reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
widze ze wiekszosc z Was juz byla u lekarza:-) ja mieszkam w danii wiec tu troche inazcej to wyglada ale i tak zamierzam sie wybrac wczesniej moze chociaz morfologie zrobia bo karmie corke i che miec pewnosc ze anemii nie mam.
jak sie czujecie? kwiecien to piekny miesiac wszytsko sie budzi do zycia i bedziemy spacerowac z Maluszkami super, bo z coreczka to wychodzilam co dziennie no ale czasem bylo bardzo zimno i musialysmy po 30 minutach uciekac do domu a teraz mysle ze bedzie lepiej dla nas wszystkich

klaudoos nie strasz nawet bo mnie jelita bola gazy mam wzdecia i wogole ale przed ciaza tez to mialam tylko mniejsze a teraz cos mocniejsze(ja mam ten zespol jelita drazliwego wiec moze dlatego tak sie dzieje?) rwania u dolu brzucha to ja nie mam jedynie momentami jak na okres a tak to jelita tylko te ale to chyba kazda inaczej przechodzi nawet cp bo widzialam dziewczyny co im wogole nic nie bylo
jak sadzicie bedzie juz mnie widac chociaz pecherzyk czy jest dobrze umiejscowiony?

hej majqa no to ładna gromadka :) ale im więcej tym weselej ^^ a tak poważnie, skoro zawiodło zabezpieczenie no to już widocznie siła wyższa i tak miało być :) więc witaj ^^

witaj niespodzianka :)

aaa no to gratuluję serducha, niecj rośnie zdrowo :)

perelka no raczej moze nie być widać niczego jeszcze... z Twojego suwaczka wynika że @ miałaś mieć zaledwie ok 3 dni temu, tak? no to chyba wcześno troszkę

Witajcie
ZNów naprodukowane;-)
Ja już się dziś z kibelkiem po raz pierwszy przytuliłam z rana:dry: Znów mi niedobrze:baffled: ale to chyba oznacza że z ciążą ok więc znosze dzielnie to koszmarne samopoczucie:sorry2:

Ewwe
- gdzie Ty jestes?????????? CO jest grane???? Coś się stało że zamilkłaś tak nagle zamiast wizytę nam opowiedzieć???

White Orchid
- Normalnie chyba lekarzem zostanę- dostałaś od ginki dokładnie to co Ci napisałam na skurcze:-D Czieszę się że wizyta pomyślna!

Cytrusik
- ja też czekałąm na mdłości jak na zbawienie bo to dobry znak- pojawiły się dokładnie po skończeniu 6-tego tygodnia.

Co do karmienia cycem to ja ma wspomnienie jako jeden wielki koszmar i depresje poporodową- całą ciążę wszędzie mi pompowali do głowy jakie to niezbedne i cudowne i absolutnie konieczne dla zdrowia dziecka...a potem nie miałam pokarmu- na głowie stanełam i wykorzystałąm wszystkie możliwe sposoby by karmić małą. Doiłam sie jak krowa żeby wykręcić z obu piersi 20ml mleka:wściekła/y: Normalnie koszmar! Po czym i tka się okazało, że Julisi to szkodzi bardziej niż pomaga bo była ogromnym alergikiem. Dopiero jak rzuciłam to w cholera dziecko zaczęło spac w nocy i kolki jak ręką odjął.:sorry2: I po co to wszystko? Nerwy, płacz i załamka?:confused: Głupia byłam. Teraz mam wywalone- bedzie mleko to bedzie, a jak nie to w domu po szpitalu będzie czekała Bebilon1 HA:-) Mam to tak w poważaniu po tym co przeszłam, że bardziej mieć nie można:-p

Perełka
- nie bardzo rozumiem- to Ty masz kolke jelitową ze wzdęć lub zaparć czy boli CIę cos w macicy? Jeśłi to jelita to weź sobie tonę espumisanu albo ulgix max i no-spe i powinno ulżyć. U mnie nie ma dnia bez ulgixu :no: Pęcherzyk u mnie było widac w 5tyg. Doczytałąm póżniej że piszesz o jelitach- ja mam straszny problem ze wzdęciami w ciąży- biore popołudniami 2x ulgix max i jest nieźle. To się nie wchłania z przewodu pokarmowego więc jest bezpieczne fdla malucha, a bez tego chyba mi by brzuch wypuchł:szok:

majqa
- Witaj- no też bym była w szoku będąc w 4 ciązy- ciesz się kochana bo to wilkie szczęście- dacie radę;-)

