reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

a moim zdaniem te wzdęcia można tylko łagodzić, wyciszy sie trochę po 3 miesiącu. tak miałam w pierwszej ciąży więc mam nadzieję ze i teraz tak będzie... bo nasze organizmy muszą się przyzwyczaić do nowych "wartości "hormonów". od czasu do czasu łykam espumisan, żeby jakiegoś skrętu jelit nie dostać

reklama
Ja to w poprzedniej ciazy mialam straszne hemoroidy i zaparcia nic mi nie pomagało:zawstydzona/y::confused2:na to wyglada ze teraz bedzie to samo:baffled:

majqa- ale mi narobilas smaka na śliwki kalifornijskie az mi ślinka leci:szok::-D
monikaaa- czekamy na relacje z USG zazdoszcze

Dzis sie umowilam na wizyte na poniedziałek,i mam przyjsc z badaniami moczu i morfo,pobierze mi cytologie i skieruje na dlaszy ciag badan...ehhh uwielbiam pobierani krwi wrrrrr:confused2:moze i mi zrobi USG choc watpie 20 wrzesnia mam genetyczne i zobaczymy...tego USG najbardziej sie boje w pierwszej ciazy tez tak mialam:/

Życze wam spokojnej nocy :*** a ja ide nakramic młodego i polozyc go spac....

Phelania - i powiem, że pyyszne - zakup jutro koniecznie :tak: a i działają cuda

Ja wizytę mam dopiero w połowie września.
Też mi wczoraj napierniczał jajnik ale lewy ale dziś już jest ok.

Sex..mmmmm...my tam oboje mamy ochotę ale zakaz od gin :confused2:

Dziewczyny jutro mam wizytę, niby drugą, ale pierwsza kiedy mogę zobaczyć maluszka- 3majcie kciuki żeby było wszystko ok:sorry: trochę się denerwuję...dlatego weny brak. Dobranoc!

Ella1 u nas też zakaz na przytulanka :-(Praktycznie od pierwszej wizyty lekarz nam zabronił - z racji problemów w poprzedniej ciąży. Trzymam kciuki za wizytę:-)
U mnie zaparcia i wzdęcia na całego! Jutro kupuje rodzynki i śliwki suszone - mam nadzieję,że to pomoże:tak:
A co do płci dziecka, to ja dowiedziałam się na dzień przed porodem, że urodzę córkę i było totalne zaskoczenie, bo urodził się synek :-D Fakt, ze miałam tylko 2 USG (na NFZ ginka mi poskąpiła).

Ostatnia edycja:
Ja to w poprzedniej ciazy mialam straszne hemoroidy i zaparcia nic mi nie pomagało:zawstydzona/y::confused2:na to wyglada ze teraz bedzie to samo:baffled:

majqa- ale mi narobilas smaka na śliwki kalifornijskie az mi ślinka leci:szok::-D
monikaaa- czekamy na relacje z USG zazdoszcze

Dzis sie umowilam na wizyte na poniedziałek,i mam przyjsc z badaniami moczu i morfo,pobierze mi cytologie i skieruje na dlaszy ciag badan...ehhh uwielbiam pobierani krwi wrrrrr:confused2:moze i mi zrobi USG choc watpie 20 wrzesnia mam genetyczne i zobaczymy...tego USG najbardziej sie boje w pierwszej ciazy tez tak mialam:/

Życze wam spokojnej nocy :*** a ja ide nakramic młodego i polozyc go spac....

Dzieeki :) Pierwsze USG na ktorym bedzie widac ciut wiecej, ja w 3 tygodniu trafilam do szpitala, bo mialam plamienia, w czw zrobilam test, bo bylo mi strasznie slabo, wyszedl pozytywny, potem hcg wysokie i we wt mialam miec wizyte u ginka, ale w sob mialam plamienie. Lekarze podejrzewali ciaze pozamaciczna, ale okazalo sie ze byla wczesna, bo do zaplodnienia doszlo po samej miesiaczce ! Wypuscili mnie kiedy okazalo sie ze pecherzyk jest w macicy, teraz mam nadzieje ze bąbel prawidlowo sie rozwija :)
...Zaparcia mam potworne, chociaz wczoraj zjadlam sliwki, a potem jajko z majonezem iiiii eureka...:) Dzisiaj znowu mam balon phe

Trzymam kciuki za Was Dziewczynki :*

Czesc dziewczyny!
O raju siedzialam 2h zeby przeczytac co u Was wydazylo sie przez wekend i widze ze kazdej cos dolega. Ja dzisiaj bylam u gina i jestem zalamana. Wyniki wyszly mi super ale jak mnie zbadal stwierdzil ze czuje ze mam miesniaka i to sporego. A na usg wysyla mnie dopiero 18 wrzesnia. Jestem podlamana bo nie wiem jak to sie skonczy...
Do tego kazal mi lezec ale jak skoro 2 dzieci trzeba rano wyszykowac. Bartusia do przedszkola a corcie do szkoly. Do tego zaginac w 2 rozne miejsca i oboje na 8 wiec musze wstac o 6 a poki co nie moge zasnac z nerwow.
Boje sie zeby nie stalo sie najgorsze bo juz sie przyzwyczailam ze bedzie nas 5 :)
Wolalabym miec zmartwienia z przytulaniem niz zastanawiac sie przez 2 tyg co dalej. Mam nadzieje tylko ze takie stresy u kazdej z nas mina i te co teraz musza do szpitala wroca spokojne a ja dowiem sie ze wszystko ok, chociaz psychika siada :((.... Buziaki

Ella, trzymam kciuki, ja dopiero 13-tego wizyta, mam nadzieję, że zobaczymy Maleństwo, bo idziemy cała trójką :-)

a co do smaków, właśnie pisałam propozycje menu na proszoną kolację dla koleżanki i tak mi się zachciało jeść, że idę zmolestować nie męża a lodówkę :-p

madzikowska, przytulam...główka do góry...musi być dobrze :tak:

dobranoc, kolorowych i jak najlepszego samopoczucia

madzikowska trzymaj się cieplutko na pewno będzie dobrze i głowa do góry.

Dzisiaj pierwsza noc od dłuższego czasu kiedy mąż wybył do pracy i już mi jakoś smutno :( niech ten tydzień szybko zleci :)

reklama
O kurcze dziewczyny jak wy wytrzymujecie do 23.30 ja już o 9 jestem utulona do snu;) Podziwiam!!! aaaa19 nie martw sie nie jesteś sama ja również czuje się jak Ty i wierze mocno że za szybko to się skończy!!:-) Miłego dnia w pracy , ja zjadłam śniadanie i obyło się nawet bez mdłości!!:tak:Spokojnego i miłego dzionka!

Do góry