Cześć!:-)
Bylam dzis rano u ginki ktora poprowadzi mi ciaze. Dostalam skierowanie na gore badan (znow toxo, cytomegalia, kila, glukoza, do tego mocz itp... w sumie mialam juz robione w czerwcu przed staraniami, ale widocznie trzeba powtorzyc) i na kolejne usg. No ale niestety w Medicoverze najblizszy termin na usg jest na 31 sierpnia, a ja mam umowiona ginke na 29-go (powinnam sie wtedy stawic z wszystkimi wynikami), tak ze pojde gdzie indziej we wtorek i zafunduje juz sobie to jedno usg. Mam nadzieje, ze juz wtedy serduszko bedzie bilo jak dzwon :-) to bedzie 6-ty tydzien 4 dzien wiec juz chyba powinno sie pojawic... mam nadzieje :-)
Przy okazji pobrala material do cytologii, bo ostatnia mialam w styczniu i przepisala co nieco na te moje popracowe skurcze brzuszkowe
Mam brac tak jak doradzalyscie No-Spa, a poza tym dodatkowo do tych moich witaminek (Vita-min plus mama) mam sobie lykac magnez (Magne B6 albo Asmag, ale pan w aptece doradzil Asmag wiec wzielam to
)
Karty ciazy jeszcze nie mam. Zalozymy za tydzien jak juz beda wyniki badan i nowe wyniki z usg.
Dziewczyny jakie informacje potrzebne sa do takiej karty ciazy?? Mierza cisnienie, waza?? Jak to wyglada?
W ogole jak jej zapytalam czy moge jezdzic na rowerze i chodzic na basen to mnie zmierzyla wzrokiem
Mowi zebym do 12-go tygodnia sobie basen darowala, a rower to juz calkowicie... Hmmm szkoda
Cos czuje ze sie zasiedze w tej ciazy, a moja kondycja bedzie wolala o pomste do nieba.... Bo na gimnastyke i aqua aerobic dla ciezarowek pojde dopiero od listopada (jak juz bede na L4), bo niestety teraz praca mi to uniemozliwia...
white_orchid fajnie z tym albumem, ale myślisz że aż tak dużo usg będziesz mieć ?
nie no z USG to nie co tydzien tylko tyle ile sie akurat trafi
co tydzien bedzie robione zdjecie brzuszka z profilu w takim samym ustawieniu. bedzie fajnie widac jak rosl :-)