reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Witajcie Dziewczyny,
melduję, że żyję. Ale kiepsko się czuję ostatnio i nic mi się nie chce. Jestem po wizycie u gina. Wszystko jest w porządku, maluszek ładnie się rozwija. A nowy lekarz... póki co super. Ale wszystko wyjdzie w praniu. W październiku czekają mnie badania prenatalne, co mnie ździebko stresuje. Póki co kolejna wizyta za tydzień.

Mam nadzieję, że u Was wszystko ok i czujecie się już dużo lepiej.

reklama
hej kochane,

jak zwykle nie doczytam, przeleciałam tylko po łebkach :zawstydzona/y: i widzę, że jeden z moich ulubionych tematów na tapecie, czyli sex

cóż ja nie miałam chęcie a jak wczoraj wskoczyłam na mojego to wow :szok: znów taka sama frajda jak w poprzedniej ciąży, fajne doznania...Kruczek, ja w pierwszej ciąży (i widzę, że teraz już zaczynam znów tak mieć) miałam tak, że mogłabym z mojego nie schodzić, no chyba tylko po to, żeby zjeść ;-):-D

Iśku, dzięki za radę, ja od kilku dni mam takie zaparcia, że jak już usiądę to wyję niemiłosiernie z bólu :zawstydzona/y::confused2:

zozzolka, na zgagę to migdały pomagają, przetestowałam na sobie :tak:

jeżeli chodzi o brzunio, to ja już się nie dopinam i to wcale nie przez wzdęcia, bo ich nie mam, brzuchol już mi urósł :-) właśnie szperam teraz po necie i szukam spodni ciążowych

no i witaj nowe mamusie :-)

Ostatnia edycja:
Witajcie :)

Iza rozpoczęła szkołę. Panią ma miłą i ogólnie wszystko na tak.
Natalia w starszakach. Zapisałam ją od 7-13 i pani dyrektor ma z tym problem :/ Trochę na mnie naskoczyła ale nie dałam się sprowokować. W końcu to moja sprawa.

Dzisiaj mnie mdli często.
na lekkie zaparcia zakupiłam sobie śliwki kalifornijskie. A i pijcie dużo wody - pomaga.
Co do seksu - wróciła mi ochota i też korzystamy :-)

To ja dorzuce cos od siebie

Co do seksu to w poprzedniej ciazy nie bylo nic zakazane wiec korzystalismy. Pod koniec tylko uwazalismy zeby do terminu dotrwac bo mialam szyjke skrocona i byla obawa ze moze byc wczesniak. A jak juz byl termin to szalelismy - raz po (przez sperme) dostalam takich boli ze myslalam ze rodze ale to byl falszywy alarm i jeszcze predko nie rodzilam- za to szyjka sie rozwarla i potem bylo szybciej przy porodzie heh.

Teraz jestem ciagle padnieta ale jak sily sa to i ochota jest i nie odmawiam sobie przyjemnosci.

Płec w pierwszej ciazy poznalam w 20 tygodniu a w drugiej w 14tygodniu.
Teraz mam nadzieje ze tez juz w 14tygodniu cos lekarz dopatrzy.

Ale sie dzis nabiegalam. Rano zaspalo mi sie i biegiem corcie do przedszkola odprowadzalam, potem odbior corci i trzeci raz szybko do przedszkola na zebranie rodzicow. Nie pamietam kiedy ostatni raz sie tak nagonilam.
Jestem dumna z mojej coreczki- jak to cieszy jak dzieci rosna, robia postepy...
Balam sie troche pierwszego dnia ale zadowolona byla, juz sie zaprzyjaznila z jakas dziewczynką, super.

Łatwiej jest jak starsza jest w przedszkolu, ciszej i moge spokojnie porobic cos w domu jak mala spi.
Teraz jestem padnieta i palcem juz nie kiwne heh. Maz wroci z pracy o 23. Troche sie nudze ale fajnie wreszcie poleniuchowac, zreaksowac sie- mimo tych wrzaskow rozrabiakow.

czesc dziewczyny ja dzis mam klucia prawego jajnika strasznie sie wystraszylam bylam dzis u swojego GP i powiedzialam o plamieniach i bolu i skierowal mnie do szptala na jutro na 9 mam wizyte a dzis lezec i tylko do kibelka na siusiu , strasznie sie boje przeplakalam pol dnia mam tylko nadzieje ze to tylko macica sie rozciaga :-(

Wychodzi na to,że jestem niemal wyjątkiem skoro wszystkie macie ochotę na przytulanki! Ja nie mam prawie w ogóle..jestem ciągle zmęczona i nie mam na nic siły - najchętniej nie wstawałabym z łóżka. :-( Mam nadzieje, że mi przejdzie!!

Ja chodzę do lekarza co 3 tyg. więc jako,że teraz będę szła w 10 to później w 13 i fajnie byłoby się dowiedzieć. Oczywiście nie jest to dla mnie najważniejsze tylko zdrowie dziecka. To jednak moje pierwsze i wolę wiedzieć podczas ciąży niż niespodzianka!

Witajcie :-)
ja dowiedziałam się, że chłopczyk w 20 tyg.
Dziś byłam na wizycie i pani dr powiedziała, że możemy się przytulać, nie ma przeciwskazań. Choć po sobotnim dalej mnie ciągnie i przez to chęci brak.
U mnie też brzuch jak balon i dalej odczuwalne mdłości. Za to z zaparciami nie mam problemu. Staram się pić dużo i jesć owoce i warzywa.

reklama
Witajcie :)
Ja niestety nie przytulam sie tez juz troche, strasznie bym chciala, ale jest mi wiecznie niedobrze i boli mnie podbrzusze, boje sie o malucha pozatym obawiam sie ze przy takich objawach nawet nie sprawi mi to przyjemnosci :( mam nadzieje, ze to wkoncu minie...
Jutro mam USG malego Bąbla :)

Do góry