 11 to mimo, że jestem śpiąca wieczorem nie mogę zasnąć :|... a jak przetrzymam kryzys o 20 to później też do 23 leże w łóżku i się męczę :/.

Ja mam wizytę dopiero 27.09, ale to już będzie 11 tydzień, więc już będzie taki fajny dzidziuś na USG.
Zastanawiałyście się nad USG4D? Ja w pierwszej ciąży nie była, ale teraz bym chciała pójść. Kiedy najlepiej się na takie coś wybrać? Około 20tc?

Witam i ja
Młodego odstawiłam do przedszkola :-) a teraz siedzę i myślę nad tym ile trzeba zrobić po remoncie :| gdzie nie popatrzę rozgardiasz a ja sie kiepsko jeszcze czuje ehh no ale trzeba coś zrobić poki w domu jestem jutro ide do internisty niech mnie zbada bo muszę wrócić do pracy a nie wiem co mogę jeszcze wziąć żeby mi przeszło :[ no i po skierowania na badanie te które sie da

hej ;)

dziewczyny jakiego mam fajnego kropka w brzuchu :D:D wczoraj widziałam ;p juz wygląda jak mały człowieczek, widać główkę i takie malutkie jeszcze nie do konca wykształcone nóżki i raćzki :D i juz sie wierci malenstwo :D hehe przecudne :D

ja w sumie nie pamiętam kiedy poznałam płeć, za 2 tygodnie mam usg genetyczne, moze lekarz cos powie ;O to u innego lekarza robie, a do mojego ide za miesiąc :) a z usg wyszło ze ciąża ma 10 tyg i 4 dni, ale na pewno nie ma tyle bo wiem dokładnie ile ma :p

no i okazało sie ze nie waze 48kg tylko 47 ;[

a śmieje sie z męża, bo on twierdzi ze chłopaka robił :D ale wszystko wskazuje na dziewczynke ;d raz znalazłam w szafie nowiutki kaftanik z metką - rózowy :D w kalendarzu chinskim wychodzi dziewczynka, a wczoraj mi lekarz dawał karte ciazy i najpierw wypisał niebieską ale tak sie patrzy i mówi 'a moze jednak weżmiemy inną' i wypisał różową :D hahahah :p

Witam dziewczęta,
Felidae zazdroszczę że już po remoncie,my jesteśmy w trakcie robienia poddasza,i mam taki bałagan w domu że masakra!Jak wprowadzaliśmy się do domu rok temu,to mieliśmy zrobiony tylko dół,na piętro brakło kasy,a teraz powoli robimy górę,ale tak strasznie się kurzy,że mogłabym sprzątać co godzinę:no:Ale jest jakieś światełko w tunelu,do 15 września mają zrobić sufity,za trzy tygodnie mają być schody gotowe,panele kupiliśmy w weekend.Jeszcze tylko napadniemy na bank i będzie git:-)
Idę dzisiaj z Kornelką na szczepienie,i oczywiście się stresuję od tygodnia:crazy:
Ja dzisiaj czuję się dobrze,mdłości odpukać brak,żadnych bóli:-)
madziakowska trzymam kciuki,na pewno będzie wszystko dobrze,i na USG zobaczysz swoją kruszynkę jak do Ciebie macha:-)

DZIEWCZYNKI a na czym polega usg genetyczne bo powiem szczerze że jest to moja pierwsza ciąża i jestem nie wtajemniczona:eek:?? Badania prenatalne zlecił wam lekarz? Czy same chciałyście zrobić?

hej kochane,

moja córcia też już w przedszkolu, R ją zawozi jadąc do pracy :-)

Shy, ja nie śpię o tak późnej porze, bo sobie odbijam w ciągu dnia, zawsze byłam "nocnym markiem", a w ciąży się to nie zmienia, zarówno w pierwszej jak i teraz mogę buszować do późna, ale w ciągu dnia koniecznie muszę się przytulić do podusi :tak:;-)

Smile, ja miałam 3D z Amelcią, teraz niby w tej klinice co chodzę jest 4D na NFZ, podejrzewam, że właśnie w 20 tygodniu :tak::-), napewno się zapytam ;-), co prawda pierwsze USG mam dopiero 13.09 (cały czas mam nadzieję), to będzie już skończony 11 tydzień i 1 dzień, więc liczę na to, że zobaczę naszą kochaną Maleńką Kropeczkę :-)

krolewna, :-D:-D:-D...gratuluję udanej wizyty i zazdroszczę, że już widziałaś Waszego Maluszka :-)

miłego dnia

DZIEWCZYNKI a na czym polega usg genetyczne bo powiem szczerze że jest to moja pierwsza ciąża i jestem nie wtajemniczona:eek:?? Badania prenatalne zlecił wam lekarz? Czy same chciałyście zrobić?

wiesz co ja chodze prywatnie do lekarza wiec w sumie nie wiem czy to jest obowiązkowe czy nie, ale w pierwszej ciąży tez miałam tylko jakoś koło 18 tygodnia, a teraz mi kazał zrobić w 12 tygodniu, bo podobno robi sie dwa, ale jak na pierwszym jest ok, to drugie nie jest konieczne
a usg genetyczne to masz takie dokładniejsze, lekarz sprawdza po kolei i ogląda dziecko bo na tym etapie można wykluczyć wady genetyczne, albo tez okresla ryzyko wystąpienia jakiś wad genetycznych, np. zespołu downa i takie tam
ogólnie lekarz sprawdza czy dziecko sie prawidłowo rozwija i czy wszytsko jest na swoim miejscu

ja nie miałam badań prenatalanych w pierwszej ciąży (miałam USG genetyczne) chodziłam prywatnie, teraz nie robię- chyba że sam lekarz zrobi, jest to badanie skupione na wykryciu ewentualnych wad genetycznych u płodu. Genetyczne badanie USG jest badaniem zalecanym w niektórych przypadkach ciąż, szczególnie jeśli dziecko jest zagrożone wystąpieniem zespołów wad genetycznych. Jeśli ciąża przebiega prawidłowo, a matka ma mniej niż 35 lat, nie jest ono konieczne. Głowa do góry nie ma się co stresować :tak::-)

reklama
hej :)

ja mam dzis taaaaki humor ze lepiej do mnie nie podchodzic :cool:
od rana tyle spraw i wszystko do mnie, juz nie wiem w co rece wlozyc... chyba pojde na L4 :laugh2:

wzdecia i ja mam...okropne to, okropne!! wczoarj na obiad zjadlam 0,5 kg winogron i wieczorem myslalam ze umre ...

dzis mam wizyte u gina, mam nadzieje ze sprawnie uda mi sie tez w tym tyg dostac na usg

rybeczka, i jak Ty przezylas te "wpadke" lekarza... ja bym sie chyba zalamala.... jakby mi sie z corki zrobil drugi syn.... :szok:
boje sie tych pomylek okropnie
gdzies czytalam ze w usa wytoczyli sprawe lekarzowi za bledne okreslenie plci.... dlatego teraz podobno lekarze sa ostrozniejsi i plci w ogole nie chce okreslac bo boja sie pomylek i gigantycznych odszkodowan

Do góry