a moim zdaniem te wzdęcia można tylko łagodzić, wyciszy sie trochę po 3 miesiącu. tak miałam w pierwszej ciąży więc mam nadzieję ze i teraz tak będzie... bo nasze organizmy muszą się przyzwyczaić do nowych "wartości "hormonów". od czasu do czasu łykam espumisan, żeby jakiegoś skrętu jelit nie dostać
reklama
Phelania
Mama 2 urwisów :P
Ja to w poprzedniej ciazy mialam straszne hemoroidy i zaparcia nic mi nie pomagałona to wyglada ze teraz bedzie to samo
majqa- ale mi narobilas smaka na śliwki kalifornijskie az mi ślinka leci
monikaaa- czekamy na relacje z USG zazdoszcze
Dzis sie umowilam na wizyte na poniedziałek,i mam przyjsc z badaniami moczu i morfo,pobierze mi cytologie i skieruje na dlaszy ciag badan...ehhh uwielbiam pobierani krwi wrrrrrmoze i mi zrobi USG choc watpie 20 wrzesnia mam genetyczne i zobaczymy...tego USG najbardziej sie boje w pierwszej ciazy tez tak mialam:/
Życze wam spokojnej nocy :*** a ja ide nakramic młodego i polozyc go spac....
Dzis sie umowilam na wizyte na poniedziałek,i mam przyjsc z badaniami moczu i morfo,pobierze mi cytologie i skieruje na dlaszy ciag badan...ehhh uwielbiam pobierani krwi wrrrrrmoze i mi zrobi USG choc watpie 20 wrzesnia mam genetyczne i zobaczymy...tego USG najbardziej sie boje w pierwszej ciazy tez tak mialam:/
majqa1
mama 2+2 :-)
Phelania - i powiem, że pyyszne - zakup jutro koniecznie a i działają cuda
Ja wizytę mam dopiero w połowie września.
Też mi wczoraj napierniczał jajnik ale lewy ale dziś już jest ok.
Ja wizytę mam dopiero w połowie września.
Też mi wczoraj napierniczał jajnik ale lewy ale dziś już jest ok.
Julianka33
Mama Fabiana i Dominika
Ella1 u nas też zakaz na przytulanka :-(Praktycznie od pierwszej wizyty lekarz nam zabronił - z racji problemów w poprzedniej ciąży. Trzymam kciuki za wizytę:-)
U mnie zaparcia i wzdęcia na całego! Jutro kupuje rodzynki i śliwki suszone - mam nadzieję,że to pomoże
A co do płci dziecka, to ja dowiedziałam się na dzień przed porodem, że urodzę córkę i było totalne zaskoczenie, bo urodził się synek Fakt, ze miałam tylko 2 USG (na NFZ ginka mi poskąpiła).
U mnie zaparcia i wzdęcia na całego! Jutro kupuje rodzynki i śliwki suszone - mam nadzieję,że to pomoże
A co do płci dziecka, to ja dowiedziałam się na dzień przed porodem, że urodzę córkę i było totalne zaskoczenie, bo urodził się synek Fakt, ze miałam tylko 2 USG (na NFZ ginka mi poskąpiła).
Ostatnia edycja:
Ja to w poprzedniej ciazy mialam straszne hemoroidy i zaparcia nic mi nie pomagałona to wyglada ze teraz bedzie to samo
Dzieeki Pierwsze USG na ktorym bedzie widac ciut wiecej, ja w 3 tygodniu trafilam do szpitala, bo mialam plamienia, w czw zrobilam test, bo bylo mi strasznie slabo, wyszedl pozytywny, potem hcg wysokie i we wt mialam miec wizyte u ginka, ale w sob mialam plamienie. Lekarze podejrzewali ciaze pozamaciczna, ale okazalo sie ze byla wczesna, bo do zaplodnienia doszlo po samej miesiaczce ! Wypuscili mnie kiedy okazalo sie ze pecherzyk jest w macicy, teraz mam nadzieje ze bąbel prawidlowo sie rozwija
...Zaparcia mam potworne, chociaz wczoraj zjadlam sliwki, a potem jajko z majonezem iiiii eureka... Dzisiaj znowu mam balon phe
Trzymam kciuki za Was Dziewczynki :*
madzikowska
Zaangażowana w BB
Czesc dziewczyny!
