reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Hej dziewczyny! U mnie raz lepiej a raz gorzej. Nie mam tyle czasu bo za tydzień poprawka ...:baffled:

Mam pytanie do doświadczonych mamuś - kiedy dowiedziałyście się o płci? ;-)

Miłego dnia wszystkim!!

reklama
Hej dziewczyny

witam nowe kwietniówki i trzymam mocno kciuki bysmy w niezmienionym składzie dotrwały do kwietnia.

Dziewczyny mnie jest mało bo w pracy jest bardzo dużo pracy jak wracam do doku to padam a o 21 to ja już grzecznie w łóżku i palulu. Mam nadzieje że do połowy września trochę się uspokoi i będę miała czas na moje BB

Ps co do seksu to mi powoli wraca ochota na seksik, mój mąż ostatnio się przyznał że ma bardzo dużą ochotę i żałuje, że w pierwszej ciąży tak się bał a teraz chce smakować ile się da:-D

pozdrawiam Was cieplutko

Cześć mamusie:)
aaa19 ja dowiedziałam się w pierwszej ciąży w 12 tygodniu,ale lekarz powiedział że to na 80% będzie dziewczynka,i co wizytę potwierdzał:)
Ja miałam dzisiaj najkrótsze USG,trwało może minutę,i usłyszałam "serduszko bije i wszystko jest dobrze":)nawet mi nie pokazał malutkiego mrugającego punkciku:( ehhh,najważniejsze że jest dobrze.
Coś dzisiaj się kiepsko czuję,pobolewa mnie brzuszek,i niedobrze mi :(

aaaa19

Ja w 1 ciazy dowiedzialam sie o plci standardowo, na badaniu polokowym w 22 tygodniu.
Teraz ide w 14 tyg do specjalisty, ktory niejedna plec okreslil juz w 12 tc, takze jestem pelna nadziei ze sie uda :)

Pozdr, Ewa

DZIEWCZYNY a co poradzicie na te okropne zaparcia wiem że, juz wspominana było o tym i ja nawet o tym pisałam aczkolwiek moje metody zawiodły mnie samą. Nie wiem co mam robić tam mnie boli brzuch pije non stop mięte i nawet ona nie pomaga a brzuch mam wzdęty jak w 5 miesiącu;:)crazy:

shy ja się borykam z tymi problemami od początku ciąży (niestety) położna powiedziała że suszone śliwki i mleko, płatki owsiane i powiem szczerze to mi pomoga a oprocz tego tylko ciemne pieczywko. Najlepiej na mnie płatki owsiane działają, bo było ciężko... Spróbuj może to pomoże :)

A widzę że temat seksu się pojawił powiem u mnie to na początku zero chęci ale teraz powróciły i to ze wzmożoną siłą. :) więc nadrabiamy :)

Ostatnia edycja:
Shy- ja też zdycham :confused2: od dwóch tygodni jest masakra. :szok:Właśnie wykopałam z szafy moje spodnie ciążowe bo wszystko mnie ciśnie- nawet gumka od dresowych w pasie od tych wzdęć:eek::wściekła/y::szok: Czuje sie z tym fatalnie. Brzuch mam jak balon- jak stoje i patrze z góry to stóp nie widze teraz:szok: Dieta- ściema. Ja jem siemie lniane zalane wrzątkiem, śliwki suszone podgotowane, płatki owsiane...zjem na kolacje...i nawet kwas mlekowy w ogórkach kiszonych nie pomaga, choć jakoś na bolący żołądek (jak u licha można mieć nawet wzdęcia żołądka?!:szok::no:a widac można:-() jedzenie kiszonej kapusty czy ogórków gryzie sie z moimi przekonaniami:confused2: miętę uwielbiam, ale laekarka nie pozwoliła z nią przesadząc więc pije rozsądnie...choć w pierwszej ciąży piłam "litrami" i było ok...w każdym razie łączę się w bólu- ja przy tym raczej jakiś szczególnych zaparć nie mam ale wzdęcia całego przewodu pokarmowego okropne! A po czarnym chlebie jeszcze większe o dziwo:confused2: Nienawidze tego koszmarnego uczucia balona w brzuchu:no:

reklama
A jeszcze wyczytalam gdzies ze herbata zielona raz dzinnie nie zaszkodzi a pomaga na lepsze trawienie a do tego dwa razy dziennie pije Roibos czysta i wode i soki. Jak macie problemy z wzdeciami to sie przeniescie na te herbaty mi to pomaga i czuje sie super no i brak wzdec i mdlosci.:-)
ROOIBOS
zalaczam link odnosnie herbaty Roibos

Do góry