Paulina- całe szczęście że plamienia nie wróciły, a mdłości to dobry znak-łączę się w bólu;-)- uważaj na siebie

madiau- powodzenia na wizycie!

natalia
- nie wiem co Ci napisać..to wbrew logice, ale skoro krecha wychodzi taka wyraźna to kto wie..może te krwawienia to co innego..? Mi w szpitalu powiedzieli jedno jak byłam gdy roniłam- zrobić beta hcg w odstępie 48h i to wszystko wyjaśni. Jak ciąża się rozwija to ma być znaczący (chyba blisko dwukrotny) przyrost wartości.:sorry2: U mnie niestety był spadek więc sprawa dla lekarzy była jasna.:-( To byłoby najlepsze wyjście dla CIebie bo te testy tylko chaos Ci wprowadzają. :no:

aaaa19
- wspaniałe wieści- gratuluję!

Niespodzianka urodzinowa- witaj i gratulacje!

Pozostałe dziewczyny
pozdrawiam serdecznie i wspaniałego dnia życze!:-)

Witajcie kochane.
U nas na razie bezobjawowo. Ale też żadnych plamień brak, więc jest ok. Mam stresa, ale do lekarza pójdę dopiero po 7 tygodniu, żeby oszczędzić sobie gderania lekarza że za wcześnie przyszłam :angry:
Perełka, mój gin nie chciał mnie badać gdy byłam w 5 tygodniu. Mówił że za wcześnie.

Pozostałe mamy witam i życzę miłego dnia ;-)

Wow dziewczyny tak się rozpisałyście;d.:-)Co do mdłości miałam przez tydzień i od wczoraj znikły.. zaczęłam się martwic bo moja Pani ginekolog mówi ze jak mam mdłości to ona się bardzo cieszy bo to znaczy, że fasolka ma podstawy do rozwoju;). Byłam wczoraj u lekarza i słyszałam serduszko(ale uczucie) do tej pory nie wierzyłam ze to życie we mnie jest teraz już powoli do mnie to dochodzi;-). Według miesiączki jestem w 8 tygodniu natomiast Pani G Twierdzi ze jest to 6-7 tydz owulacja mogla sie przesunąć. Fasolka ma 6,6 mm także wszystko na to wskazuje?
Dostałam całą listę badań....:szok:juz sie boje tej igły;(
Strasznie chce mi się spać, mój M tego nie rozumie jak ja mogę zasypiać o 9 wieczorem na siedząco!! Faceci...
Któraś z was łykała PregnaPlus? Ginekolog polecił mi jedynie te tabletki ale są one dosyć drogie i zastanawiam sie czy nie kupic sobie czegos innego? CO wy polecacie?
mIŁEGO dnia każdej z wAS Z osobna;)

Oj zdecydowanie miałam wczoraj gorszy dzień, dzisiaj zupełnie inaczej już na wszystko patrze. Dziekuje za wszystkie słowa, bo naprawdę już przestałam się przejmować tym, sobie inni pomyślą:)

pscółka i spółka - choć Ty jedna mnie rozumiesz!! :D
E-papierosa będę miała za niecały miesiąc, bo pożyczałam siostrze i powiedziała, że dopiero za miesiąc może mi oddać. Ale mam nadzieję, że w ten miesiąc to całkiem rzucę. Codziennie zmniejszam ilość o 1 papierosa, dzisiaj już tylko 9 co jest dla mnie ogromnym postępem, bo wypalałam ponad paczkę dziennie. Zauważyłam, że coraz mniej mi zaczynają smakować fajki i bardzo mnie to cieszy :)

Hej dziewczyny,

jestem zupelnie nowa na tym forum.

Ja wiem juz od tyodnia,z e jestem w ciazy- z kalkulatora wychodzi 21 kwiecien :)
Jestem za granica wiec dopiero w PL potwierdze ciaze u lekarza :)

mam nadzieje,ze bede miala czas przeczytac wasze poprzednie posty :)

pozdrawiam

reklama
Cześć dziewczyny,
wczoraj byłam u lekarza. Potwierdził ciąże, serce bije, ale niestety mam krwiaka na macicy.
Ciąża jest zagrożona mam l4 leże w domu. Mam tabletki duphaston. Jestem po prostu przerażona.
Któraś z was miała coś takiego?

Do góry