O raju siedzialam 2h zeby przeczytac co u Was wydazylo sie przez wekend i widze ze kazdej cos dolega. Ja dzisiaj bylam u gina i jestem zalamana. Wyniki wyszly mi super ale jak mnie zbadal stwierdzil ze czuje ze mam miesniaka i to sporego. A na usg wysyla mnie dopiero 18 wrzesnia. Jestem podlamana bo nie wiem jak to sie skonczy...
Do tego kazal mi lezec ale jak skoro 2 dzieci trzeba rano wyszykowac. Bartusia do przedszkola a corcie do szkoly. Do tego zaginac w 2 rozne miejsca i oboje na 8 wiec musze wstac o 6 a poki co nie moge zasnac z nerwow.
Boje sie zeby nie stalo sie najgorsze bo juz sie przyzwyczailam ze bedzie nas 5
Wolalabym miec zmartwienia z przytulaniem niz zastanawiac sie przez 2 tyg co dalej. Mam nadzieje tylko ze takie stresy u kazdej z nas mina i te co teraz musza do szpitala wroca spokojne a ja dowiem sie ze wszystko ok, chociaz psychika siada (.... Buziaki
O raju siedzialam 2h zeby przeczytac co u Was wydazylo sie przez wekend i widze ze kazdej cos dolega. Ja dzisiaj bylam u gina i jestem zalamana. Wyniki wyszly mi super ale jak mnie zbadal stwierdzil ze czuje ze mam miesniaka i to sporego. A na usg wysyla mnie dopiero 18 wrzesnia. Jestem podlamana bo nie wiem jak to sie skonczy...
Do tego kazal mi lezec ale jak skoro 2 dzieci trzeba rano wyszykowac. Bartusia do przedszkola a corcie do szkoly. Do tego zaginac w 2 rozne miejsca i oboje na 8 wiec musze wstac o 6 a poki co nie moge zasnac z nerwow.
Boje sie zeby nie stalo sie najgorsze bo juz sie przyzwyczailam ze bedzie nas 5
Wolalabym miec zmartwienia z przytulaniem niz zastanawiac sie przez 2 tyg co dalej. Mam nadzieje tylko ze takie stresy u kazdej z nas mina i te co teraz musza do szpitala wroca spokojne a ja dowiem sie ze wszystko ok, chociaz psychika siada (.... Buziaki
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
Ella, trzymam kciuki, ja dopiero 13-tego wizyta, mam nadzieję, że zobaczymy Maleństwo, bo idziemy cała trójką :-)
a co do smaków, właśnie pisałam propozycje menu na proszoną kolację dla koleżanki i tak mi się zachciało jeść, że idę zmolestować nie męża a lodówkę
madzikowska, przytulam...główka do góry...musi być dobrze
dobranoc, kolorowych i jak najlepszego samopoczucia
a co do smaków, właśnie pisałam propozycje menu na proszoną kolację dla koleżanki i tak mi się zachciało jeść, że idę zmolestować nie męża a lodówkę
madzikowska, przytulam...główka do góry...musi być dobrze
dobranoc, kolorowych i jak najlepszego samopoczucia
aneczka852
Fanka BB :)
madzikowska trzymaj się cieplutko na pewno będzie dobrze i głowa do góry.
Dzisiaj pierwsza noc od dłuższego czasu kiedy mąż wybył do pracy i już mi jakoś smutno niech ten tydzień szybko zleci
Dzisiaj pierwsza noc od dłuższego czasu kiedy mąż wybył do pracy i już mi jakoś smutno niech ten tydzień szybko zleci
reklama
O kurcze dziewczyny jak wy wytrzymujecie do 23.30 ja już o 9 jestem utulona do snu Podziwiam!!! aaaa19 nie martw sie nie jesteś sama ja również czuje się jak Ty i wierze mocno że za szybko to się skończy!!:-) Miłego dnia w pracy , ja zjadłam śniadanie i obyło się nawet bez mdłości!!Spokojnego i miłego dzionka!
Podziel się: