reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Aaa19 - podeślij proszę namiar, z pewnością sprawdzę. Dzisiaj byłam na chybił trafił u pierwszego lepszego lekarza w LIM-ie, chciałam tylko skierowanie na badania, bo od zewnętrznego lekarza mi nie przyjęli. Powiem tak nie dziwię się, że miał termin, już więcej go nie odwiedzę, aż się popłakałam.

Anka4 - powiem tak, wow. No to faktycznie różnica spora :szok: moja dokładnie w 6 tygodniu miała 3,7 mm, w pęcherzyku 13 mm.

Cytrusik – dwa będzie optymalnie ;) usg jednak dopiero 6 września

Kruczka – spróbuj to sobie wizualizować, ze jak Ty palisz to tak jakby dzidzi tez paliło i to dwa na raz. Ja tak sobie wytłumaczyłam racjonalną dietę, że jak ja rano nie zjem śniadania to dzieci też są godne. Moja koleżanka miała też taki sposób, że paliła po pół papierosa, a nie całego. Trzymam kciuki za każdy papieros mniej. Spróbuj też może e-papierosy. Kochane i nie piszcie jej, ze to łatwe, bo dla niej nie jest. Wam się udało to gratuluję samozaparcia. Czy także wszystkim z Was udaje się np. schudnąć i trzymać wagę, bo mi nie, chociaż wiem, ze to byłoby dla mnie zdrowsze.

Krolewnazmarcepana – dla mnie palenie było ekscytujące, relaksujące jak trzeba, dobrze komponowało się z piwkiem… ale nie było na tyle ważne co przyszły mąż i dokonałam wyboru

Madzioczek – ja śpię w bezszwowym biustonoszu już od dłuższego czasu, podobno dzięki temu grawitacja mniej działa. A u mnie niestety ciężar jest :)

Bakteria – mamy ten sam termin:-D Z tym, że jeśli u mnie utrzymają się bliźniaki to pewnie miesiąc wcześniej będzie finish, ale nie wywalajcie mnie, już chcę zostać z Wami:no:

Agakomo
- dobra Wasza, u mnie w rodzinie jest wręcz moda na trzecie dzidzi w okolicach 40-tki. To bardzo wygodne, bo starsze rodzeństwo już prawie dorosłe i może się zająć i od razu ma też szkołę życia – no i to podobno bardzo odmładza. Ja się już nie załapię na drugą turę, bo już 33 na karku.

Kurcze, a ja wódę na swoim weselu waliłam. Na szczęście dużo tańczyliśmy, więc do 4 nie padłam… Ale za to w tych kieliszkach na powitaniu, które się rozbija, mi się dostała wóda, a mężowi woda, a żeby było śmieszniej zgadaliśmy się na ten temat dopiero kilka lat później

Antikleja – trzymam kciuki aby z godziny na godzinę było lepiej

white_orchid
- masz naprawdę dopre terminy w Medicoverze. ja w LIMI-e do kogo bym nie próbowała to minimum półtora miesiąca. Dzisiaj okazało się, że mam guzka w tarczycy i zapisałam się do dobrej endokrynolog na ... 8 listopada:crazy:

reklama
Antikleja jakiś kretyn nie lekarz,jak mozna powiedziec ze niespełna dwu letniemu maluchowi sama przejdzie gorączka 40 stopni.masakra.współczuję.ale będzie dobrze nie martwcie się.moze to rzeczywiscie zapalenie płuc....?

ja sie dziś zapisałam na wizytę do gina na 5 września,na razie wszystko w porządku,jakby sie cos działo mam przyjsc.mam jakies 300 metrów do lekarza to nie ma stresu.
ale jestem juz wykończona ide spac,o 5 pobudka.miłego wieczorku:-)

hej dziewczyny, coś dziś mało czytania widzę, czyżby kiepski biorytm u kwietnióweczek ;)? u mnie spoko, chociaż wolałabym jakieś nudności czy coś cokolwiek co mnie będzie podtrzymywać na duchu, że coś się dzieje. (wiem, te co mają mdłości etc pewnie pukają się w czoło po cholere mi to ;) no ale zobaczymy, w ciąży z fipem raz tylko i wyłącznie zrobił mi się niedobrze jak byłam na czczo przed badaniem i wypiłam tylko czarną herbatkę. a tak to cycuszki mnie bolą ale tylko przy dotyku i to dosyć mocno a moja obsesja objawowa skłania mnie do tego że co chwilę sprawdzam czy nadal bolą, robię to już na tyle odruchowo że jak ktoś mnie tak przyuważy to se musi nieźle pomyśleć ;-D

Antag ja Ci zazdroszczę z tym odrzutem od fajek, mnie nic nie odstrasza i rozumiem w tym temacie kruczke jak najbardziej. jak ktoś nie pali to nie zrozumie. ja traktuje wyjście na fajkę jak swoiste 5 minut dla mnie, samej ze sobą, taki 5minutowy odryw od wszystkiego. i bardzo jestem do tego przywiązana. w tej chwili ograniczyłam, jak tylko ciąża będzie potwierdzona to koniec (tak jak przy fipie - zapaliłam tylko raz gdy pojawiło się plamienie, a i po tym miałam wyrzuty jak stąd do wawy). no i tak sobie myślę, że kruczka przyjdzie taki moment i do Cię że odstawisz, bo sumienie Ci nie pozwoli. no ale nie ukrywam będzie ciężko. ALE WARTO. i z góry wiem, że dla niektórych będę okropną matką bo pokarmię szkrabka 3 mies. i kończę z piersią bo nie widzę w tym nic przyjemnego a i z chęcią wrócę do palenia, przyznaję. ale nie w ciąży.

ja w ogóle nie rozumiem co jest takiego pięknego w karmieniu piersią, ja się przy tym męczyłam, mały też, mam kiepskie wspomnienia z tego okresu.

kruczka a Ty się nie martw. będzie jak ma być, skoro ciąża pojawiła się teraz i jeśli wszystko pójdzie ok tzn. że to b.dobry moment. a gośćmi się nie martw, przecież chyba nie zapraszacie ich dopiero teraz tylko wiedzą już od dawna o ślubie. więc nie pomyślą że to przez ciążę to wszystko.
jakbym była Twoją znajomą która dowiaduje się, że jesteś w ciąży to nawet bym pomyślała sobie, że odpuściliście sobie zabezpieczanie już, bo w końcu ślub lada moment więc gdyby co to czemu by już nie :p
głowa do góry w każdym razie, podejrzewam że kiepski dziś dzień miałaś, ale będzie good :)

ja chodzę późno spać, bo mały mi pada mięzy 20 a 21 i dopiero potem mam chwilę dla siebie więc korzystam, to net, to jakiś serial, film, cokolwiek. kiedyś była lampka wina, teraz herbatka, ale nie narzekam ;) no Was czytam a na to schodzi spoooro czasu ;-p

bakteria super kobitko, no to teraz do przodu, niech rośnie bąbel :)

agakomo witam i gratuluję :) ja zawsze powtarzam, mnie Mama rodziła mając 42 lata i uważam że to genialna różnica wieku, mamy rewelacyjny kontakt ze sobą :-) super:)

perelka jak dlugo u Cię się czeka na wynik bety?

ja też jestem za tym, że dziecko to brudne musi być :-D przeca zawsze można umyć no :-D niech się papra ile wlezie :)

o, przekroczyłyśmy pierwszą stówkę w stronach :)

antikleja no to nieciekawie.. zdrówka dla małej i dla Was sił też

no właśnie.. a mogliby jakieś specjalne fajki dla ciężarnych robić :p to b nam pianka namiar na tą znajomą ze snu dała :p

natalia to chyba zależy jak wysoka była beta.. chyba lepiej zrobić z krwi niż z moczu i zobaczyć czy spadła, bo mi po zabiegu łyżeczkowania szczerze mówiąc 2 tyg później jeszcze pokazywał słabą krechę

pscółka no Ty się nigdzie nie wybieraj! z pochodzenia jesteś kwietniówka bez względu jak wyjdzie i kropka ;-P

ewwe no a Ty się odezwij kochana!!!

przyznaje, czytałam dziś po łebkach trochę, kark mnie zapieprza od tego wgapu w monitor :p ide na jakiś relaksing przy tv, dobrej nocki wszystkim :)

dziewczyny mam pyt w ktorym tygodniu mozna zobaczyc sam pecherzyk tylko czy jest dobrze zagniezdzony boje sie ciazy pozamacicznej:( przez te skurcze jelit ze to laczy bole i macicy i jelit w ksiazce w oczekiwaniu na dziecko pisze ze ( jest to bol kolkowy skurczowy bol z nadwrazliwoscia zawzwyczaj w podbrzuszu moze promieniowac do calego brzucha. Bol moze sie nasilac w czasie napinania sie jelita grubego kaszlu ruchu.Nie musza wystepowac krwawienia)

cytrusik pare dni przez to ze wysylaja

Hej :)

Przyjmiecie mnie do swego grona?
Jestem w 6-tym tyg ciąży i to nasze ... czwarte maleństwo... Ciąża z zaskoczenia. Zawiodło zabezpieczenie ... Na początku był szok i łzy. Teraz powoli akceptuję tę sytuację. Mąż się cieszy.

Hej Dziewczyny!
Pamiętacie mnie?
Ja Was podczytuje, ale zawsze muszę nadrabiać zaległości, wystarczy weekend w domu i nadrabiam 3 dni.
Nie będę się wypowiadać do żadnej z Was konkretnie bo mogę coś pomieszać.

U nas zamieszanie, plamienia o których pisałam na szczęście nie wróciły, ale mdłości zdwojona siła. Mdli mnie od rana do wieczora i w nocy. Nie dało się więc ukrywać ciąży przed rodziną. Zszokowaliśmy wszystkich bardzo, ja jeszcze studiuję, ale w lutym się bronię więc to ułatwia sprawę.

Co do ślubu u nas miał być w przyszłym roku, ale wiedząc jak to będzie z małym dzieckiem przesuneliśmy ślub na ten rok. Nie jest dla mnie problemem ślub w ciąży, niech każdy sobie myśli co chce. No ale mamy za to dużo zamieszania z załatwianiem wszystkiego na szybko, ale dajemy radę.

Ja nie palę ale do palących dziewczyny starajcie się rzucić dla maleństwa, mój narzeczony ma zakaz zbliżania się do mnie z papierosem, dla nie palących jest to męczące a co dopiero dla takiego maleństwa.

Pozdrawiam i podczytywać będę dalej a jak samopoczucie pozwoli to i się wypowiem czasem.

mamakruszynk pianka wszystkiego najlepszego z okazji rocznic
anikleja zdrówka dla małej i żeby jak najszybciej jej przeszło
resztę przepraszam ale nie dam rady odpisać bo mi się jeszcze nicki mieszają a z pamięcią u mnie słabo i nie chcę nic namieszac
a i jeszcze majkqa1 witaj serdecznie rozumię szok ale nie martw się jeszcze na stare lata będziesz się z tego śmiała i cieszyła że tak wyszło... znajoma jak zaciążyła 3 raz załamała się i całą ciąże w ogóle się nie cieszyła a teraz mały ma 3 latka i jest jej oczkiem w głowie sama mówi że jego chyba kocha najbardziej z całej trójki jeśli to możliwe

a ja jutro idę do gina i zobaczę fasolindę

Paulina a ja właśnie miałam ślub z małym dzieckiem prawie pół roczku miał :) i od razu zrobiliśmy chrzest bo rodzina męża miała by jakieś 450km do przejechania więc stwierdziliśmy że nie będziemy robić 2 razy zamieszania, a datę ślubu i wszystko mieliśmy pozałatwiane już 2,5 roku wcześniej więc stwierdziliśmy ze nie będziemy czekać na dzidzię po ślubie tylko wcześniej i mamy pięknego łobuza

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny dzis dziki dzien padam na pysk i odpowiem tylko :
dziewczyny mam pyt w ktorym tygodniu mozna zobaczyc sam pecherzyk tylko czy jest dobrze zagniezdzony boje sie ciazy pozamacicznej:( przez te skurcze jelit ze to laczy bole i macicy i jelit w ksiazce w oczekiwaniu na dziecko pisze ze ( jest to bol kolkowy skurczowy bol z nadwrazliwoscia zawzwyczaj w podbrzuszu moze promieniowac do calego brzucha. Bol moze sie nasilac w czasie napinania sie jelita grubego kaszlu ruchu.Nie musza wystepowac krwawienia)

cytrusik pare dni przez to ze wysylaja
ja mialam pozamaciczna i ból nisamowity!!!! jest ci słabo, boli rwie i masz uczucia parcia na stolec.

pecherzyk u mnie bylo widac ok 5tyg a serduszko 6tyg2dni

natalia to chyba zależy jak wysoka była beta.. chyba lepiej zrobić z krwi niż z moczu i zobaczyć czy spadła, bo mi po zabiegu łyżeczkowania szczerze mówiąc 2 tyg później jeszcze pokazywał słabą krechę

No u mnie trochę inaczej, bo do tej pory cały czas wychodziła mi blada krecha, nawet w sobotę w dzień kiedy dostałam krwawienia, była blada. A dziś zrobiłam (nadal krwawię) i zobaczyłam dwie grube krechy. Zrobię jeszcze jeden za tydzień, mam nadzieję że nadal będzie gruba i wyraźna i po wczasach od razu popędzę do lekarza.

reklama
Udało mi się wszystko przeczytać !
Na początek pochwalę się, że byłam dzisiaj u lekarza i widziałam swoje maleństwo, które ma już 8,2 mm!! A co najlepsze widziałam i słyszałam BIJĄCE SERDUCHO!! Najpiękniejsza rzecz na świecie!!;-)

Co do palenia w ciąży to wiadomo,że to nie zdrowe strasznie ale są mamy, które to robiły a ich dzieci urodziły się zdrowe. Jednak nie każdy ma takie szczęście. Trzymam za Ciebie kruczka kciuki, żebyś rzuciła jak najprędzej !! ;-)

anikleja Nie mam co prawda dziecka , ta ciąża jest moją pierwszą ale jak byłam mała to bardzo często miałam takie temperatury. Mama zawsze wsadzała mnie na pare minut pod prysznic lub do wanny z letnią wodą. Pomagało zrzucić trochę gorączkę a przy okazji od razu po takiej kąpieli zasypiałam . ;-) Zdrówka dla córci!!

pscółka i spółka Wysłałam Ci namiary w prywatnej wiadomości. :)

Pozdrawiam wszystkie Mamusie!! :-)

Ostatnia edycja:
Do góry